reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Niby człowiek stara się nie reagować ale gdzieś tam w głębi duszy to boli.. Takie piętnowanie. A raczej brak zrozumienia. Eh.
Tak tylko ja sie wogole nie zastanawialam nad tym co ta osoba napisala tylko dlaczego tak napisala ;) Takze spoko ;) W sensie jak mozna byc kims takim i tak jak @fredka84 napisala takich fanatykow religinych to chyba nalezy sie bac ;)

reklama
Kochane, orientujecie się czy mogę rano zrobić zastrzyk z gonapeptylu przed badaniem tej krzywej cukrowej? Niby w składzie roztworu nie ma żadnego cukru ani nic co wg mnie mogłoby zaburzyć wynik, ale sama nie wiem? Lepiej podać gonapeptyl 4 godziny później niż zawsze czy może zrobić zastrzyk normalnie ?
Ja bym zrobiła zastrzyk po badaniu. Akurat gonapeptyl nie wiem czy wpływa na cukier ale prolutex już tak.

Bo widzicie kochane,ja się zastanawiam czemu miałam przy stymulacji tyle leków 😱Menopur, Cetrodide,Elonva,ovitrelle,Gonaptyl,czy to nie za dużo tych leków miałam?

Pisze w osobnej wiadomości, bo musiałam zobaczyć liste leków.
Menopur - fsh + lh
Gonaptetyl - bardzo często łączony z menopurem, kontroluje nagle wzrosty lh
Cetrodide - antagonista (żeby dojrzałe jajeczka zbyt szybko nie pękaly)
Elonva - fsh
Ovitrelle - bhcg na dojrzewanie komórek

Bardzo dużo dziewczyn ma fsh +LH + antagoniste, żeby zapewnić w miarę równy wzrost jajeczek, przed punkcja każda dostaje ovitrelle lub pregnyl, często przed crio też się to daje.
Dostałaś dodatkowy fsh w postaci elonva ale to pewnie dlatego, żeby nie podwyzszac LH (mogłaś dostać np większą dawkę menopuru, ale tu już pewnie lekarz dobierał leki pod twoje wyniki hormonów w tym prolaktyne)

Kochane moje tydzień mi tak szybko zlecial ze masakra[emoji20]probuje was nadrobić ale ciężko [emoji23]ale z tego co widze to sie dzieje [emoji6]kochane gratulacje tym co sie udalo[emoji7]super wiadomość

U mnie praca a raczej duzo pracy . Nie mam czasu nawet dobrze zjeść ani pomyśleć o tym wszystkim ale to chyba dobrze bo szybciej czas zleci do lutego [emoji6]
Moja psedu przyjaciółka wrocila i widze ze skruszona próbuje podgadywac mnie ale ja sie nie daje i twarda jestem. Po prostu traktuje ja jak powietrze. Niewiem czy powinnam byc tak okrutna[emoji20] ale ciezko wybaczyc slowa jakie padly w tak trudnym momencie[emoji17]
Nie rób nic na siłę. Jak ma przyjść to samo przyjdzie. To Ty jestes teraz najważniejsza, i nikt nie powinien pozwolić sobie na uszczypliwosci. Może przemysli i przeprosi? Nie bądź dla niej złośliwa, po prostu bądź sobą;)

Od tego tygodnia. To jest ten kwas i peeling czy scrub to chyba to samo tak? Tak mi sie wydaje ze przesadzilam z peelingiem 👍 Ja peeling robie rzadko bo jakos nie potrzebuje tylko na nosie mi zawsze jakies skorki odchodza :-D
Aaaa no to już wiem więcej jak o tych skórkach napisałaś 😁. Rzadko robisz peelingi- a ten który użyłas jest dość mocny.
Skore trzeba złuszczać regularnie, najlepiej raz w tyg peeling plus jakaś maska( tak wiem, łatwo się mówi 😂) .
Ale to wyglada tak-nie robisz peelingów wiec skore masz nieprzyzwyczajona, a zaraz po tym zapodalas serum mocno odżywcze. Skóra zwariowała, wiec żeby nadrobić powiedzmy „straty” po peelingu, wyprodukowała sebum, żeby nawilżyć- wiec masz teraz prezenciki w postaci krostek, bo Ty ze swojej strony tez nawilzylas tym serum, czego skóra się nie spodziewała.
Znikną, ale nie drap 😝 i kontynuuj serum, powoli skóra odpłaci za troskę 😉
Sorry jak bredzę od rzeczy, ale padam dziś po całym tyg. Po pracy mnie jeszcze na zakupy naleciało, a jak na kosmetyczkę przystało, kupiłam... same kosmetyki 🙈🙈🙈. Pije wasze zdrowie 🍷, póki jeszcze mogę i to przecież tez na zdrowie 😜, mam farbę na włosach i kurna idę zmyć, bo to już pora 😜

Pisze w osobnej wiadomości, bo musiałam zobaczyć liste leków.
Menopur - fsh + lh
Gonaptetyl - bardzo często łączony z menopurem, kontroluje nagle wzrosty lh
Cetrodide - antagonista (żeby dojrzałe jajeczka zbyt szybko nie pękaly)
Elonva - fsh
Ovitrelle - bhcg na dojrzewanie komórek

Bardzo dużo dziewczyn ma fsh +LH + antagoniste, żeby zapewnić w miarę równy wzrost jajeczek, przed punkcja każda dostaje ovitrelle lub pregnyl, często przed crio też się to daje.
Dostałaś dodatkowy fsh w postaci elonva ale to pewnie dlatego, żeby nie podwyzszac LH (mogłaś dostać np większą dawkę menopuru, ale tu już pewnie lekarz dobierał leki pod twoje wyniki hormonów w tym prolaktyne)
Dziękuję kochana za wytłumaczenie😊

Tak tylko ja sie wogole nie zastanawialam nad tym co ta osoba napisala tylko dlaczego tak napisala ;) Takze spoko ;) W sensie jak mozna byc kims takim i tak jak @fredka84 napisala takich fanatykow religinych to chyba nalezy sie bac ;)
Napisała tak, bo ktoś jej kazał lub powieliła to co usłyszała od swojego "guru". Wiesz co mnie boli najbardziej w tych wyzwiskach? Kiedy nazywają dzieciątka z in vitro dziećmi z próbówki.. to mnie bardzo boli. Ciekawe czy jeden z drugim gdyby potrzebował np przeszczepu narządu by sie na to nie zdecydował, bo przecież to "nienaturalne".. mam cichą nadzieję, ze będziemy po tym wszystkim miały takie twarde dupy, ze nas nic nie ruszy.

Nie rób nic na siłę. Jak ma przyjść to samo przyjdzie. To Ty jestes teraz najważniejsza, i nikt nie powinien pozwolić sobie na uszczypliwosci. Może przemysli i przeprosi? Nie bądź dla niej złośliwa, po prostu bądź sobą;)
Staram sie nie byc złośliwa bo czasami nawet ogarniam za nia papiery bo po prostu nie chce z nia rozmawiac. Widze po niej ze ciezko jej bo z angielskim tak super sobie nie radzi . Zawsze Anusia pomagala i zalatwiala wszystko a teraz musi sama i stres ja zjada. Niewiem co mam zrobic bo ciezko takie słowa wybaczyc😞moze jest jeszcze za wcześnie😔

reklama
Do góry