reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Powiem wam że już raczej na 95 procent idzie okres :( czuje to.... do tego chyba zacYnaja bolec piersi. .. a to zazwyczaj tak się zaczyna obym się mylila to wtedy o kopy w 4 litery poprosze. .... no cóż życie :(

Dziecię ma mniej miejsca, więc w sumie ma mniejszy zakres ruchu. Ale mój jak miał mniej miejsca to się tak odpychał nogami i wcale nie było to odczuwalne jako mniejszy ruch, tylko po prostu inaczej. Teraz już wiem że dlatego z ogólnie jest bardzo silny, więc jak się tak konkret odepchnal to BYŁO mega mocno odczuwalne...
Ale jesteś w takim momencie, że jak cokolwiek Cię martwi to tup, tup na wizytę i na usg. Nikt nie będzie krzywo patrzył, bo to normalne że się martwisz i chcesz żeby wszystko było ok.
Dziękuję jak się nic nie zmieni to jutro zadzwonię do lekarza

A do środy jeszcze 2 dni to wytrzymam jakoś jutro wtorek a potem środa rano śniadanie leki potem na zastrzyk prolutex a potem idę na krew na bete i w odwiedziny do koleżanki :) wiec jakoś zleci czas na odczytanie wyniku kurcze będę bała się sprawdzać chyba ....
A kiedy dokłada się prolutex? U mnie widzę na rozpisce podstawowego protokołu jest 3x1 duphaston i 3x1 luteina. To dokładają po wynikach progesteronu po transferze u was czy to już standard?

U mnie babcia ze strony matki, miała robioną mastektomię, niestety odeszła rok później z powodu przerzutów. U mamy na piersi są guzki, ale narazie ich nie ruszają ze względu na nieszkodliwość.
A ja jakoś nie mogę zmotywować się żeby pójść. Z jakiego powodu jesteś w grupie ryzyka? U mnie mama miała raka piersi.

Hej dziewczyny,
Dziś miałam biopsje macicy, podobno zabieg gdzie występuje dyskomfort, a u mnie robili 3 podejścia i przy ostatnim chciałam uciec z fotela z bólu, aż się z ryczałam😢😢😢. Dobrze że mam wolne dziś bo nie doszłabym do pracy chyba. Mam pytanie podobno na wizycie poprzedzającej zabieg jest sprawdzanie mam nadzieję że dobrze zrozumiałam śluzu, ja tego nie miałam 😣 i mordowali mnie tak bardzo do mało materiału do pobrania... Ktoś miał taki zabieg i może mi coś więcej powiedzieć.. Kolejny w środę nie wiem jak ja to wytrzymam 😣😣😣

Brzmi strasznie 🙀 współczuję :( w jakim celu robi się tą biopsję?

Powiem wam że już raczej na 95 procent idzie okres :( czuje to.... do tego chyba zacYnaja bolec piersi. .. a to zazwyczaj tak się zaczyna obym się mylila to wtedy o kopy w 4 litery poprosze. .... no cóż życie :(
Stres i zamartwianie się, nic pozytywnego nie wniesie. Przestań myśleć o tym. Mnie dziś tez pobolewal troszkę brzuch, zaczęłam trochę szperać w necie, ale szybko powiedziałam dosc! Na nic nie ma już wpływu. A może będzie akurat dobrze? 🙂🙂🙂

reklama
Ten dzisiejszy dzień to masakra, jak już pisałam, wyjechałam o 10-tej na wizytę na USG piersi, dojechałam na 11.25 i za 5min miałam wejść...Okazało się że są mega opóźnienia i weszłam dopiero przed 15-tą[emoji49][emoji49][emoji49]. Siedziałam tyle czasu głodna i z bólem głowy, no ale wyszło że nie na marne. Oczywiście lekarz znalazł kilka guzków i jeden niepokojący, z racji tego że mam do niego daleko to od razu zrobił mi biopsję. Bałam się bardzo, znieczulił mi pierś a potem ta wielka strzykawką wyssał guzka do badania. Za miesiąc wyniki, mam nadzieję że to nic poważnego.
Siedzę teraz owinięta bandażem, oddychać nie mogę bo tak mnie posciskali i dopiero pije pierwszą kawkę.
Współczuję, nienawidzę być głodna długo. Oby wyniki były dobre[emoji3]

Do góry