reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dwie pierwsze w jednej klinice, ale u dwóch różnych lekarzy. U mnie niepłodność pierwotna, mąż przy pierwszej stymulacji jakieś pięć lat temu miał bardzo dobre nasienie, ale z każdym rokiem jakość spadała. Robiliśmy latem MSOME i fragmentację plemników, wyniki bardzo słabe. Teraz pierwszy raz będę miała IMSI, zawsze MIAŁAM ICSI.
To trzymam kciuki mocno za dużo dobrych zarodków ✊✊✊

Jestem 18dpt i mam bete 2969 i dzisiaj jest tylko pecherzyk 0.77 . Transfer miałam 9 stycznia, punkcja 4 stycznia, to w którym tyd ciazy powinnam być? Piaty? No to nie powinien być już zarodek?nie wiem bo nigdy nie byłam na takim etapie i się martwię . A dopiero za tydz mam wizytę w klinice to będzie 25dpt.
Ja nie pamiętam ktory to był dpt, ale w 5t2d miałam pęcherzyk z ciałkiem żółtym (było podejrzenie dwóch nawet [emoji85]) w 6t2d jedno serduszko [emoji176]

Tasza, a przypomnij mi kiedy i o której masz tą punkcję? Ja mieszkam 20 min spacerem od kliniki, więc jak coś to podejdę i przypilnuje wam małą przez te 15-30 minut.
Tylko my mamy już dość napięty grafik na ten tydzień, więc jak to wypadnie w naszym 'czasie wolnym' to nie ma problemu.

Inną opcją jest, że twój m oddaje nasienie zanim ty pójdziesz na punkcję. Po punkcji ja lezalam przez 2h, chyba procedura nadal jest taka sama. Jak masz pytania do samej punkcji w klinice to pisz, co pamiętam to opiszę [emoji6]

Dzięki wielkie[emoji7] naprawdę doceniam[emoji4]
Na szczęście udało nam się zorganizować koleżankę i przyjedzie zająć się małą w.tym czasie. Punkcja jest jutro o 8 rano, więc strasznie głupia pora. Na pewno nasienie i pobranie jajek będzie działo się równolegle. Znieczulenie miałaś miejscowe czy całkowitą narkozę? Dr mówiła żeby być na czczo i zabrać tylko dowód tożsamości, żadnych innych rzeczy nie potrzeba?

Dzięki wielkie[emoji7] naprawdę doceniam[emoji4]
Na szczęście udało nam się zorganizować koleżankę i przyjedzie zająć się małą w.tym czasie. Punkcja jest jutro o 8 rano, więc strasznie głupia pora. Na pewno nasienie i pobranie jajek będzie działo się równolegle. Znieczulenie miałaś miejscowe czy całkowitą narkozę? Dr mówiła żeby być na czczo i zabrać tylko dowód tożsamości, żadnych innych rzeczy nie potrzeba?
Ja miałam całkowitą narkozę do punkcji i musiałam mieć oryginał grupy krwi ze sobą. Nie pić ileś tam wcześniej. Ale zalecenia pewnie zależą od kliniki. Powodzenia jutro!!! ✊✊✊

No normalnie cudeńko [emoji3059] Sandra, a jaki macie plan w sierpniu? Zostajecie za granicą, tam urodzisz i będziecie wychowywać dziecko i mieszkać czy planujecie powrót do Polski na stałe?
Ja mam na miejscu rodziców, ale moja mama zajmuje się babcią z Alzheimerem, która ma 89l i nie mogę zbyt liczyć na jej pomoc więc będziemy zdani sami na siebie. A teściowie ok 70km dalej.
No my też w sumie sami i jest ciężko. Szczególnie że młoda taka absorbująca. Pewnie zależy też jaki egzemplarz się trafi. Młoda śpi z nami, w dzień na mnie, sama się nie bawi bo po co, dalej niż na 3m nie odchodzi [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Urodzić chce tutaj ;) wrócić na pewno wrócimy bo budujemy dom ale kiedy skończymy tego nie wiemy ;)
A pózniej w pl to mamy 15 km do jednych rodziców a do drugich 40 km ;)

To, że będziecie zdani na siebie to chyba lepiej ;) nie będzie „wtrącania się” w wychowanie [emoji4]
Ooooo to to to. Jak ojciec przyjedzie chociaż na godzinę to męczy mnie bardziej niż młoda. Zrób tak, nie tak, czemu to, czemu tamto, inaczej, ubierz bla bla bla... Zwracanie uwagi niewiele daje a jeszcze się obraża. Lata mi już to koło ogona ale ciśnienie niepotrzebnie podnosi.

Do góry