reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No i wzięło mnie na wspominki i znalazłam to zdjęcie [emoji4]
;)
20200207_212135.jpeg

U mnie narazie tylko pęcherzyk..
Ja biorę symformin xr 500× 1.
Metformina w Polsce nie jest przebadana na kobietach w ciąży i dlatego.. kazal odstawic. Ale szkodzić chyba nie szkodzi. Niech się wypowie prosze w tym temacie jakas mądrzejsza glowa, bo mnie też to ciekawi.. odstawic jak kazal czy ukrywać,ze biore? Ja mam małą dawkę. Na początku bralam 750 ale po wizycie u diabetologa zmniejszyła do 500 mowiac,ze w ogole by mi nie przepisała gdyby nie starania..

Ja bralam gluckophage 750 do 16 tc pod nadzorem mojej endokrynolog, potem stopniowo schodziłam. Też miałam stresa, żeby odstawić 😉

[QUOTE="ilmenau, post: 19097528, member: 180180"

Kciuki za rozmowe z wujkiem Jarkiem, on jest naprawdę super więc nie masz się co stresować :) jak o czymś zapomnisz to wyślesz mu maila i on ci odpowie.

A co do koleżanki to jej nue krzywdzisz tylko ona ciebie i pewnie resztę zespołu, bo takie zachowanie wpływa na ludzi wokół. I pozbycie się takiej jednej toksycznej osoby może zrobić wiele dobrego dla większej ilosci osób.
To prawda docent super czlowiek. Bardzo pomocny 🙂
A co do kolezanki to dzisiaj caly dzien zagadaywala 😂 chyba mysli ze wielkie kolezanki bedziemy 😂😂😂
[/QUOTE]

Wujek Jarek jest mega, dzięki niemu mam córkę i trzymam kciuki, żebyś też mu zawdzięczała dodatkowe kilogramy w dwupaku a potem nieprzespane nocki 😂😜💕

Laski, odebrałam kolejne wyniki. Mam pai homo, czyli muszę wyposażyć się w acard i heparynę? Acard jest bez recepty a heparyna? W razie ciąży ginekolog mi to wypisze? A acardu teraz ile brać jak kupię?

No i druga rzecz mniej sympatyczna chyba- Pawła cftr. Wyszła mu jedna mutacja jak na zdjęciu. Orientujecie się może czy to mega istotne? Ja też ppwinnam zrobić sobie to badanie wobec tego?
20200207_211812.jpeg

No i polknelam tą metforminę[emoji85] chyba boje się odstawic.. myślę,że do następnej wizyty pobiore.. to nedzie wtedy 8tydz.. Chyba nie zaszkodze Kropusiowi ???
Jak dobrze pamieram Ty Gameta. Ja brałam glucophage do 28 tyg. Dr Cz kazal odstawić, ale tu dziewczyny pisaly ze brały, badania zagraniczne mowia nawet o pozytywnym wplywie na ciążę czy braku cukrzycy ciążowej. Moj endokrynolog kazal brac cala ciążę ale ze ginowi to nie w smak to bralam do tego momentu stopniowo odstawiajac.

reklama
Laski, odebrałam kolejne wyniki. Mam pai homo, czyli muszę wyposażyć się w acard i heparynę? Acard jest bez recepty a heparyna? W razie ciąży ginekolog mi to wypisze? A acardu teraz ile brać jak kupię?

No i druga rzecz mniej sympatyczna chyba- Pawła cftr. Wyszła mu jedna mutacja jak na zdjęciu. Orientujecie się może czy to mega istotne? Ja też ppwinnam zrobić sobie to badanie wobec tego?Zobacz załącznik 1077653
U mnie, a konkretnie u mojego M był tez problem z Cftr, też wyszła jakaś mutacja. Ja musiałam zrobić wtedy rozszerzone badania i u mnie było już czysto. Mam mało dokładnie opisane te wyniki, więc chyba będą mało pomocne. Myślę że warto żeby jakiś genetyk się wypowiedział czy ta konkretna mutacja wymaga od Ciebie kolejnych badań.

Do góry