reklama
agapl nie ma sprawy.
1 szklanka mąki
4 żółtka
1 łyzka masła
kwaśna śmietana (ok 3 łyzek) ile ciasto przyjmie
1 łyżka spirytusu (ewentualne octu)
szczypta soli.
Wyrobić ciasto i włożyć na ok. godzinę do lodówki lub na krócej do zamrażalnika. rozwałkować, uformować, usmażyc i schrupać ze smakiem. smacznego:-)
1 szklanka mąki
4 żółtka
1 łyzka masła
kwaśna śmietana (ok 3 łyzek) ile ciasto przyjmie
1 łyżka spirytusu (ewentualne octu)
szczypta soli.
Wyrobić ciasto i włożyć na ok. godzinę do lodówki lub na krócej do zamrażalnika. rozwałkować, uformować, usmażyc i schrupać ze smakiem. smacznego:-)
agapl nie ma za co. ja zawsze robię z dwóch porcji bo z jednej niewiele wychodzi. no i najważniejsze bo nie wiem czy robiłaś juz faworki. ciasto musi być dość zbite i wyrabiane az będzie gładkie i błyszczące.
reklama
agapl no to jeszcze dodam: podziel sobie wyrobione ciasto na 4 lub pięć porcji, zawiń w woreczek i tak włóż do lodówki, a potem wyciągaj po tym małym kawałku cieniutko rozwałkuj ( tak żeby prawie prześwitywało) i wtedy krój na paseczki i wywijaj. daj znać jak ci wyszły. smacznego
Podziel się: