reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Zaczęłam przygotowania po nieudanym transferze jak tylko przyszła @. Najpierw 21 dni tabletki anty, od piątku zastrzyki Gonapeptyl 14 dni i po tym zacznę właściwą stymulację. Ja nie chcę czekać, mam wrażenie, że ten czas tak mi ucieka przez palce, wszystko się przeciąga, najpierw nie mogłam mieć transferu, bo po punkcji za wysoki progesteron, później torbiel i znowu przerwa, transfer nieudany, później coś nie tak z endo, potem histeroskopia, kolejny transfer nieudany i tak zleciało kilka miesięcy. Teraz długi prokół to też trwa i oczywiście boję się, że będzie mało komórek, że wszystkie zarodki padną, że coś nie tak wyjdzie w kariotypach i będą nas czekały badania genetyczne zarodków, albo w badaniu CBA i trzeba będzie myśleć o szczepieniach, skąd wziąć kasę itd. Chociaż wiem, że nie ma się co martwić na zapas, to jest silniejsze ode mnie eh.. 😐
Kurczę, chyba Ty masz racje... może i ja nie będę czekać. Dzis dostałam okres, taki juz prawdziwy, w czwartek wizyta, wiec zdam się na doktora. Dzięki!

heheheheh @fredka84 nie wiem dlaczego ale tak mnie to rozsmieszylo :-D:-D:-D juz sobie wyobrazilam jak lezysz na podlodze i patrzysz w sufit przez kilka dni :-p
He he he, bo z tym leżeniem to jest normalnie moja historia [emoji23]
Ja już wcześniej wam pisałam że uwielbiam czytać i robię to codziennie. Mąż się do mnie o to często rzuca bo wg niego wiecznie z książką siedzę. Tv rzadko oglądam i dopiero od grudnia wzięło mnie na seriale. To wtedy mój luby brzęczał że ja albo książka albo serial.
No i jakiś czas temu widziałam przez okno że mężu idzie z garażu do domu, więc poleciałam do kuchni i położyłam się na podłodze i kuźwa patrzę się w ten sufit. On wchodzi i pyta co robię - no to mówię mu że przecież nie mogę czytać ani oglądać seriali więc leżę na podłodze i w sufit patrzę, a na dodatek w kuchni żebym bliżej do garów miała [emoji23][emoji23][emoji23].
On w śmiech, ja w śmiech, ale przestał mi brzęczeć [emoji23]

No to jak się bekło to klękajcie narody.
Super że już się lepiej czujesz [emoji8].
A powiedz jaka to odżywka, bo musiałam przegapić
Ja wrocilam z gosci i juz mi troche lepiej. Lukasz mnie wygilgotal tak ze az mi sie beklo ze smiechu:-D Wzielam cieplutka kapiel i @sandra777.12 ta odzywka do wlosow jest niesamowita - dzieki :-D Teraz siedzie z wielkim notatnikiem i postanowilam ulozyc plan. Odzywiania, treningow, suplementow i wszystkiego !!!!

Zachodze ale tylko po in vitro juz, po pierwszym inv w 2012 byłam w ciąży pozamaczicznej i usunęli oba jajowody, kolejne podejście biochemiczna, 3cie ciąża naszczescie donoszona ale beta na początku słabo rosła (wg docenta to kolejny dowód na problem immunologiczny) potem komplikacje od 22tc że względu na niewydolność szyjki.. 3 miesiące prawie leżałam. Po ponad 5 ciu latach dopiero po mrozaki wróciłam i po pojedynczych transferach kolejno beta 0, ciąża biochemiczna, a w grudniu ciąża z najwyższą beta w mojej historii i pierwsze podejście na zaleceniach docenta, najsłabszy zarodek jaki miałam transferowany i niestety poronienie w 6tc
Teraz faszeruje się suplementami dhea 3 x 25, Koenzym q10 200mg, Wit D3 5000u, 2 x Profertil , maca root.. niby w weekend mam polecieć do kliniki do Gdańska aby ustalić szczegóły stymulacji w kwietniu ale waham się.. Boję się że amh mam mega niskie..
Ale zes przeszla dziewczyno. W grudniu mocno Ci kibicowalam bo mialas taki sam zarodek podany jak ja. Wiec przezywalam razem z Toba wszystko. Teraz ja czekam na serduszko. 💓 bardzo dobrze ze suple bierzecie. I jesli tylko macie pieniazki to probujcie! Siłę na walkę pomożemy odnalezc:)

W ng, zreszta zobacz, zrobiłam zdjęcie.
Według norm francuskich- to co pisze pod spodem po fr- W ramach oceny czynności jajników u kobiet bardzo korzystny byłby wynik między 2 a 10 ng / ml. Wynik poniżej 0,5 ng / ml rokuje zle.
No to ng to wynik masz bardzo dobry. Ile źródeł tyle wersji odnośnie dobrych poziomów.
Czytałam wczoraj o Izie Miko że zrobiła sobie 500 zastrzykow podczas wielu cykli aby wyhodować i zamrozić jajeczka bo wyszło jej amh 0.2 ! Przy takim to nie wiem czy by lekarz wogole zgodził się na stymulacje w Polsce . Pewnie robiła to w Stanach

Ale zes przeszla dziewczyno. W grudniu mocno Ci kibicowalam bo mialas taki sam zarodek podany jak ja. Wiec przezywalam razem z Toba wszystko. Teraz ja czekam na serduszko. 💓 bardzo dobrze ze suple bierzecie. I jesli tylko macie pieniazki to probujcie! Siłę na walkę pomożemy odnalezc:)
A Ty miałaś 2 podane, dobrze pamiętam ? Mój był 2BC więc to C myślę że mogło doprowadzić do poronienia :(

Dziewczyny moje kochane bardzo Wam dziękuję za piękne życzenia. Przede wszystkim dziękuję Wam za to,że jesteście,ze Was mam. Bez Was po prostu by mnie nie bylo..
To moje najpiękniejsze urodziny ever[emoji173]
Mam jedno jedyne życzenie, by nasz Kropus rósł we mnie pieknie i zdrowo[emoji173][emoji173][emoji173] wiem,ze moze byc różnie ale organiam wszystkie zle mysli. Dziś jest 02.02.2020 to niby bardzo wyjątkowa data, bo dziś 33 dzien roku, 333 dni do końca roku no o ja kończę 33 lata.. nie jestem przesadna ale wierzę,ze akurat cos w tym jest. Poki co dwa testy sikane za mną i widac na nich piekne kreski. Jestem przeszczęśliwa i wiem,ze każda z Was taka bedzie. Już Wam pisałam,ze 2020 rok będzie nasz.
Wysyłam Wam torcika handmande, łapcie po kawaleczku [emoji8]
Czekam na rodzinkę i dzis bede sie tylko uśmiechać;)Zobacz załącznik 1075368
Kochana Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin🥂🎂🎁ale przede wszystkim życzę ci szczęśliwego rozwiązania 🤰🤱 bo bardzo na to zasługujesz ❤ i nie zmieniaj sie bo jestes wyjątkową osobą. Sto lat😘😘😘

reklama
A Ty miałaś 2 podane, dobrze pamiętam ? Mój był 2BC więc to C myślę że mogło doprowadzić do poronienia :(
Tak 2 zarodki. Oba 4BC. Wiec u mnie też jest to C. Dlatego tak strasznie sie boję:(:(:( chociaz moj gin mowil ze teraz to w 80% zarodek z wada genetyczma przestanie sie rozwijac. A jeszcze inny mowil ze nie do konca brac na serio te klasyfikacje. Ze trzeba wierzyc w każdy.

Do góry