reklama
Kinga_1
Fanka BB :)
Dziewczyny mam pytanie, to TSH ma być poniżej 1,5?
I jeszcze raz czy któraś zna dobrego endokrynologa z Wrocławia?
I jeszcze raz czy któraś zna dobrego endokrynologa z Wrocławia?
Aduś16
Agapl za jakiś czas spojrzysz na ten klaster i na swoje dziecko/dzieciaczki i poczujesz dumę ze to wszystko przeszłaś dla nich, zobaczysz to będzie bardzo budujące uczucie!
Kinga TSH niby m. 1-1.5, ale mi kazdy lekarz mówil że liczy sie FT4, ja przed ostatnią stymulacją mialam 2.8 i biore euthyrox 25. Moze więc TSH przy naturalnych starankach jest wazne.
Kinga TSH niby m. 1-1.5, ale mi kazdy lekarz mówil że liczy sie FT4, ja przed ostatnią stymulacją mialam 2.8 i biore euthyrox 25. Moze więc TSH przy naturalnych starankach jest wazne.
Kinga_1
Aduś - dzięki za informację bo się ciut pogubiłam co i jak. Ja miałam jakiś czas temu TSH - 1,99, a ft4 - 1,22, zaś ft3 - 3,62. To dobrze? Czy powinno być niższe?
lilonka
Smerfikowa mama
Lilonka, zaczynam w piatek.
Lolitka, faktycznie dlugo walczyla ale na szczescie dzis jest szczesliwa mamusia.A ten moment zapewne sprawia ,ze wymazuje sie ciezka i dluga walke o to szczescie.
A Ty jak sie czujesz?
Trochę ciężkawo, bo i kg trochę przybyło +11 :-) i umieram z nudów na l4. Dodatkowo wyczytałam, że wykryto u nas w mieście przypadek świńskiej grypy, więc trzeba zrezygnować z wszelakich wyjść do marketów:-)
Aduś u mnie na wyniku jest napisane:
reference value: 12.0 -22.0 pmol/l
kobiety w ciąży:
1 trymestr 12.1 - 19.6
2 trymest 9.6 - 17.0
3 trymest 8.4 - 15.6
metoda ECLIA
u mnie wynik był 14.6 w ósmym dniu cyklu
ps. badanie zrobione w Invikcie
reference value: 12.0 -22.0 pmol/l
kobiety w ciąży:
1 trymestr 12.1 - 19.6
2 trymest 9.6 - 17.0
3 trymest 8.4 - 15.6
metoda ECLIA
u mnie wynik był 14.6 w ósmym dniu cyklu
ps. badanie zrobione w Invikcie
Ostatnia edycja:
lilonka
Smerfikowa mama
Diagnostyka ma inne normy:
0,93-1,70 ng/dl - norma
0,9-1,5 - I trymestr
0,8 -1,3 II trymestr
0,7- 1,2 III trymestr
Ja mam ostatni 0,96.
Kinga - ja chodzę do endokrynologa na Lux-med na Legnickiej. Mam wykupiony abonament i zależało mi na czasie. Jakiś zastrzeżen nie mam, ale czy to jest dobry endokrynolog to nie wiem.
0,93-1,70 ng/dl - norma
0,9-1,5 - I trymestr
0,8 -1,3 II trymestr
0,7- 1,2 III trymestr
Ja mam ostatni 0,96.
Kinga - ja chodzę do endokrynologa na Lux-med na Legnickiej. Mam wykupiony abonament i zależało mi na czasie. Jakiś zastrzeżen nie mam, ale czy to jest dobry endokrynolog to nie wiem.
Aduś16
Gotadora to ft4? o tym poziomie 16 mówiło mi 2 lekarzy w Invikta, ale skoro takie wart. referencyjne są to ja już nie wiem o co chodzi Ja nie miałam podanych tych wart. przy badaniu. Ostatnio miałam 15.6 i dr Szcz. mówiła ze super.
Znowu spać mi się chce:-( ... chyba idę drzemać...trochę stresu mnie ominie
Znowu spać mi się chce:-( ... chyba idę drzemać...trochę stresu mnie ominie
reklama
Podziel się: