reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny. Jestem po pierwszym nie udanym in vitro, mieszkam w Holandii, leczenie wg.mnie bylo nie udolne ( z tego co tu czytam, to nawet połowy z tego mi nie zrobili), kolejnego mi odmówili, nie potrafili powiedzieć jaka jest przyczyna, więc powiedzieli,że już jestem za stara(41).postanowiłam, spróbować w Polsce, czy są jakieś godne polecenia kliniki, zastanawiam się nad klinika Nasz Bocian w Szczecinie,( może któraś z Was tam się leczy?) gdyż tam jest mój dom rodzinny, ale chętnie ppopatrzę też na wasze propozycje.
Pozdrawiam
Bocian, Novum, Invicta, Gameta, Gymcentum to chyba najwazniejsze :-) :)

reklama
Wiem właśnie, dzis tuż po owulacji, może badanie amh jest też podatne na dzień cyklu.. Dużo w tym badaniu niejasności.. Dużo dziewczyn pisało że im wynik też skakał więc jak on może być wiarygodny.. Jak jutro lekarz odmówi przeprowadzić stymulacje to chyba szukam kliniki w Bristolu, bo wg ich norm moje amh jest prawidłowe
Cokolwiek nie wybierzesz WIEM ze podejmiesz sluszna decyzje bo bystra i zaradna z Ciebie dziewczyna. Zadna menopauza sama widzisz jak ten wspolczynnik potrafi miec rozbieznosci. Dzialaj :-) :):-) :):-) :) My czekamy razem z Toba moze nawet sie uda i razemze mna i i @Czarna1985 podejdziesz w tym samym terminie do transferu :-) :):-) :):-) :)

Cokolwiek nie wybierzesz WIEM ze podejmiesz sluszna decyzje bo bystra i zaradna z Ciebie dziewczyna. Zadna menopauza sama widzisz jak ten wspolczynnik potrafi miec rozbieznosci. Dzialaj :-) :):-) :):-) :) My czekamy razem z Toba moze nawet sie uda i razemze mna i i @Czarna1985 podejdziesz w tym samym terminie do transferu :-) :):-) :):-) :)
Dokładnie bedzie nas trzy😉😉😉😘😘😘

Wykąpałem się pachnącym żelem, zapaliłam swieczuszki, wzięłam tabletki i się położyłam :)
Mam nadzieję że jutro będzie lepiej , jutro już 5dpt chyba przyspiesze ten jeden dzień i zrobię z rana w poniedziałek bo nie wytrzymam.
Tylko uwazaj tez na kapiele z tego co wiem po transferze najlepiej szybki prysznic:D:D:D

Mój wczorajszy wieczor i noc byla najgorsza w moim życiu.... Chyba jestem bardzo zlym czlowiekiem sadzac po tym co mnie spotkalo. Ok 18.30 zaczelam plamic... Trochę. Ale pojechalam na sor. Spedzilam tam killa godzin. A lekarz badal mnie okolo 1h. Zrobil wszystkie pomiary... Nawet zobaczylam pulsujace serduszko. Kazal brac no spe i leżeć. Wrocilismy do domu....i w nocy sie zaczęło. To juz nie plamienie a krwawienie z 1 wielkim skrzepem ktory ze mnie wypadł. Na sor juz nie mialam sily jechać.. To koniec. Moich marzeń. Moich starań. I nie piszcie walcz dalej..bo to bez sensu. Czuje sie pusta..jestem pusta..
Kochana, obojętnie czy zrobisz to teraz czy za 2 dni czy za 2 tygodnie to I TAK czeka Cię wizyta u lekarza więc myślę, że w sytuacji krwawienia im szybciej, tym lepiej. Jak lekarz na SOR widział pulsujące serduszko to dobry znak i wcale to nie musiało być poronienie. Oczywiście mogło być, ale jeśli to to, to nadal prawdopodobnie krwawisz bo i ból brzucha jest dość duży... A jak nie to znajdź siły, pakuj się i jedź na pogotowie. Nie wyobrażam sobie co przeżywasz, ale wiesz, że wizyta jest konieczna i im szybciej tym lepiej, w najgorszym przypadku, gdyby okazało się, że poronilas, lekarz też musi Cię zbadać i zobaczyć czy się oczyściłaś czy to jeszcze przed Tobą czy będzie potrzebny zabieg.... Mimo wszystko bardzo mocno trzymam kciuki aby to było tylko nic nie znaczące krwawienie ✊

Mój wczorajszy wieczor i noc byla najgorsza w moim życiu.... Chyba jestem bardzo zlym czlowiekiem sadzac po tym co mnie spotkalo. Ok 18.30 zaczelam plamic... Trochę. Ale pojechalam na sor. Spedzilam tam killa godzin. A lekarz badal mnie okolo 1h. Zrobil wszystkie pomiary... Nawet zobaczylam pulsujace serduszko. Kazal brac no spe i leżeć. Wrocilismy do domu....i w nocy sie zaczęło. To juz nie plamienie a krwawienie z 1 wielkim skrzepem ktory ze mnie wypadł. Na sor juz nie mialam sily jechać.. To koniec. Moich marzeń. Moich starań. I nie piszcie walcz dalej..bo to bez sensu. Czuje sie pusta..jestem pusta..
JEZU!!!! Dopiero doczytalam. Z tego co pamietam to @sandra777.12 tez miala podobnie i tez cos wypadlo a jest dobrze... TRZYMAJ SIE Ja ci napisze NIE PODDAWAJ SIE !!!!!

Cos ty kochana przeciez jestes w ciąży 😍 Wiem ze sie denerwujesz ale alkohol nie pomoze musiala bys go wypic conajmniej butelke a nie lampke :D Jak wypijesz to pozniej poczujez sie jeszcze gorzej... Wypij mcna meliske najlepiej z wiśnią. Postaraj sie troche zapanowac nad swoimi emocjami. Np stan przed lusterkiem i nagadaj sobie :) Ja tak robie i mi pomoaga :) Bedzie dobrze. Masz tylko niedrozne jajowody. Wiem ze takie objawy moga swiadczyc o wszystkim. Ja juz pisalam ze tylko raz nie mialam nic i wtedy beta 0,1. wiec moze akurat malenstwo sobie robi miejsce w brzuszku. Trzymaj sie !!!!!
Hej kochana , dzięki za postawienie do pionu. Ja z natury jestem B niewiasta A jak boli to już myślę o najgorszym. Rano też się obudziłam z bólami, tzn same kucia jakby miała zaraz przyjść miesiączka. Zapodalam luteine wzięłam duphaston i keze, bole sie zmniejszyly. Zasdanawiam sie tylko czy to nie blokują tevo okresu bo identycznie miałam w zeszłym miesiącu. Zrobiłam bete, odstawilam tabletki i okres jak w zegarku. Zawsze mam to co 28-29 przez całe moje życie 😥

W Holandii do 43 roku refundują .. wiec masz prawo walczyć o te 2 refundowane ! No chyba , ze no AMH już fatalne ..
Nie zrobili amh nawet, nie mam ochoty już się z nimi uzerac...konsylium lekarzy zdecydowalo ,że skoro po menopurze urosło tylko jeden pecherzyk z dwoma jajeczkami, i dwa małe puste pęcherzyki to dla nich bylo jednoznaczne,że nie nic więcej nie mogą zrobić i że mogę spontanicznie zajść w ciążę....byłam u nich prawie 3 lata, a nikt nie zrobił nawet Amh, nie wdpimbe o innych hormonach...

reklama
Wiesz to nie od mojego wyboru to zależy tylko od tego czy lekarz mnie wystymuluje i coś wyhoduje, co się potem zapłodni i będzie zdrowe po badaniu Pgd. Jakby sukces był zależny od moich wyborów to bym miała już niezła gromadke dzieci :laugh2:
Jak się podejmie to w kwietniu stymulacja ale nawet jak coś z niej będzie to nie będzie świeżego transferu. Czas pokaże a natura zadecyduje bo checiami nie da się świata zwojowac ;) tzn tego Invitrowego.

Do góry