reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dwie wizyty wcześniej lekarz mówił, że na jednym i na drugim jajniku po minimum siedem pęcherzyków, to dużo czy mało? Jak szybko rosną pęcherzyki? Jaki w takim razie powinien być mniej więcej estradiol jutro, czyli dwa dni później?
Ale chyba mówiłaś że pęcherzyków sporo, dobrze pamiętam? No bo albo sporo i jeszcze małe i niedojrzałe, albo mało pęcherzyków. Jak sobie sprawdzałam swoje wyniki i porównywałam z Twoimi to nie było dużej różnicy na tym poprzednim pomiarze. Ale pamiętam, że na końcówce stymulacji to mi zwiększyli dawki i finalnie 2 dni przed punkcją estradiol wywindował na 4700 jeśli dobrze pamiętam.

No panią ostatnio poniosło i zapytala mnie jaki mam wzrost i dala mi rozmiar L.. wyglądałam w tym ważnym dniu jak chytra baba z Radomia [emoji23]
co wszyscy chcą od tego Radomia ja pochodzę z Radomia a ta chytra to się jedna trafiła i się latka przybila :) żeby nie było ta chytra to nie ja pozatym jak mnie mama rodziła to u nas była porodów ka w przebudowie i wywieźli ja do grojca no i taki finał ze się urodziłam po czasie z zamartwica i dostałam w pierwszej minucie tylko 1pkt potem już wszystkie czynności były powoli ok i co ojciec te 60 parę kilometrów przyjechał na motorynce :) to były czasy. .... a wogole to teraz już w radomiu nie mieszkam tylko obok jakieś 10 km. .. pozatym radom jest fajny pozmieniało się trochę a taka chytra baba to w każdym mieście się pewnie trafia :p

co wszyscy chcą od tego Radomia ja pochodzę z Radomia a ta chytra to się jedna trafiła i się latka przybila :) żeby nie było ta chytra to nie ja pozatym jak mnie mama rodziła to u nas była porodów ka w przebudowie i wywieźli ja do grojca no i taki finał ze się urodziłam po czasie z zamartwica i dostałam w pierwszej minucie tylko 1pkt potem już wszystkie czynności były powoli ok i co ojciec te 60 parę kilometrów przyjechał na motorynce :) to były czasy. .... a wogole to teraz już w radomiu nie mieszkam tylko obok jakieś 10 km. .. pozatym radom jest fajny pozmieniało się trochę a taka chytra baba to w każdym mieście się pewnie trafia :p
Alez oczywiscie,ze tak. A u nas to myślę,że takich bab to napęczki ;) tak się jakoś utarło hihi. Nie byłam nigdy w Radomiu. W ogole mało widziałam.

reklama
Ja bym nie wytrzymała z taką służbą zdrowia. Nawet w szpitalu miałam swoje tajne leki na infekcje, a te ich "starej generacji" szły w kosz. Wiadomo w szpitalu nie używają droższych leków, jadą na najtańszych.
My jesteśmy nauczeni , ze kiedyś szło się do lekarza i mówiło się , ze chce się antybiotyk i lekarz dawał ... tutaj tak nie ma .. koszty służby zdrowia są dość wysokie i nikt nie lata do lekarza z byle katarem .:paracetamol , herbata i łóżko ... dopiero jak nie minie po kilku dniach idą do lekarza ... maja totalnie inne nastawienie do leczenia i dla nas jest to często wrecz szokujące ..Dla mnie w pierwszych latach tez .. teraz już się przyzwyczaiłam 😉

Do góry