reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak dokładnie, dlatego zastanawiam sie bo jezeli sie uda mi zajsc w ciążę to wole zostac w Polsce pod kontrolą lekarza. Tu w uk nikt mi nie pomoże. To sa tylko 3 usg na cala ciążę. Cyrk.
Mialam sytuację taka ze przy drugiej ciąży pojechałam do szpitala.Strasznie krwawilam. Wiedziałam ze to jest poronienie. Oni zadzwonili do mnie na drugi dzien ze musze wrócić do szpitala bo oni nie sa pewni czy ja poronilam. Czlowiek w takim momecie glupieje i zyje nadzieja ze jest jeszcze jakas szansa 😞az szkoda słów.
Znowu mojej przyjaciółce powiedzieli ze poronila a sie okazalo ze serduszko bije i jest wszystko ok.
Tu się leczyc to jakas tragedia😭
Mam przyjaciółkę w Southapmton i ona mowi ze na wszystko jest paracetamol i nic ci nie przepiszą ;) ale to co piszecie o tej holandii to juz wogole dla mnie jest dziwactwem. Moze my Polacy za duzo wymagamy od tych naszych lekarzy ;)

reklama
To aż niewiarygodne.. ze tak różnie postępują w różnych krajach. Ale słyszałam,że tam do 12 tyg nie pomagają utrzymać ciazy, ze to natura ma zadecydować.
Wiesz to chyba zależy od ludzi i od sytuacji. Ja się naczytałam, że na Is nie pomagają itp i jak jechałam w 6 tc do szpitala bo miałam krew w moczu byłam przerażona.. (a to, że wgl nie chciałam jechać to już swoją drogą).
Ale zaskoczyli mnie bardzo pozytywnie. Byłam 3 razy w szpitalu przed 12 tc (tutaj jest tak samo ciąża przed 12 tc to nie ciąża 😑) ale oni inaczej reagują, myśle, że hasło invitro na nich działa :)

@no dziewczyny ta nasza @Liliana87 to ma czadowe nazwisko [emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji106]
Ja mam tak dziewaczne ze malo takich w Polsce ;) I do tego chyba obrazliwe hehehehe ale nie mialam wyjscia i musialam takie brac ;)
Tylko nie mów że nazywasz się Psikutas bez S[emoji12]

Dziewczyny czy to normalnie ze po stymulacji mam obfity okres ? Dzisiaj 3 dzień i dosyć mocny , już nie pamietam kiedy taki miałam . Zazwyczaj 3 dnia były tylko plamienia

@cikulinka i @Camilleka jak samopoczucie przed BETA ?
JAKOS ja nie nastawiam sie ale sklamalabym jakbym nie powiedziala ze się nie boję bo cholernie się boje zresztą same wiecie. .. jeszcze w nocy mi się śniło ze byłam na cmentarzu z niezyjaca juz babcia i ja potem do domu odstawiłam. ... ale ogólnie zawsze tak było ze z babcia wszędzie lazilam całe wakacje weekendy u babci a co do nazwisk to powiem wam że u nas była taka polonistka którapóźno wyszła za mąż miała piękne nazwisko na a potem wiadomo wzięła po mezu i jakie fiutowska no poprostu. ...

Mam przyjaciółkę w Southapmton i ona mowi ze na wszystko jest paracetamol i nic ci nie przepiszą ;) ale to co piszecie o tej holandii to juz wogole dla mnie jest dziwactwem. Moze my Polacy za duzo wymagamy od tych naszych lekarzy ;)
Zgadzam sie z twoją przyjaciółka na wszystko jest paracetamol. 4 lata temu mieliśmy wypadek samochodowy z mezem.Od ostrego hamowania pasy mnie dosc przygniotly. Kręgosłup mnie wtedy strasznie bolal. Dostalam paracetamol i wyslali mnie do domu😂kazali leżeć 😂 tak wlasnie sie zyje w Wielkiej Brytani 😂😂😂

reklama
Do góry