reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Każdy przeżywa na swój sposób [emoji853]. Przecież nie położysz się na podłodze i nie będziesz w sufit patrzała[emoji17]. Wytłumacz jakoś mężowi że to on ma Ciebie wspierać a nie jeszcze cię dołuje. Niech obejrzy jakiś materiał o in vitro i zobaczy jak ludzie walczą - nikt się nie poddaje po dwóch próbach. Płacze się kilka dni i idzie dalej [emoji846].
Opowiedz mu historię Aduś - po takim czymś to można się załamać i odpuścić[emoji853]
Przytulam [emoji8]
heheheheh @fredka84 nie wiem dlaczego ale tak mnie to rozsmieszylo :-D:-D:-D juz sobie wyobrazilam jak lezysz na podlodze i patrzysz w sufit przez kilka dni :-p

reklama
I co Ci odpisali? Coś się zmieniło w Twoim odczuciu od tego czasu?
Nie odpisali, bo nie odczytali, bo jest weekend. Zobaczymy co będzie, w tygodniu. Nic się nie zmieniło na razie bo nie mam wiadomości od kliniki.
Wiedziałaś że po nie udanym ivt przysługuje Ci wizyta darmowa? Która jest ok 30min. ,probowalam się na nią umówić od początku stycznia ale ciągle nie było miejsca. A teraz dowiedziałam się że przepadła. Bo jej ważność to 2 miesiące. Oczywiście nikt mi nie powiedział. To była jedna z informacji w mailu plus brak jakiegokolwiek info o wynikach biopsji. Na infolinii nic nie wiedzą. Masakra... Chciałabym byś traktowana poważnie jak już za to place 😡😡😡 echhh... No mowie wam masakra...

Wiesz, ja uważam, że ten kto tego nie przeżyje, to nie zrozumie, ale lekarz-pacjent to najbliższa relacja i jeśli taka osoba wykazałaby się trochę życzliwością empatią, to byłoby nam trochę łatwiej, nie potrzebuje ich współczucia. A teraz tylko pogoń za pieniądzem jest i nic więcej. Gyncentrum - Katowice. A Ty?
Invicta Warszawa - zeszła ostatnio na psy... 😡😡

A kiedy zaczynasz druga stymulację? Ile odstępu sobie zrobiłaś od ostatniego transferu?

Zaczęłam przygotowania po nieudanym transferze jak tylko przyszła @. Najpierw 21 dni tabletki anty, od piątku zastrzyki Gonapeptyl 14 dni i po tym zacznę właściwą stymulację. Ja nie chcę czekać, mam wrażenie, że ten czas tak mi ucieka przez palce, wszystko się przeciąga, najpierw nie mogłam mieć transferu, bo po punkcji za wysoki progesteron, później torbiel i znowu przerwa, transfer nieudany, później coś nie tak z endo, potem histeroskopia, kolejny transfer nieudany i tak zleciało kilka miesięcy. Teraz długi prokół to też trwa i oczywiście boję się, że będzie mało komórek, że wszystkie zarodki padną, że coś nie tak wyjdzie w kariotypach i będą nas czekały badania genetyczne zarodków, albo w badaniu CBA i trzeba będzie myśleć o szczepieniach, skąd wziąć kasę itd. Chociaż wiem, że nie ma się co martwić na zapas, to jest silniejsze ode mnie eh.. 😐

reklama
Oj to zależy o jakich jednostkach piszesz i mi chodzi o ng po przeliczeniu z pmol bo tu wartości w pmol podają i faktycznie 2 to absolutne minimum w pmol.. W jakich jednostkach jest Twój wynik?
W ng, zreszta zobacz, zrobiłam zdjęcie.
Według norm francuskich- to co pisze pod spodem po fr- W ramach oceny czynności jajników u kobiet bardzo korzystny byłby wynik między 2 a 10 ng / ml. Wynik poniżej 0,5 ng / ml rokuje zle.

Załączniki

• BE8686CF-57C9-48E5-B27C-D70AFF96563E.jpeg
    BE8686CF-57C9-48E5-B27C-D70AFF96563E.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 56
Do góry