reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kinga, a w jakich jednostkach to ft4? moze mialas na mysli 12.2, w ciązy powinno być od 16 w górę

w ciąży najczęściej tsh bardzo spada, najniższą wartość ma ok 10 tc, a potem rośnie, natomiast ft4 najpierw rośnie, a potem w 2 i 3 trymestrze spada.
Ja jestem klasycznym przypadkiem- przed stymulacją tsh 1,33
w 10 tc tsh 0,01, a ft4 1,91,
14 tc tsh 0,02 , ft4 1,2
20 tc tsh 1,02, ft4 0,94
24 tc tsh 2,13, ft4 0,96

reklama
Adus...ciezko mi teraz powiedziec, przypominam sobie tylko, ze chyba bety jeszcze nie bylo a ja mialam dziwna ochote na seks, no ale oczywiscie oddalalam ja w mysli:tak:

co do TSH to nie jest tak istotne jak ft4...takze najlepiej przebadac sobie ft4, ktore powino byc okolo 16 w poczatku ciazy i ewentualnie dopasowac sobie euthyrox jak cos jest nie tak...
mnie tarczyca wzrosla w ciazy a ft4 zmalalo i dostalam od dzis euthyrox N25...bo to chyba z poczatku tak powinno byc, od najmniejszych wartosci...za 4 tygodnie badanie...

A mi w poniedziałek mój doktor powiedział, że moje TSH 2,34 jest za wysokie bo w ciąży ma być max 2,5, w chwili obecnej biorę już dawkę euthyrox-u - 125. Doktor od in vitro mówił z kolei, że jest ok. Co lekarz to inne podejście.

Cześć dziewczyny, nie pisałam rano, bo czuję się jakoś depresyjnie :-( Źle na mnie te hormony wpływają, z przerwami boli brzuch jak na @, mam wywalony strasznie, i zamiast pracować czytam znów o objawach - a już sobie obiecałam, że nie będę wchodzić na te strony...
Nie chcę Wam truć, ale jakoś tak nie czuję się ciążowo i mam takie wrażenie, że nic z tego nie będzie... :nerd: Chyba już szaleję, trzeba było od początku zająć się pracą intensywnie. Ale ta masa tabletek o określonych godzinach nie daje mi zapomnieć... Wieczorkiem wpadnę i napiszę :)

Pingwinek a Ty nie masz czasem hiperki? Mi gin kazał mierzyć obwód brzucha codziennie rano i gdyby bardzo się zwiększył miałam przyjeżdżać. Może skonsultuj to z lekarzem.

Lilonka - ale 7dpt jeszcze może się ujawnić? Mi powiedzieli, żebym dzwoniła w razie wymiotów, trudności z oddychaniem, dużego bólu, ale nie mówili o samym obwodzie brzucha... Ale skończyłam mi się Nospa Forte i nie jestem pewna, czy ona jest OTC, czy na receptę? Może faktycznie zadzwonię...

Dziewczyny u mnie z 14 komórek tylko 6 się zaplodniło... w sumie liczyłam na więcej, ale z drugiej strony najważniejsze teraz, żeby te 6 ładnie się rozwijały. Transfer mogę mieć już w piątek. Trzymajcie kciuki za moje dzieciaczki!

Dziewczyny kochane,

Chyba jest dobrze... ale najpierw o Was, potem o mnie:
Domat - trzymam kciuki za jutrzejsze podgladanie, z calych sil trzymam!
Adus - Cos mi sie wydaje ze Twoja beta rosnie jak zwariowana!
Gotadora i Agapl - trzymam kciuki za stymulacje!
Madzialenak - niech zdrowo rosnie maly cudny czlowiek razem z Toba!
Miliaa - szczesliwej ciazy!
lilionka - szczesliwej ciazy!
Kinga – jestem pelna podziwu, ze jestes takim dzielnym zawodnikiem fitnesowym!
Pingwinku – to wszystko te hormony - nawet jak na chwile stracisz wiare, to ja ja bede miala za nas!

To teraz o mojej wizycie: pan doktor mowi, ze jest „dobrze ze wskazaniem na bardzo dobrze!” juhuuu.
9 pecherzykow! i jeszcze z jednej i drugiej strony kilka mniejszych. A poniewaz ostantio dal mi mala dawke hormonow (bo sie boimy hipery) to teraz zwiekszyl i mowi, ze moze byc jeszcze lepiej!
A jak sie polozylam na fotelu i czekalam az lekarz przyjdzie to na monitorze byl oobraz z usg poprzedniej pacjentki i sie dziwilam ze co to za dwa duze, sklejone ze soba pecherzyki... a pan doktor przyszed i mowi: prosze zobaczyc tu sa oczy, tu glowa.... a ja tak lezalam i troche sobie wyobrazalam ze to moje usg.. jeju ale to bylo przyjemne!
w kazdym razie leki zwiekszone, w piatek koeljne podlgadanie, potem pewnie w sobote i byc moze we wtorek punkcja. to sie dzieje naprawde!!!!
Pingwinku, przepraszam, ale pan doktor pedzil na transfer i zadalam tylko jedno pytanie - czy moge biegac jeszcze, ale w piatek zrobie kolejen podejscie z moja lista pytan.

trwaj chwilo! chwilo jestes piekna!

reklama
Do góry