reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja jutro jade z Łukaszem znowu do Łodzi bo ten sie napalil na ta strzelnice. Nic mu oczywiscie nie powiedzialam o tym wczorajszym zajsciu bo po pierwsze az mi wstyd bylo a po drugie pomomo tego ze uchodzi za opanowanego to potrafi sie wkkuu..c na maksa wiec wolalam to przemilczec i wypocic na siłowni :) @Netiaskitchen pamietaj ze jak wrocisz to musisz zjesc obfite i dobre sniadanko zeby nie doszlo do hipoglikemi ;)
Niby człowiek stara się nie reagować ale gdzieś tam w głębi duszy to boli.. Takie piętnowanie. A raczej brak zrozumienia. Eh.

nie korzystam z dofinansowania. byłam tam w 2017 r. - z polecenia koleżanki. z przyczyn rodzinnych musiałam przerwać leczenie i wróciłam w czerwcu 2019.

A łapiesz się na dofinansowanie? Jak tak to korzystaj...
Nie podoba mi się, że lekarz i embriolog nawzajem na siebie zrzucają odpowiedzialność, przecież powinni współpracować. Daj znać co twoja lekarka wymyśli przed kolejna stymulacja. Ja jestem pacjentka invimedu, nie żeby byli jakoś super, bo to ciągle jest sieciowka wiec raczej lecą schematami leczenia ale u mnie na plus to super dobra komunikacja z lekarzem (mail, telefon), jak sama z siebie robiłam weryfikację hormonów po transferze to lekarz weryfikację leków robił za darmo, (z forum wynika, że invicta jako jedyna klinika każe sobie za to płacić) oraz respektowali zalecenia immunologa. W Polmedisie była @Beata 4, u niej lekarz zrobił niestandardowe podejście (miała podane 3 zarodki) i jest mamą bliźniaków.
Podaję Ci to jako opcję do rozważenia

To ja miałam za dużo tych leków...i pewnie dlatego uszkodzone zarodki,w tym zespół downa,coraz bardziej się nad tym zastanawiam.

Anulka, szczerze, nie wydaje mi się, żeby to miało wpływ. Przecież abberacje chromosomów pojawiają się w ciążach, gdzie kobiety nie dostają żadnych leków. To co my dostajemy to jest substytut fsh i lh na wzrost komórek, antagonista, żeby za szybko nie pekaly, bhcg na dojrzewanie.

Ja to mam takiego pecha ze szok . Rano robiłam grupę krwi zeby mieć kartę identyfikacyjna . I teraz babka z labo dzwoni ze nie wykonają badania bo ta która pobierała mi krew zrobiła pomyłkę na probówce . No ja pier.. mowie do niej i co teraz ? Przecież miałam skierowanie od lekarza i to nie moja wina ze ktoś się pomylił. Kazała wyjaśnić w punkcie ale mówiła ze będzie potrzebne nowe skierowanie.. super poprostu przecież zeby dostać nowe to muszę umówić się na wizytę specjalnie , jechać 30 km a potem znów godzinę z pracy brać zeby zrobić ta krew. Szlak by trafił

Jak mi kiedyś alab źle pobrał probki do badań to oni to sobie sami korygowali. Ja byłam raz oddać krew, dałam skierowanie, oni najpierw pobrali za mało próbek, potem przyszłam raz jeszcze na badanie to mi powiedzieli, że nie muszę być na czczo a musiałam i szłam trzeci raz. I to oni mnie przepraszali za zamieszanie. Walcz o swoje, ktoś popełnił błąd a dlaczego ty masz za to płacić?

Właśnie wyszłam od immunologa i powiedział ze przy AK proponuje mi tylko immunoglobuliny w sumie 3 dawki jak beta by rosła - koszt 1 dawki to 6700 zł a podawane są co 3 tysiące- masakra załamałam się !!! Nie stać mnie na to

Jedz do docenta do Łodzi, wydaje mi się, że dostaniesz immunosupresje na to...

Ostatnia edycja:
Kochane, orientujecie się czy mogę rano zrobić zastrzyk z gonapeptylu przed badaniem tej krzywej cukrowej? Niby w składzie roztworu nie ma żadnego cukru ani nic co wg mnie mogłoby zaburzyć wynik, ale sama nie wiem? Lepiej podać gonapeptyl 4 godziny później niż zawsze czy może zrobić zastrzyk normalnie ?

reklama
Kochane moje tydzień mi tak szybko zlecial ze masakra😞probuje was nadrobić ale ciężko 😂ale z tego co widze to sie dzieje 😉kochane gratulacje tym co sie udalo😍super wiadomość

U mnie praca a raczej duzo pracy . Nie mam czasu nawet dobrze zjeść ani pomyśleć o tym wszystkim ale to chyba dobrze bo szybciej czas zleci do lutego 😉
Moja psedu przyjaciółka wrocila i widze ze skruszona próbuje podgadywac mnie ale ja sie nie daje i twarda jestem. Po prostu traktuje ja jak powietrze. Niewiem czy powinnam byc tak okrutna😞 ale ciezko wybaczyc slowa jakie padly w tak trudnym momencie😔

Do góry