reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ciąża bliźniacza to ryzyko urodzenia wcześniaka. Ja urodziłam 37+1 tc i moje dziecko miało problem ze ssaniem, musiałam kilka dni dokarmiać mieszanką, jak to określiły położne "ona jeszcze taka jak późny wcześniak". Wcześniaki karmione są sondą, a w pępek zakładają wkłucie do podawania leków. Mogłabym tak pisać i pisać, bo przygotowywałam się na wcześniejszy poród. Nie chcę nikogo straszyć ale jeśli to pierwszy transfer to chyba lepiej podejść z jednym zarodkiem. Wiem pewnie myślisz co ta baba pisze o tych porodach wcześniaków, przecież mnie to na pewno nie spotka. Wiesz też tak myślałam bo pierwsze dziecko urodziłam w 40 tc, a drugie o mały włos w 24 tc. Dlatego może i jestem przewrażliwiona.
Odpowiadając na pytanie tak jestem po in vitro, szczęśliwie udało się za pierwszym razem. Od tego forum nie mogę się odczepić hehe, no i jeszcze jeden zarodek na mnie czeka.
I nie odczepiaj się❤️😊Super, że z nami jesteś 😘BTW ja też nie mogę się odczepić😉

reklama
Spoko, na pewno powie Wam co i jak zrobić. I wtedy będziesz ogarniać jak już będziesz wiedziała co dokładnie. Ja IMK robiłam w Synevo(nazywają to subpopulacje limfocytow panel) i widzę na ich stronie ze jest punkt w Szczecinie. Gorzej z KIRami. Tu nie podpowiem bo nie mam pojęcia.
Ale okazuje się że nie każde synevo wykonuje immuno wyniki. A myślałam, że chociaż przekierowują próbki w ramach laboratoriów. Bądź co bądź w invimedzie jest punkt synevo i tam recepcjonistka powiedziała mi po konsultacji z laborantką że nie robią tych wyników! Dziady jedne.

Ciąża bliźniacza to ryzyko urodzenia wcześniaka. Ja urodziłam 37+1 tc i moje dziecko miało problem ze ssaniem, musiałam kilka dni dokarmiać mieszanką, jak to określiły położne "ona jeszcze taka jak późny wcześniak". Wcześniaki karmione są sondą, a w pępek zakładają wkłucie do podawania leków. Mogłabym tak pisać i pisać, bo przygotowywałam się na wcześniejszy poród. Nie chcę nikogo straszyć ale jeśli to pierwszy transfer to chyba lepiej podejść z jednym zarodkiem. Wiem pewnie myślisz co ta baba pisze o tych porodach wcześniaków, przecież mnie to na pewno nie spotka. Wiesz też tak myślałam bo pierwsze dziecko urodziłam w 40 tc, a drugie o mały włos w 24 tc. Dlatego może i jestem przewrażliwiona.
Odpowiadając na pytanie tak jestem po in vitro, szczęśliwie udało się za pierwszym razem. Od tego forum nie mogę się odczepić hehe, no i jeszcze jeden zarodek na mnie czeka.
Popieram! Ja jak zaczynałam in vitro miałam podawane po 2 zawsze bo tak było w regulaminie programu Do Skutku... Naszczescie jak pojawiła się ciąża to drugi zarodek się nie przyjął... pisze na szczęście gdyż gdyby się drugi przyjął to bym oboje dzieci straciła.. syna prawie urodziłam w 23tc bo wyszło że mam niewydolność szyjki, przy bliźniaczej ciąży było by za późno lub szew by zwyczajnie nie wytrzymał

Mogą. Zależy od podejścia lekarza. U mnie właśnie były 2 bardzo dobre. Marzyłam wtedy o bliźniakach. Ale ciekawe, że nie okreslaliscie teraz tej ilości zarodków do transferu. Ja jestem na początku stymulacji, a już musiałam zadeklarować ile zarodków będzie transferowanych, chociaż jeszcze nie ma ani jednego...
Ja też zawczasu deklarowałam 2.

Póki co mam zrobione pare badań z immunologii i nie są zachwycające, mam tez nietolerancję na gluten - czego nie wiedziałam. Ja doszukuje się przyczyn tutaj ale lekarze dopiero się wypowiedzą na ten temat .
No jak pakujesz w siebie nieświadomie alergen to organizm i tak reaguje układem immunologicznym. A my musimy zrobić wszystko żeby go wyciszyć.

reklama
Do góry