reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam takie putanie ponieważ podchodzę do AK w Czechach i już mam niby wybrana dawczynie rozpiskę jej stymulacji ale byłam u immunologa i zalecił immunoglobuliny na które mnie nie stać. Jadę do docenta 3.03 na 13 może on coś wymyśli. Muszę im do 2 lutego odpowiedzieć czy będzie ta stymulacja czy nie i ewentualne mrożenie zarodkow. Pomijam fakt ze mrożenie kosztuje 600 euro. Ale nie wiem czy lepiej podchodzić na mrozakach czy jak mam szanse to na świeżych zarodkach! Możecie mi coś podpowiedzieć?????
Ja bym brała z mrożeniem, bo tak to będzie Ci ciężko zgrać wszystko. Tym bardziej, że nie wiesz jakie leczenie wymyśli docent i na ile przed transferem ono będzie. A lepiej żebyś była dobrze przygotowana.

reklama
No i co o tym myslec, co nie? U mnie lekarz zwala wszystko na wadliwy zarodek ale u ciebie beta 0 wiec moze tak jak w naturze nie zawsze sie musi udac. Ja zawsze cos tam mialam. A jakie badania dc ci zlecil. Rozumiem ze teraz raczej nie tryskasz energia. No mnie tez koszty badania zarodka przerazaja. Ja musze podejsc do calej procedury wiec nawet ie wiem ile z tego bedzie...
Ja już wiem ile i wcale nie lepiej mi z myślą że z konta zniknęło ponad 11tys😕
Ale jakoś trzeba iść do przodu. My też nie badamy zarodków bo koszta, a u mnie była ostatnio 4x beta 0.Liczę bardzo na pomoc docenta w tej materii.

Ostatnia edycja:
[emoji23][emoji23][emoji23] no ja już dawno to widziałam
Ja też bym dawno skończyła, tylko oglądam po jednym odcinku dziennie bo kłócę się z mężem o Tv[emoji49]. Niby mamy dwa, ale niestety jeden nie ma wejścia na pendrive a oboje mamy swoje filmy na nich właśnie. Mój wkurwiająco kochany mąż zaczął oglądać kuźwa wszystkie Bondy, od najstarszego do najnowszego, boszzzz

Ja też bym dawno skończyła, tylko oglądam po jednym odcinku dziennie bo kłócę się z mężem o Tv[emoji49]. Niby mamy dwa, ale niestety jeden nie ma wejścia na pendrive a oboje mamy swoje filmy na nich właśnie. Mój wkurwiająco kochany mąż zaczął oglądać kuźwa wszystkie Bondy, od najstarszego do najnowszego, boszzzz

Ja w 3 dni całe dwa sezony machnęłam [emoji23]🤦🏻‍♀️

Dziewczynki odnośnie pazurków żelowych o hybryd. Ja mam najczęściej króciutkie żele. Pytałam anestezjologa czy muszę zdjąć to powiedział ze aktualnie nie ma takich zaleceń ale jakbym jeden miała odsłonięty to byłoby dobrze. Czy któraś z was miała w dniu punkcji pazurki zrobione ?

Dziewczyny jestem po wizycie u docenta i jestem zła na siebie, bo niby wcześniej ogarnęłam te najważniejsze badania, ale nie zrobiłam cytokin, dopiero kilka dni temu jakoś doczytałam, że Paśnik to zleca, zwłaszcza jak nie było nigdy implantacji, a na wyniki się czeka chwilę. I oczywiście tylko tego badania mu brakowało, więc od razu tam zrobiłam i na szczęście (!) jak dostanę wyniki będzie konsultacja na maila i dokładniejsze zalecenia wtedy. Jedyne co było nie tak to brakujące 3 kiry implantacyjne, ze czego 2 są ważne i na to da accofil, ale najpierw chce zobaczyć te cytokiny. Poza tym mutacje pai 1, mthfr, R2, za wysoki kwas foliowy i homocysteina. Przyznam Wam rację, że jest miły i kompetentny, widać, że zna się na rzeczy, nie pośpiesza i cierpliwie tłumaczy. Ogólnie w recepcji jak czekaliśmy na swoją kolej to telefon dzwonił co 2 minuty i te panie ciągle tylko mówiły, że nie ma miejsc, proszę dzwonić 31 marca, wtedy zaczną się zapisy na maj (!) Jedna trochę milsza, proponowała czasem zapis na jakąś listę rezerwową albo mówiła, żeby dzwonić popołudniami, bo wtedy potwierdzają wizyty na następny dzień i czasem miejsca się zwalniają

Dziewczynki odnośnie pazurków żelowych o hybryd. Ja mam najczęściej króciutkie żele. Pytałam anestezjologa czy muszę zdjąć to powiedział ze aktualnie nie ma takich zaleceń ale jakbym jeden miała odsłonięty to byłoby dobrze. Czy któraś z was miała w dniu punkcji pazurki zrobione ?

Ja robię tytany i lekarz nie był w stanie powiedzieć , mówił ze zwykła hybryda jest ok . Pojechałam dwa dni przed punkcja do kosmetyczki zapytać czy Tytan nie będzie przeszkadzał . Ona obdzwoniła pełno różnych miejsc i mówili ze żel i Tytan nie przepuszcza wiec trzeba z jednego ściągnąć . Ściągnęła mi z kciuka i pomalowała zwykłym lakierem . A anestezjolog na całkiem inny palec mi założyła [emoji23] i mówiła ze nic nie przeszkadza Tytan

No i co o tym myslec, co nie? U mnie lekarz zwala wszystko na wadliwy zarodek ale u ciebie beta 0 wiec moze tak jak w naturze nie zawsze sie musi udac. Ja zawsze cos tam mialam. A jakie badania dc ci zlecil. Rozumiem ze teraz raczej nie tryskasz energia. No mnie tez koszty badania zarodka przerazaja. Ja musze podejsc do calej procedury wiec nawet ie wiem ile z tego bedzie...
Poszłam do immunologa zlecił subpopulacje limfocytow, antykoagulant tocznia, białko c i s, wit.B12 w surowicy, homocysteina w surowicy, przeciwciała anty b2 glikoproteinie igG i IgM, przeciwciała anty kardiolipinia IgG i IgM ale dla mnie to czarna magia. Z tymi wadliwymi zarodkami to chyba najlepsza wymówka ja blastka 5.1.1 po pdg i też beta 0. Koszty masakra. Nie ma jak załatać dziury budżetowej

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem po wizycie...
Zdecydowałam że podejdę 2 raz.
W poniedziałek 3.02 mam transfer jednego zarodka i od dziś biorę duphaston 2/1 tabletkę ....
Nie wiem co o tym myśleć ale coz data jest i trzrba działać.

Bardzo dobrze, że działasz 💪 tak sobię myślę, że jak już podjęłyśmy decyzję o invitro to nie możemy tak łatwo odpuścić, chociaż wiadomo, że są wzloty i upadki. Trzymam kciuki ❤

Do góry