reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Aduś - nie robili mi usg po punkcji, poszłam do domu po 4 godzinach i wróciłam za 2 dni na transfer, może jutro mi coś dadzą... Płyn widział dziś (dzięki Wam pojechałam! :) ) mówił przez telefon, konsultując z innym lekarzem, że jest go mało - ale mi mówił, że hiperka może postępować. W każdym razie mówił, żebym była z samego rana.
Wanda - chętnie będę chodzić na spacerki z wózkami- mieszkam na drugim końcu Warszawy, ale znajdziemy jakiś kompromis :-)
Masia - dziękuję za dodanie otuchy, ja na razie nie chcę sobie robić nadziei, chcę, żeby ten nieprzyjemny stan szybko minął...

pingwinek-będziesz miała co dzieciakom opowiadać ;-) Przytulając dzieciaczki będziesz wspominać ten czas z duma, że było warto, a aktualne cierpienie pójdzie w zapomnienie. Trzymaj sie Kochana!!!

Czesc Dziewuszki :-)

U mnie za oknem pochmurno i szaro ,wieje brrrrr

Wanda
, ale Ty masz dawke wybuchowa. Tyle lekow do stymulacji.:szok:
Ja bede brac tylko Gonal, najprawdopodobnie w dawce 150 i nic wiecej.
Wczoraj bylam wykupic leki i o zgrozo. CO za diabel mnie podkusil,zeby isc do apteki, gdzie zawsze maja jakies problemy z moja recepta. :wściekła/y:(A to wszystko dlatego,ze obok jest sklep a potrzebowalam do barszczu cytryne. ) Chyba z pol godziny u nich bylam. Kobita chciala mi wcisnac 2 leki zastepcze. grrr odmowilam i nie wzielam!!! Nie mowiac o tym,ze sie pomilila przy dawce aspegic. Chciala mi dac dla doroslych a mam wyraznie napisana dawke dla dzieci 100 :wściekła/y: Nic to ,chyba potrzebowalam takiego incydentu , by sie sparzyc juz na amen. Koniec, nigdy wiecej tam nie pojde. grrr To znaczy ,dzis jeszce musze pojsc odebrac gonal i KONIEC!!!! Spalam mosty.
Jak jedna cytryna moze czlowiekowi nerwy zszaarpac hihihi Mam nadzieje,ze chociaz barszcz bedzie dobry. ;-)

Pingwinek
, mysle o Tobie do rana. Dobrze,ze zadzwonilas do kliniki. Z hiperka nie ma zartow.

Madzialenak, ja szybko i mocno zlapalam Twoje wczorajsze ciazowe wiruski. Oby tym razem mnie zarazily mocno na 9 miesiecy. :blink:

Kiwisia, Twoje tez zlapane. Im wiecej wiruskow tym wieksze szanse,ze sie nimi zarazimy :-D

Madzialenak
jak Ci uplywaja dni na odpoczynku???

Ostatnia edycja:
Adus, achh te hormony buzujace w organizmie ciezarnej kobiety. Wahanie nastrojow itd. ;-) Jutro testujesz prawda???? Kciuki zacisniete i zycze jak najmniej stresu, choc wiem,ze ciezko jest go opanowac.

Pingwinek
, przestan myslec pesymistycznie. Ciaza napedza hiperke ,wiec glowa do gory. Prosze mi tu szybko odpedzac zle mysli a kyszzzzzz

Gotadora, czas juz odliczac :blink: Na ktora masz jutro wizyte??? Ja na 9.30.

Milego dnia Kobitki!!!!!!

Witajcie dziewczynki :-)
Pingwinku jak się czujesz? Jak to dobrze, że dziewczyny Cię namówiły na konsultację
Aduś jak dzisiaj samopoczucie?
Wanda u lala ile jajeczek wysiedziałaś! Gratulację! Trzymam kciuki za końcowy wynik.
Trzymam kciuki za dziewczyny, które są w trakcie i które zaczynają stymulację. Już jesteście coraz bliżej.... :-)
Ja dzisiaj jadę do kliniki i zobaczymy co Dr mi powie tzn kiedy ja będę mogła zacząć moją drogę do szczęścia

Gotadora, czas juz odliczac :blink: Na ktora masz jutro wizyte??? Ja na 9.30.

Agapl dziękuje :-) odliczanie rozpoczęte, nawet spać już nie mogę ...

Wizytę u dr mam dopiero na 15stą, ale muszę być już w granicach 10tej, bo muszę zrobić zastzryk, a godzinę po nim badanie z krwi, a badanie z kolei musi być co najmniej 3 godziny przed wizytą, no i w między czasie, o 13:30 anastazjolog

Pingwinek trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytkę &&&&

i ja życzę wszystkim miłego dnia pełnego uśmiechu :-)

Lawendowy sen jeszcze nie jest najlepiej .... owszem gorączka minęła ale mam okropny duszący kaszel :-( i denerwuję się o malucha czy go za bardzo nie kołysze w brzuszku.

Agapl na razie nie potrafię cieszyć się wolnym, cały czas myślę, czy kosmówka już się dokleiła, odklejenie jest malutkie na niecały centymetr ale stres jest mega. Za każdym razem jak idę do toalety to drżę i zastanawiam się czy nie zobaczę krwi. Doktor powiedział, że może to być krwiak a nie odklejenie. Sama już nie wiem, oby do 12 tygodnia a w sumie 16 bo wtedy już jest łożysko.

Ostatnia edycja:
reklama
Madzialenak, wiem, nie sa to wakacje relakujace ale nawjazniejsze by stosowac sie do zalecen lekarza. Jestes w dobrych rekach. A poczatek ciazy to poczatek juz niekonczacego sie niepokoju o dzieciaczka. Bedzie dobrze!!! Trzymam mocno kciuki, by ciaza przebiegla bezproblemowo.

Do góry