reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja teraz podchodzę do transferu na cyklu naturalnym, mam jeszcze dwie zamrożone blastocysty. Właśnie wracam z wizyty u lekarza, czekamy jeszcze na wyniki krwi i zadzwoni mi po południu powiedzieć co i jak. Na pewno będę miała transfer jednego zarodka, poniewaz podobno są dobrej jakości, ale jakiej nie mam pojęcia, bo nikt tego mi nie mówi.
Przed tym transferem brałam od 3 dnia cyklu zastrzyki gonal f 50u, po 10 dniach zwiększył mi na 75u, dziś jest 14 dc, będę miała owulacje, bo widział to na usg i prawdopodobnie dziś mam zrobić zastrzyk z ovitrelle, ale na 100% będę wiedziała po wynikach krwi. Transfer będzie w przyszłym tyg, prawdopodobnie poniedziałek.
Kochana nie poddawaj się, ja byłam tutaj nowa na forum zaraz po moim pierwszym transferze, dziewczyny tutaj ogromnie mi pomogły przejść przez te najgorsze momenty ❤ Bo tutaj każdy cię rozumie.
Ja na naturalnym cyklu przy pierwszym transferze oprócz duphastonu nic nie brałam ... hmmm
I teraz też każde mi przyjechać 14 DC na ocenę jak wygląda na to jakby żadnej zmiany nie chciał wprowadzić, ciekawe
Ja teraz podchodzę do transferu na cyklu naturalnym, mam jeszcze dwie zamrożone blastocysty. Właśnie wracam z wizyty u lekarza, czekamy jeszcze na wyniki krwi i zadzwoni mi po południu powiedzieć co i jak. Na pewno będę miała transfer jednego zarodka, poniewaz podobno są dobrej jakości, ale jakiej nie mam pojęcia, bo nikt tego mi nie mówi.
Przed tym transferem brałam od 3 dnia cyklu zastrzyki gonal f 50u, po 10 dniach zwiększył mi na 75u, dziś jest 14 dc, będę miała owulacje, bo widział to na usg i prawdopodobnie dziś mam zrobić zastrzyk z ovitrelle, ale na 100% będę wiedziała po wynikach krwi. Transfer będzie w przyszłym tyg, prawdopodobnie poniedziałek.
Kochana nie poddawaj się, ja byłam tutaj nowa na forum zaraz po moim pierwszym transferze, dziewczyny tutaj ogromnie mi pomogły przejść przez te najgorsze momenty ❤ Bo tutaj każdy cię rozumie.
Hmm u mnie za pierwszym razem oprócz duphastonu nic nie było brane. A teraz mam przyjechać 14dc ma ocenę. Więc wygląda na to że większych zmian nie będzie.
A dlaczego Ty masz te zastrzyki ?

Ja trochę nie na temat teraz, mieszkasz w Islandii? Ale super! Moje marzenie. Chcieliśmy jechać na tydzień, ale akurat wypadł nam transfer i wszystko musieliśmy trochę odłożyć, ale na pewno nie na długo.

Przykro mi bardzo, przytulam Cię mocno.
Powiem Ci, że szczerze to nie moje klimaty 😂😂 jesteśmy tu przez przypadek i ten przypadek trwa już ponad 2 lata 🤦🏼‍♀️ Ale liczę na to, że te święte spędzę już u siebie w domku w pl ❤️
Jak to moja mama podsumowała Islandię - przyjechać, zwiedzić i wyjechać 😂
Jest co zobaczyć ale tak żyć tutaj na dłuższą metę to sobie nie wyobrażam ;)

Kochana jesteś . A ja o niczym innym nie myśle . Cała noc się modliłam o ta komórkę [emoji24]
Wiem co czujesz jak każda z nas tutaj zapewne!!! Wiem ze w takich sytuacjach nie ma słów które Cię pociesza ale świadomość ze ktoś jest i z całego ❤️Życzy Ci dobrze tez trochę poprawia uczucie beznadziejnosci!!! Trzymaj się Kochana !!!

reklama
Kochana a można wysyłać leki do UK ?
moja przyjaciółka raz mi wysłałam Gonapeptyl pocztà na Islandię i te gamonie mi to zatrzymały i zażyczyły siebie tylko 1 tys złotych 😂😂😂 bo jest zakaz przesyłania leków przez pocztę 😑
Wiesz mama mi juz raz wysylala tabletki poczta i nie było problemu, Gonapeptyl to zastrzyki, fiolek z lekami nie bedzie mi wysylac jedynie clexane ale to w walizce jak za miesiąc przyleci.. Może Islandia jest bardziej rygorystyczna, tam zdecydowanie mniej przesyłek przychodzi niż do UK więc łatwiej to zweryfikować.

Do góry