reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dwie wizyty wcześniej lekarz mówił, że na jednym i na drugim jajniku po minimum siedem pęcherzyków, to dużo czy mało? Jak szybko rosną pęcherzyki? Jaki w takim razie powinien być mniej więcej estradiol jutro, czyli dwa dni później?
Ale chyba mówiłaś że pęcherzyków sporo, dobrze pamiętam? No bo albo sporo i jeszcze małe i niedojrzałe, albo mało pęcherzyków. Jak sobie sprawdzałam swoje wyniki i porównywałam z Twoimi to nie było dużej różnicy na tym poprzednim pomiarze. Ale pamiętam, że na końcówce stymulacji to mi zwiększyli dawki i finalnie 2 dni przed punkcją estradiol wywindował na 4700 jeśli dobrze pamiętam.

No panią ostatnio poniosło i zapytala mnie jaki mam wzrost i dala mi rozmiar L.. wyglądałam w tym ważnym dniu jak chytra baba z Radomia [emoji23]
co wszyscy chcą od tego Radomia ja pochodzę z Radomia a ta chytra to się jedna trafiła i się latka przybila :) żeby nie było ta chytra to nie ja pozatym jak mnie mama rodziła to u nas była porodów ka w przebudowie i wywieźli ja do grojca no i taki finał ze się urodziłam po czasie z zamartwica i dostałam w pierwszej minucie tylko 1pkt potem już wszystkie czynności były powoli ok i co ojciec te 60 parę kilometrów przyjechał na motorynce :) to były czasy. .... a wogole to teraz już w radomiu nie mieszkam tylko obok jakieś 10 km. .. pozatym radom jest fajny pozmieniało się trochę a taka chytra baba to w każdym mieście się pewnie trafia :p

co wszyscy chcą od tego Radomia ja pochodzę z Radomia a ta chytra to się jedna trafiła i się latka przybila :) żeby nie było ta chytra to nie ja pozatym jak mnie mama rodziła to u nas była porodów ka w przebudowie i wywieźli ja do grojca no i taki finał ze się urodziłam po czasie z zamartwica i dostałam w pierwszej minucie tylko 1pkt potem już wszystkie czynności były powoli ok i co ojciec te 60 parę kilometrów przyjechał na motorynce :) to były czasy. .... a wogole to teraz już w radomiu nie mieszkam tylko obok jakieś 10 km. .. pozatym radom jest fajny pozmieniało się trochę a taka chytra baba to w każdym mieście się pewnie trafia :p
Alez oczywiscie,ze tak. A u nas to myślę,że takich bab to napęczki ;) tak się jakoś utarło hihi. Nie byłam nigdy w Radomiu. W ogole mało widziałam.

reklama
Ja bym nie wytrzymała z taką służbą zdrowia. Nawet w szpitalu miałam swoje tajne leki na infekcje, a te ich "starej generacji" szły w kosz. Wiadomo w szpitalu nie używają droższych leków, jadą na najtańszych.
My jesteśmy nauczeni , ze kiedyś szło się do lekarza i mówiło się , ze chce się antybiotyk i lekarz dawał ... tutaj tak nie ma .. koszty służby zdrowia są dość wysokie i nikt nie lata do lekarza z byle katarem .:paracetamol , herbata i łóżko ... dopiero jak nie minie po kilku dniach idą do lekarza ... maja totalnie inne nastawienie do leczenia i dla nas jest to często wrecz szokujące ..Dla mnie w pierwszych latach tez .. teraz już się przyzwyczaiłam 😉

Do góry