reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Heparyna na receptę. Jest refundacja na nią jak masz PAI w homozygocie o ile dobrze pamiętam. Ja mam i mthr w hetero i mam refundacje. Acard tez bralam do dziś, 75mg, odstawil bo przy heparynie za duże ryzyko krwotoku. Po cichu liczę, ze jak odstawiłam to siniaki beda mniejsze.. Ale Ty już po transferze A dopiero wyniki przyszły tak? Może od razu skontaktuj się z lekarzem i on włączy co trzeba. A do do cftr to się nie znam za dobrze ale chyba teraz Ty tez musisz zrobic. To są te geny od mucowiscydozy???
Tak, po transferze, bo dzisiaj dopiero odebrałam. Cftr to gen mukowiscydozy.

reklama
Ostatnio amh badalam w Invicta 8 lat temu. Tydzień temu w 7dc badalam u siebie w UK i wyszło 1.76 , dziś w 15dc w Invicta 0.54. Nie jestem w stanie być tutaj co chwilę aby utrafic w 3 dc :( Lekarz powiedział że mam przelecieć i zbadać a on porówna wyniki do dnia cyklu..
Ciul nie lekarz. Przy 0,54 nie miałabyś tylu pęcherzyków ile widziałaś na usg.

Dziewczyny. Jestem po pierwszym nie udanym in vitro, mieszkam w Holandii, leczenie wg.mnie bylo nie udolne ( z tego co tu czytam, to nawet połowy z tego mi nie zrobili), kolejnego mi odmówili, nie potrafili powiedzieć jaka jest przyczyna, więc powiedzieli,że już jestem za stara(41).postanowiłam, spróbować w Polsce, czy są jakieś godne polecenia kliniki, zastanawiam się nad klinika Nasz Bocian w Szczecinie,( może któraś z Was tam się leczy?) gdyż tam jest mój dom rodzinny, ale chętnie ppopatrzę też na wasze propozycje.
Pozdrawiam

Ten lekarz to rzadki przypadek, znalezienie pęcherzyka w macicy nie jest jakimś osiągnięciem. Strach u niego nowotwory wykrywać czy ciążę prowadzić. Nie ma co fachowiec pełna gębą.
Jeśli cykle nasz regurakne to gdzie tu menopauza? Zresztą zapytaj swojej mamy często córki miewają podobnie. My rodzinnie mamy mięśniaki , mama i my trzy jej córki.
Śmieje się z tą menopauza bo skąd w tydzień by moje amh tak nagle spadło?? Tak nawiasem to polska klinika zwróciła nam koszt badania u tego pseudo ginekologa, gdyż napisałam do nich skargę. Mama moja mezopauze jakoś około 50tki miała

Dziewczyny takie głupie pytanie mam, ale tak się stresuje tymi bólami i pomyślałam sobie może lampka wina by pomogła, czy to głupi pomysł ?
Nie pij alkoholu w ciąży. Teraz newralgiczny czas. Boleści miewałam takie straszne na początku ciąży że do toalety nie mogłam dojść. Straszne kłucia.
Myślę że będzie co ma być. Życzę ciąży.

Ciul nie lekarz. Przy 0,54 nie miałabyś tylu pęcherzyków ile widziałaś na usg.
Wiem właśnie, dzis tuż po owulacji, może badanie amh jest też podatne na dzień cyklu.. Dużo w tym badaniu niejasności.. Dużo dziewczyn pisało że im wynik też skakał więc jak on może być wiarygodny.. Jak jutro lekarz odmówi przeprowadzić stymulacje to chyba szukam kliniki w Bristolu, bo wg ich norm moje amh jest prawidłowe

Nie pij alkoholu w ciąży. Teraz newralgiczny czas. Boleści miewałam takie straszne na początku ciąży że do toalety nie mogłam dojść. Straszne kłucia.
Myślę że będzie co ma być. Życzę ciąży.
Wykąpałem się pachnącym żelem, zapaliłam swieczuszki, wzięłam tabletki i się położyłam :)
Mam nadzieję że jutro będzie lepiej , jutro już 5dpt chyba przyspiesze ten jeden dzień i zrobię z rana w poniedziałek bo nie wytrzymam.

Tak, gameta. To myślisz zeby brac i mu nie mówić?? Mam jeszcze w sumie tabletek na 77 dni.. Bo ja biorę jedna i ich sie nie dzieli.. mój lekarz Śliw... to też endokrynolog...
Może skonsultuj z jakimś jeszcze ginem. Ciąży tam prowadzić nie bedziesz. Ja słuchałam endokrynologa bo bardzo duzo rzeczy wykrył i na wiele badań kierował. Swojego czasu pomogl mi bardziej niz ginekolog dlatego mialam do niego pełne zaufanie.

reklama
Do góry