reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

A ja wczoraj miałam dość wyraźne bóle podbrzusza i jajników i nigdy nie wiem, który ból jest normalny i naturalny, a który niepokojący. Ostatnio jak miałam ból jajnikow jak na okres to na drugi dzień dostałam krwawienie i byłam na IP. Więc już wczoraj wieczorem się bałam co to będzie... Na szczęście jest ok, nie mam plamień. Dziewczyny do którego TC czuję się takie "okresowe pobolewania"? Siostra mi pisała, że całą ciążę [emoji849]
Mnie bardzo bolało rozciąganie sprzętu. Miałam wrażenie, że coś próbuje rozerwać mnie na pół. Głównie w pachwinach, szczególnie lewa.

reklama
Dokladnie to samo powiedziala moja gin. Teraz mam spadki cisnienia, czuje sie kiepsko wiec powiedziala, ze jak chce moge pic dwie dziennie i tez nic sie nie stanie. Tylko nie rozpuszczalna.
To mnie wszystkie pocieszylyscie z ta kawa, bo z tego mi ciezko zrezygnować, szczególnie rano, bo po już południu odpuściłam. Ustawiłam w ekspresie na najsłabsza, nie to samo hehe , ale nie będę przesadzać. Jakby trzeba było, to bym odpuściła, ale myśle ze jedna -dwie, faktycznie dużo szkód nie zrobi 😉

To mnie wszystkie pocieszylyscie z ta kawa, bo z tego mi ciezko zrezygnować, szczególnie rano, bo po już południu odpuściłam. Ustawiłam w ekspresie na najsłabsza, nie to samo hehe , ale nie będę przesadzać. Jakby trzeba było, to bym odpuściła, ale myśle ze jedna -dwie, faktycznie dużo szkód nie zrobi 😉
Teraz są inne zalecenia niż ok 10 lat temu, ale rzeczywiście jak już to parzona lub ekpress, a nie rozpuszczalna i jak najbardziej można pić, tylko trzeba suplwmentowac magnez, moja siostra piła kawę tylko w 2giej ciąży i miała skurcze łydek, ale magnez jej pomagał.

Tez chce brzuszek. Obojetnie jaki by byl byleby byl :frown:
Wierzę w to, że się doczekasz [emoji1768]
10TC+1, no i rano więc poza maleńkim czymś pod pępkiem póki co trudno się dopatrywać ciąży. Ale jak zaczniemy rosnąć to wrzucę inne [emoji3526]
U mnie w pierwszej coś bardziej konkretnego było widać ok. 18 tc. W drugiej nie pamiętam. [emoji28]
A taki malutki na starcie jest słodki [emoji7] uwielbiam uwielbiam
Jej, ale Wy musicie być szczuplutkie dziewczyny... przy takim wzroście taka waga i do tego w ciąży... ja mam 173 i jak szłam do ślubu to wazylam 52 kg.. jak patrzę na zdjecia to wyglądałam jak wieszak normalnie... teraz mam 64 kg A i tak chyba nie wyglądam na grubą..
Uuu mój wzrost![emoji7] Ale powiem szczerze, że ja przy 57 czułam się jak wieszak a BMI miałam chyba na granicy. Wkurzały mnie teksty typu "ale ty chuda". Dla mnie słowo chuda to aż nie zdrowe się wydaje, a szczupła to ideał.

A zgrabna to ja mam nadzieję, że do lata będę [emoji274][emoji560]

Bo takie rzucili do Lidla [emoji16]dobre wyszło mięsko, jest mięciutkie, pachnie jak kaczka, tak słodkawo[emoji4]
W ogóle mam teraz przedpołudnie dla siebie,Panowie zostali w domu, a ja na miasto[emoji16]
ciuchacz zaliczony, teraz kawusia i ciacho, jeszcze muszę kupić śmietanę do gulaszu i wracam do domku[emoji4]
Oooo widzę, że mamy te same typy[emoji3] też biorę w nero ciacho marchewkowe [emoji3]

reklama
Hej dziewczyny, dopiero wstałam.
Wczoraj utopilam w alko swoje i wasze smutki[emoji846]. Narąbałam się jak szpadel, na zdjęciu widać jaka faza była?
Dobrze się czuję, to było mi potrzebne bo tak dawno nie piłam [emoji846]
Całusy od alkoholiczki [emoji8][emoji8][emoji8]
Bazylia kocham cię [emoji8]
Nic na zdjęciu nie widać;)

Do góry