reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A wiesz co jest najgorsze? Że łazienkę mamy na dole.. na samym wejściu do mieszkania, więc jak schodzę z góry to musze wszystkie światła zapalić.. tak mnie to wybudza, ze potem mam problem z zaśnięciem.. Chyba sobie wiadro bede nosiła na górę na noc [emoji23][emoji1787][emoji23]
A No to się nie dziwie. Ja mam pobudkę o 5 na luteinę i czasami też mam problem z zaśnięciem ;( i często też się nie pokrywa z „zapotrzebowaniem” 😂

Dajesz na noc ibuprofen? Warto, oboje troche pospicie.
Tak, daję Nurofen forte dla dzieci, super zbija gorączkę, ale na budzenie się z płaczem i gmeranie smoczkiem w paszczy nie pomaga... Paracetamol jeszcze słabiej. Najgorzej że jeszcze ten glut do tego więc i oddycha mu się kiepsko.
Przerąbane mają te dzieciaki...
Teraz mu wychodzą czwórki na dole, już prześwitują lekko ale to jeszcze chyba potrwa (co prawda nie ma jeszcze trójek, u mojego młodego to już drugi raz jak żeby wychodzą nie po kolei... ).

A wiesz co jest najgorsze? Że łazienkę mamy na dole.. na samym wejściu do mieszkania, więc jak schodzę z góry to musze wszystkie światła zapalić.. tak mnie to wybudza, ze potem mam problem z zaśnięciem.. Chyba sobie wiadro bede nosiła na górę na noc [emoji23][emoji1787][emoji23]
Albo nocnik sobie wczesniej zakupisz😉

Tak, daję Nurofen forte dla dzieci, super zbija gorączkę, ale na budzenie się z płaczem i gmeranie smoczkiem w paszczy nie pomaga... Paracetamol jeszcze słabiej. Najgorzej że jeszcze ten glut do tego więc i oddycha mu się kiepsko.
Przerąbane mają te dzieciaki...
Teraz mu wychodzą czwórki na dole, już prześwitują lekko ale to jeszcze chyba potrwa (co prawda nie ma jeszcze trójek, u mojego młodego to już drugi raz jak żeby wychodzą nie po kolei... ).

Czworki maja wyjsc pierwsze :) Potem trojki, te daja najbardziej w kosc, bo to kly wiec sa ostre i bola bardziej. Pilnuj, zeby dawka nurofenu nie byla za mala, moja pediatra mowila, ze bez sensu jest podawac minimalna, bo nie daje efektu.
A z katrem to faktycznie slabo, jak masz nawilzacz to wlaczaj. No i katar i zeby to tez standardowe polaczenie niestety...

Czworki maja wyjsc pierwsze :) Potem trojki, te daja najbardziej w kosc, bo to kly wiec sa ostre i bola bardziej. Pilnuj, zeby dawka nurofenu nie byla za mala, moja pediatra mowila, ze bez sensu jest podawac minimalna, bo nie daje efektu.
A z katrem to faktycznie slabo, jak masz nawilzacz to wlaczaj. No i katar i zeby to tez standardowe polaczenie niestety...
No popatrz, nie miałam pojęcia że czwórki powinny wyjść pierwsze😊Dzięki 😊
Dawki mam akurat ogarnięte, edukacja by mamaginekolog zrobiła robotę, podobnie jak jej kalkulator😊Ale fakt, dużo osób o tym nie wie.

My zaczelismy ogladac sex education nareszcie 😍 Jak nigdy mam ochote dzisiaj na alkohol wiec napije sie desperadosa a co jak szalec to szalec ;) Jutro tez mam duzo w planach wiec nici z pidzamowej niedzieli ;) Sprawdzala moze kotras z was czy jest ten dokuent rozenkowej na playerze ? Bo ja ogladalam z nia tylko ten wywiad a bradzo chciala bym film i nie wiem gdzie go szukac... Oczywiscie nie byla bym soba gdyby dzisiaj czegos nie odwalila. Byla z nimi tez moja kuzynka Ewa albo Agnieszka juz nie wiem sama bo ona sluchajcie zmienila imie :D z ktoregos na ktores i ja za kazdym razem do niej raz Ewa a raz Agnieszka a ona podobno bardzo pod tym wzgledem sie denerwuje ;) Ale nic mi nie powiedziala :)
Ja sprawdzałam, sprawdzam i coś mi nie idzie. Niby jest, a później nie ma. A mam wykupiony pakiet do oglądania za granica, wiec nie wiem. Ja nie ogarniam. Bravo za obiad, takie rarytasy przygotowałaś ze normalnie i ja bym nawet schabowego zjadła 😜

reklama
Ile czasu przed punkcja jest zalecane brać DHEA tak żeby można było się spodziewać efektów? Bralyscie tylko wy, czy mężowie tez? Ja może świruje trochę z tymi suplementami teraz, ale do pierwszej stymulacji brałam tylko kwas foliowy i zestaw witamin dla kobiet w ciąży z solgara.
Dopiero widze jaka ja zielona w tym wszystkim byłam [emoji2358]
Jakieś inne suplementy?
Ja mam 13 tabsów razem z dhea i kropelki[emoji23]

Ostatnia edycja:
Do góry