reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Obada któraś moje wyniki? Są ok?
Hej kochane! Jestem po kolejnym usg. Naprodukowałam około 14 pęcherzyków, w dalszym ciągu mam przyjmować Gonal F, Menopur i Gonapeptyl. Kolejna wizyta w poniedziałek. Miałam badany estradiol 163.3 pg/ml i progesteron 0.229 pg/ml. Co sądzicie o tych wynikach? Nie mam pojęcia jak je interpretować... To mój 6 dzień stymulacji.

@Dakita30 Kochana, a możesz mi napisać co takiego zmieniłaś przy ostatnim transferze że się udało . Jakieś leczenie dodatkowe, immunologia. Pytam, bo właśnie wczoraj moja czwarta beta wyniosła 0 i szukam , węszę, podczytuję 🤓🤓
Tak, ja po 5 nieudanym transferze zapisałam się do Profesora Malinowskiego do Łodzi, okazało się , że u mnie silne przeciwciała przeciwłozyskowe, interleukina podwyższona (blokuje zagnieżdżenie zarodka) i zaburzenia krzepnięcia. Przeszłam program szczepień u Profesora. 4 szczepienia limfocytami męża+ pulowane przed ciążą i dostaliśmy zielone światło do transferu, po którym po raz pierwszy miałam betę pozytywną - 8dpt wynosiła 151.
Poszłam tą drogą ponieważ moi znajomi, po 10l leczenia niepłodności trafili właśnie do Profesora i oni przez 10l też nie mieli nigdy bety pozytywnej a po szczepieniach u profesora koleżanka zaszła w ciążę i mają zdrowa córeczkę i w marcu wracają po rodzeństwo :)

Najpierw kobita o gabarytach chucherka odwaliła mi taki masaż, że myślałam, że mi gnaty połamie, a później przypieczętowała bańkami. Niewiem co było gorsze od czego. Stwierdziła, że mam zastoje limfatyczne [emoji849] i trzeba je rozmasować. A bańki na stan zapalny.
Banki są mega! Na przeziębienie nie ma nic lepszego. Na różne stany zapalne, super!

Ale by mi sie przydał taki fajny masaz... moja rodzinna mi kiedyś gadala,ze mogę mieć problemy z zajściem w ciaze przez krzywy kregoslup, ze zna takie przypadki i odpowiedni masaż moze pomoc.. Ale jakoś nigdy się nie wybrałam do żadnego fizjoterapeuty ani masażysty..
Ja mam taką jedną masażystkę, która robi masaż właśnie leczniczy. Moja mama mnie zapisała bo ja wiecznie miałam problem z kręgosłupem 😑 ( a magików było wiele - za szybko urosła, za wysoka, za chuda, Ojj będzie pózniej cieżko, Ojj a w ciąży to juz wgl, a jeszcze inny - w ciąży się Pani kręgosłup „wyprostuje”). Pamietam, że cieżko się do niej zapisać ale jak już Ci się uda to lecisz z wizyty na wizytę. Ta babka brała za masaż 50 zł (szaleństwo wiem) cieszyłam się na ten masaż, wiecie relaks i te sprawy 😂 ale kurna nie było tak kolorowo. Bolało jak diabli 🤦🏼‍♀️ Modliłam się o koniec .. pamietam, że mówiła, że mam zatory wapniowe (chyyyyba??) gdzieś na tyłku i, że ona to rozmasuje i to wydale. Przez pare dni po masażu będę miała mocniejszy zapach moczu. Iiii kurde tak było. Jak to ona mówiła, nie trzeba mieć masy, żeby masować, trzeba wiedzieć jak ;)
Mam nadzieję, że jak wrócę do po to uda mi się znowu do niej wkręcić bo teraz to kręgosłup czuje codziennie 🤦🏼‍♀️ A mój Andrzejek to pewnie ma z 2 gr 😂

reklama
Wstałam jak połamaniec [emoji19] Wczoraj spędziłam w aucie 10h, do tego piekące plecy... Na początku stycznia wymieniłam materac w łóżku mając nadzieję, że ból minie. No cóż. Pójdę jeszcze w przyszłym tygodniu na ten masaż i bańki. Ale czy te bańki nie zaszkodzą przy stymulacji? W piątek chyba termin punkcji będę miała.
No to teraz kochana wszystkie toksyny z Ciebie wypadają, ból minie jak ręką odjął i będzie git [emoji16]

Do góry