reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ja chyba zdecyduje sie na dr Jeżaka. U doktora Gorskiego bylam raz i nigdy wiecej. Na mnie nie bedzie sie uczył..
Dokładnie tak samo myślę. Byłam raz u Górskiego z mężem tylko podpisać papiery a i tak mnie zdążył wkurzyć.Teraz jak mam symulację w toku to nie wyobrażam sobie, żeby poprowadził ją do końca ktokolwiek bez doświadczenia.

reklama
Ale to było dawno, dawno czy teraz z Radziem? Bo coś mi się wydaje, że jakoś na samym początku jej „przygody” z in vitro poroniła ;(
Mówiła że poroniła teraz jak się starali z Radziem. Co nie wyklucza, że wcześniej też to mogło ją spotkać. Dla mniej jej przykład to dowód na to, ze in vitro to nie taki prosty temat. Mają kasy jak lodu, mogą sobie pozwolić na wszystko a i tak sporo czasu to zajęło zanim się udało wreszcie.

Kochane, bardzo Wam wszystkim dziękuje za miłe słowa pocieszenia wczoraj.
Mialam takie plamienia jeszcze dwa razy, Wczoraj wieczorem i dziś troszkę, koloru kawy z mlekiem, malutko tego za każdym razem, no ale jest i to martwi.
Kiepsko spałam w ta noc, trochę mi się płakało, boli mnie głowa od tego wszystkiego 🤯... postanowiłam ze dziś zrobię betę, miało być jutro, ale nie będę się dłużej katować, bo oszaleje.
Dzis jest 8dpt, wiec jak coś ma być to będzie.

Mialam takie plamienia jeszcze dwa razy, Wczoraj wieczorem i dziś troszkę, koloru kawy z mlekiem, malutko tego za każdym razem, no ale jest i to martwi.
Kiepsko spałam w ta noc, trochę mi się płakało, boli mnie głowa od tego wszystkiego 🤯... postanowiłam ze dziś zrobię betę, miało być jutro, ale nie będę się dłużej katować, bo oszaleje.
Dobra decyzja. Szkoda się tak męczyć. 8dpt to już będzie wiadomo.
Trzymam ✊✊✊ Niech beta cię pozytywnie zaskoczy❤️

Kiepsko spałam w ta noc, trochę mi się płakało, boli mnie głowa od tego wszystkiego [emoji2962]... postanowiłam ze dziś zrobię betę, miało być jutro, ale nie będę się dłużej katować, bo oszaleje.
Też bym tak zrobiła, trzymam kciuki [emoji8]. Daj nam dziś dobrą wiadomość [emoji3590]

Dziewczyny jestem po wizycie u docenta i jestem zła na siebie, bo niby wcześniej ogarnęłam te najważniejsze badania, ale nie zrobiłam cytokin, dopiero kilka dni temu jakoś doczytałam, że Paśnik to zleca, zwłaszcza jak nie było nigdy implantacji, a na wyniki się czeka chwilę. I oczywiście tylko tego badania mu brakowało, więc od razu tam zrobiłam i na szczęście (!) jak dostanę wyniki będzie konsultacja na maila i dokładniejsze zalecenia wtedy. Jedyne co było nie tak to brakujące 3 kiry implantacyjne, ze czego 2 są ważne i na to da accofil, ale najpierw chce zobaczyć te cytokiny. Poza tym mutacje pai 1, mthfr, R2, za wysoki kwas foliowy i homocysteina. Przyznam Wam rację, że jest miły i kompetentny, widać, że zna się na rzeczy, nie pośpiesza i cierpliwie tłumaczy. Ogólnie w recepcji jak czekaliśmy na swoją kolej to telefon dzwonił co 2 minuty i te panie ciągle tylko mówiły, że nie ma miejsc, proszę dzwonić 31 marca, wtedy zaczną się zapisy na maj (!) Jedna trochę milsza, proponowała czasem zapis na jakąś listę rezerwową albo mówiła, żeby dzwonić popołudniami, bo wtedy potwierdzają wizyty na następny dzień i czasem miejsca się zwalniają
A to do docenta trzeba zrobic jwas foliowy i homocysteine???

Kiepsko spałam w ta noc, trochę mi się płakało, boli mnie głowa od tego wszystkiego [emoji2962]... postanowiłam ze dziś zrobię betę, miało być jutro, ale nie będę się dłużej katować, bo oszaleje.
Trzymam kciuki kochana ;* oby to były dobre objawy. Czekam oczywiscie na znak.
Ja tez codziennie mam jakieś bóle, nie sa one mocne, raczej to taki cmienie, na przemian raz z jednej, raz z drugiej. Takie jakby cieplo w jajnikach. A nad ranem kolo 4 budzi mnie takie rozpieranie w całym brzuchu. No i piersi zaczynają boleć.. do jutra juz wytrzymam. W głowie zaczyna się mi już robic zle, ale staram się odganiac te myśli.

Trzymam kciuki kochana ;* oby to były dobre objawy. Czekam oczywiscie na znak.
Ja tez codziennie mam jakieś bóle, nie sa one mocne, raczej to taki cmienie, na przemian raz z jednej, raz z drugiej. Takie jakby cieplo w jajnikach. A nad ranem kolo 4 budzi mnie takie rozpieranie w całym brzuchu. No i piersi zaczynają boleć.. do jutra juz wytrzymam. W głowie zaczyna się mi już robic zle, ale staram się odganiac te myśli.
Liliana będzie dobrze. Jakoś tak czuję w kościach ;)

reklama
Do góry