reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Adus, ciesze sie ogromnie z tak cudnych wiadomosci!!!! :-) Teraz wypoczywaj a maluchy juz na pewno zaczynaj sie przyklejac jak te plasterki do brzusia mamusi :tak:
 
agapl nie ma sprawy.

1 szklanka mąki
4 żółtka
1 łyzka masła
kwaśna śmietana (ok 3 łyzek) ile ciasto przyjmie
1 łyżka spirytusu (ewentualne octu)
szczypta soli.

Wyrobić ciasto i włożyć na ok. godzinę do lodówki lub na krócej do zamrażalnika. rozwałkować, uformować, usmażyc i schrupać ze smakiem. smacznego:-)
 
Aduś cieszę się razem z Tobą że wszystko dobrze poszło:-) no i śnieżynki na braciszka lub siostrzyczkę dla maluchów masz:-D kciukaski zaciśnięte do piątku:tak:
 
agapl nie ma za co. ja zawsze robię z dwóch porcji bo z jednej niewiele wychodzi. no i najważniejsze bo nie wiem czy robiłaś juz faworki. ciasto musi być dość zbite i wyrabiane az będzie gładkie i błyszczące:tak:.
 
reklama
agapl no to jeszcze dodam: podziel sobie wyrobione ciasto na 4 lub pięć porcji, zawiń w woreczek i tak włóż do lodówki, a potem wyciągaj po tym małym kawałku cieniutko rozwałkuj ( tak żeby prawie prześwitywało) i wtedy krój na paseczki i wywijaj. daj znać jak ci wyszły. smacznego
 
Do góry