reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A ja właśnie klapnęłam na dupie. Od rana na nogach. Szykuje obiad na jutro i sie zeszło. Poleze sobie z godzinkę i biorę się za ciasta. W planach tiramisu z mascarpone i tarta z kremem własnej roboty i owocami [emoji57][emoji57]
Kochane moje kumpelki, znacie jakis dobry A nie kosmicznie drogi krem do rąk?? Moje dłonie caly czas są bardzo suche, nie wspomnę o paskudnych skórkach przy paznokciach [emoji85][emoji85][emoji85]
U mnie najlepiej sprawdza się klasyczny Nivea, ten zwykły w niebieskim pudełku. Kremuję dłonie po każdym myciu rąk i obowiązkowo teraz rękawiczki jak wychodzę z domu. Bez tego zaraz są tak suche, że aż robią się takie maleńkie ranki, takie jakby mini pęknięcia.

Wiecie co? Napisałam meila do kliniki z moimi spostrzeżeniami, odczuciami jakie miałam po dzisiejszej wizycie i o żalu jaki we mnie tkwi. Wysłałam go pod adres administracji z prośbą o przekazanie do osoby koordynującej.
Oooo 👏👏👏👏 ja niedawno (dziś) zrobiłam to samo. Identycznej treść, o tym jak jestem zostawiona sama sobie, o tym jak teraz się patrzy na ilość a nie na jakość i że jestem u nich ponad rok i jak mi przykro...
A gdzie ty jesteś?? W klinice??

Byłam dziś na akupunkturze dziewczyny. U takiego prawdziwego chińczyka 😉wywiad taki ze mną zrobił, ze nawet mój holenderski lekarz prowadzący o tyle rzeczy nie pytał 😳ponieważ trochę problemów u mnie jest ( endometrioza , niedoczynnosc tarczycy, stres) trochę wizyt jest wskazane. oprócz tego dostałam zioła , które mam pic 3 razy dziennie . Właśnie je gotuje - smród straszny 😫ale czego się nie robi ... 😉koszta są dość wysokie , ale odmowie sobie koncertu mojego kochanego John Legend... może coś to pomoże . Któraś z Was korzystała z metod niekonwencjonalnych ?
Ja chodzilam z mężem na akupunkture 3 miesiace przed 3 in vitro ale nie pilam zadnych ziolek. U mnie to niestety nie pomogla ale moze akurat Tobie pomoże 😉

Wiesz, ja uważam, że ten kto tego nie przeżyje, to nie zrozumie, ale lekarz-pacjent to najbliższa relacja i jeśli taka osoba wykazałaby się trochę życzliwością empatią, to byłoby nam trochę łatwiej, nie potrzebuje ich współczucia. A teraz tylko pogoń za pieniądzem jest i nic więcej. Gyncentrum - Katowice. A Ty?
Oooo [emoji122][emoji122][emoji122][emoji122] ja niedawno (dziś) zrobiłam to samo. Identycznej treść, o tym jak jestem zostawiona sama sobie, o tym jak teraz się patrzy na ilość a nie na jakość i że jestem u nich ponad rok i jak mi przykro...
A gdzie ty jesteś?? W klinice??

Hej dziewczyny, właśnie wróciłam z długiegooo spaceru i głowa teraz czysta.
Wczoraj wróciliśmy ok 20-tej, tyle godzin jazdy i na dodatek w deszczu to katastrofa.
Dla przypomnienia napiszę jakie miałam badania zrobione i Paśnik je wszystkie oglądał:
-kariotypy
-pakiet na trombofilię,
-te które się robi co pół roku w klinice- HIV, toksoplazmoza, różyczka itp
- amh
-pierdoły TSH, Lh, FSH, homocysteina, prolaktyna
Oglądał również wyniki laparoskopii i histeroskopi.
Lekarz fajny i konkretny, gdy powiedziałam że 4 transfery już miałam nieudane to powiedział dlaczego przyjechałam tak późno.
Zlecił dodatkowe badania na podstawie wywiadu; zrobiliśmy na miejscu te które są na paragonach. Jeden paragon jest męża (300zl) a ten większy mój. Jeszcze muszę zrobić IMK w 18-23 dni cyklu.
Wydaliśmy 1450 + dojdzie te IMK. I chyba nam za wizytę nie policzył bo nie widać na paragonach [emoji848].
Na wyniki mam czekać ok 4 tygodni a następną wizytę mam 26 marca. Dopiero po tej wizycie będzie wszystko wiadomo.

Gdy zobaczył skąd jesteśmy to się ucieszył, bo był w naszej miejscowości w wojsku [emoji3]. Ja mieszkam w Kaliszu pomorskim [emoji3]. Mówił że dobrze wspomina tamte czasy [emoji3].
Kurde, ktoś dobrnął do końca tego posta???
Ja dotrwałam i bardzo Ci za tego posta dziękuje 😘
To znaczy ze coś jednak może być na rzeczy z ta immunologia, ja tak zaczynam analizować nasz przypadek i chyba tez jestem ku temu sklonna, ze może immunologia. Czytałam na stronie swojej kliniki, ze po trzech transferach z beta zero automatycznie zaczynaja badać immunologie. Spróbuje trochę ponapierac na lekarza, żeby może teraz już coś dobadac.
Mam nadzieje, ze Wy znajdziecie w końcu przyczynę 🙂.

Byłam dziś na akupunkturze dziewczyny. U takiego prawdziwego chińczyka 😉wywiad taki ze mną zrobił, ze nawet mój holenderski lekarz prowadzący o tyle rzeczy nie pytał 😳ponieważ trochę problemów u mnie jest ( endometrioza , niedoczynnosc tarczycy, stres) trochę wizyt jest wskazane. oprócz tego dostałam zioła , które mam pic 3 razy dziennie . Właśnie je gotuje - smród straszny 😫ale czego się nie robi ... 😉koszta są dość wysokie , ale odmowie sobie koncertu mojego kochanego John Legend... może coś to pomoże . Któraś z Was korzystała z metod niekonwencjonalnych ?
Ja miałam akupunkturę raz, przed transferem i to był mój udany transfer ;))

reklama
A ja właśnie klapnęłam na dupie. Od rana na nogach. Szykuje obiad na jutro i sie zeszło. Poleze sobie z godzinkę i biorę się za ciasta. W planach tiramisu z mascarpone i tarta z kremem własnej roboty i owocami [emoji57][emoji57]
Kochane moje kumpelki, znacie jakis dobry A nie kosmicznie drogi krem do rąk?? Moje dłonie caly czas są bardzo suche, nie wspomnę o paskudnych skórkach przy paznokciach [emoji85][emoji85][emoji85]
Ja polecam Garnier do bardzo suchych rak . On jest taki czerwony . Mi bardzo pomogl 😉

Do góry