reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Poradnik lub jakąś inną książkę z pozytywnym przesłaniem, po której można poczuć się lepiej :)
Oooo wiem, nie wiem czy czytałaś, ale kiedyś miałam trudny okres (po przeprowadzce do UK nie mogłam się tu odnaleźć, tęskniłam za rodzina i ogólnie było mi źle)
i ta książka mi pomogła, naprawdę poczułam się po niej lepiej

Załączniki

• 15801549956973173636919600594420.jpg
    15801549956973173636919600594420.jpg
    606,5 KB · Wyświetleń: 75
reklama
Dopiero kilka dni temu otrzymałam i zaczynam czytać, pozytywna, lekka 😉
Lubię Agnieszkę Maciag, możesz zobaczyć najpierw jej blog czy ci będzie odpowiadał jej styl, ma tez dużo ciekawych przepisów i porad 🤗
Dzięki, sprawdzę :) Ona to ogólnie chyba jest taka pozytywna babka, na targach książki zawsze jest do niej ogromna kolejka

Tytuł zachęca :) Daj znać jak wrażenia po lekturze :)
Właśnie już leżę w wyrku i mam zamiar zabrać się za nią ale nadrabiam zaległości na grupie😅 ostatnio brak czasu😕 ale jak mam być szczera to nic mnie tak nie podniosło na duchu jak grupa, mimo tego, że mało się udzielam ale czytanie bardzo mi pomaga😀
Ale oczywiście dam znać 😘

Dzięki wielkie[emoji7] naprawdę doceniam[emoji4]
Na szczęście udało nam się zorganizować koleżankę i przyjedzie zająć się małą w.tym czasie. Punkcja jest jutro o 8 rano, więc strasznie głupia pora. Na pewno nasienie i pobranie jajek będzie działo się równolegle. Znieczulenie miałaś miejscowe czy całkowitą narkozę? Dr mówiła żeby być na czczo i zabrać tylko dowód tożsamości, żadnych innych rzeczy nie potrzeba?

A to spoko, o 8 moja gwiazda czasem jeszcze śpi jak pobaluje w nocy 😂
W klinice stosują sedacje czyli wprowadzanie w głęboki sen. Ja wybudziłam się na chwilę jak mnie przewieźli na salę już po punkcji a potem znowu kimanko. W sumie zalecają, żeby tak 2h poleżeć po tym, ja dostałam dodatkowo coś przeciwbólowego w kroplówce bo mnie brzuch dość bolał. Bierz skarpety ze sobą, jak się śpi to lepiej mieć ciepło w stopy 😁
Po punkcji jest wizyta, lekarz podsumowuje ile udało się pobrać, ustalacie komunikację dot. transferu (ilu dniowe zarodki, czy chcesz sprawdzać jak się rozwijają itp) i wracasz do domu.
Powodzenia, niech będzie owocne jajobranie!

Powiem wam że już raczej na 95 procent idzie okres :( czuje to.... do tego chyba zacYnaja bolec piersi. .. a to zazwyczaj tak się zaczyna obym się mylila to wtedy o kopy w 4 litery poprosze. .... no cóż życie :(

Przypomnę - w dniu bety tak mnie bolał brzuch na okres, że powiedziałam że nie będę sprawdzać wyniku bo wiem jaki będzie. Moj m stwierdził, że on będzie sprawdzał (potem przyznał, że nie sądził ze to taki stres!), ja mu powiedziałam że ma mnie pocieszyć po powrocie z pracy. I jestem w pracy, chłop dzwoni, myślę sobie 'super, zaraz wszyscy zobaczą jak płaczę...', a on się pyta 'jak świętujemy?' 😁 no i się poryczałam w pracy ale tak to mogę ryczeć 😂
Tyle na temat boli okresowych po transferze 😁😘

Jej, bardzo nieładnie;(
Taszka, trzymam kciuki za piękne jajcobranie..[emoji110][emoji110][emoji110]
Przypomniała mi sie taka malutka gra, co to nacikalo sie guziczki A po czarnobilaym ekraniuku latał i nie pamiętam czy jakiś wilk z koszyczkiem i zbierał jajeczka [emoji192][emoji1787][emoji1787]
To trochę jak punkcja - doktor z długa igła od jednego jajnika do drugiego i zbiera jajeczka 😜

Tasza prolutex od dnia transferu ale to różnie w różnych klinikach jest niektórzy wolą dać więcej progesteronu w innych lekach ...
Liliana dziś jest juz 9 dpt idę w środę juz zleci postaram się już wam nie marudzić
Tasza za jutro kciuki nawet te duże jakbubowe zaciśnięte a armiażołnierzy niech dobrze wojuje. ..
Co do książki Maciąg juz z okładki bym chciała przeczytać a nawet wyhaftowac :) gdzie dostane taką?

reklama
Tasza prolutex od dnia transferu ale to różnie w różnych klinikach jest niektórzy wolą dać więcej progesteronu w innych lekach ...
Liliana dziś jest juz 9 dpt idę w środę juz zleci postaram się już wam nie marudzić
Tasza za jutro kciuki nawet te duże jakbubowe zaciśnięte a armiażołnierzy niech dobrze wojuje. ..
Co do książki Maciąg juz z okładki bym chciała przeczytać a nawet wyhaftowac :) gdzie dostane taką?
Kochana, Ty nikomu tu nie marudzisz! Po to tu jesteśmy,żeby się wspierac nawzajem no i ok, trochę tez czasami pomarudzic jak już nikt inny nas nie chce słuchać 😜. Zobacz jeszcze tylko jutro i w środę już będziesz wiedziała. Który to Twój transfer?
Ja książki zamawiam w księgarni internetowej Aros 🙂

Do góry