reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jestem po wizycie u docenta i jestem zła na siebie, bo niby wcześniej ogarnęłam te najważniejsze badania, ale nie zrobiłam cytokin, dopiero kilka dni temu jakoś doczytałam, że Paśnik to zleca, zwłaszcza jak nie było nigdy implantacji, a na wyniki się czeka chwilę. I oczywiście tylko tego badania mu brakowało, więc od razu tam zrobiłam i na szczęście (!) jak dostanę wyniki będzie konsultacja na maila i dokładniejsze zalecenia wtedy. Jedyne co było nie tak to brakujące 3 kiry implantacyjne, ze czego 2 są ważne i na to da accofil, ale najpierw chce zobaczyć te cytokiny. Poza tym mutacje pai 1, mthfr, R2, za wysoki kwas foliowy i homocysteina. Przyznam Wam rację, że jest miły i kompetentny, widać, że zna się na rzeczy, nie pośpiesza i cierpliwie tłumaczy. Ogólnie w recepcji jak czekaliśmy na swoją kolej to telefon dzwonił co 2 minuty i te panie ciągle tylko mówiły, że nie ma miejsc, proszę dzwonić 31 marca, wtedy zaczną się zapisy na maj (!) Jedna trochę milsza, proponowała czasem zapis na jakąś listę rezerwową albo mówiła, żeby dzwonić popołudniami, bo wtedy potwierdzają wizyty na następny dzień i czasem miejsca się zwalniają
To ja dziś chyba trafiłam na tą milszą Panią 😂a powiedz, myślisz że te cytokiny warto robić jak raz miałam implantację? To jest to badanie CBA?

reklama
Chodzi o to że na palec zakłada się pulsoksymetr czyli takie urządzenie które mierzy saturacje czyli po prostu ile % jest tlenu we krwi i czasem też akcje serca. To jest ważne przy znieczuleniu żeby wiedzieć czy pacjent dobrze oddycha, czy się nie dusi. Czarny lakier zaburza pracę urządzenia nie wiem jak żel czy hybryda ale wolała bym zdjąć dla wasnego dobra.[emoji3][emoji3]
Dziewczynki odnośnie pazurków żelowych o hybryd. Ja mam najczęściej króciutkie żele. Pytałam anestezjologa czy muszę zdjąć to powiedział ze aktualnie nie ma takich zaleceń ale jakbym jeden miała odsłonięty to byłoby dobrze. Czy któraś z was miała w dniu punkcji pazurki zrobione ?

Ja też bym dawno skończyła, tylko oglądam po jednym odcinku dziennie bo kłócę się z mężem o Tv[emoji49]. Niby mamy dwa, ale niestety jeden nie ma wejścia na pendrive a oboje mamy swoje filmy na nich właśnie. Mój wkurwiająco kochany mąż zaczął oglądać kuźwa wszystkie Bondy, od najstarszego do najnowszego, boszzzz
Kup sobie chromecsta i olac meza [emoji16]

Dziewczynki odnośnie pazurków żelowych o hybryd. Ja mam najczęściej króciutkie żele. Pytałam anestezjologa czy muszę zdjąć to powiedział ze aktualnie nie ma takich zaleceń ale jakbym jeden miała odsłonięty to byłoby dobrze. Czy któraś z was miała w dniu punkcji pazurki zrobione ?
Ja miałam u rąk i u stóp. Nic nie mówili na to

Ja;) ale u stóp gołe.

A podpowiedzcie jeszcze jak zbić tę homocysteinę i jaki kwas foliowy brać przy tej mutacji MTHFR? Oczywiście nie zapisałam sobie i już nie za bardzo pamiętam :/

reklama
Takie urzadzenie, ktore podpinasz do tv i mozesz wtedy na tv miec internet, w sensie z Twojego tv streamujesz wszytsko na tv. Netflixa, YouTube, co zechcesz. Nie musisz miec smart tv, moze byc 10letni odbiornik, a ogladac mozesz wszytsko. Kosztuje cos ok 150zl.

Do góry