reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Lekarz poda Ci tylko kod recepty. A w aptece trzeba podać kod i swój pesel. Tylko uwaga jeśli na recepcie jest więcej nic 1 opakowanie tego samego leku to możesz wykupić jedno ale pozostałe będziesz musiała kupić też w tej samej aptece.
Natomiast jeśli będą na 2 czy 3 receptach czyli będziesz miała np 3 różne kody to ładna możesz realizować gdzie indziej.
O super, właśnie nie pomyślałam o tym. W grudniu jeszcze docent pocztą wysyłał. Zapytam go w mailu jak morfologie Bede wysyłac. Jeszcze nie realizowalam elektronicznej recepty, czy taka recepta przychodzi na maila? Co trzeba w aptece pokazać?

O super, właśnie nie pomyślałam o tym. W grudniu jeszcze docent pocztą wysyłał. Zapytam go w mailu jak morfologie Bede wysyłac. Jeszcze nie realizowalam elektronicznej recepty, czy taka recepta przychodzi na maila? Co trzeba w aptece pokazać?
Wiesz co ja na koniec grudnia dostałam już elektroniczna receptę na accofil. W mailu docent podaje Ci ok 6 cyfrowy kod? Jakoś tak. Po prostu podajesz ten kod i pesel w aptece i tyle 😉

Kochane, zerkniecie na wyniki, miały być po 2 tygodniach, a są w tydzień 😊chyba nie ma wielkiego dramatu, ale coś tam jest nie halo. Ktoś to ogarnia?
Kochana na pierwszy rzut oka widze że masz CD4/CD8 wysokie i to może naprawdę mieszać, ja miałam 2.9 i immunosupresje od docenta. Przed ciąża z synem 2.7 miałam, cudem się wtedy udało ale to raczej właśnie dlatego że wstrzelilam się w jakąś lukę immunologiczna np.infekcje. Nie mogę patrzeć się % bo masz różne wyniki ale porownam z tym z APC..

Dziewczęta wiem że już pisałam ale potrzebuje na cito metypred bo mama będzie mi wysyłać leki w poniedziałek (jeśli będzie serduszko) i potrzebuje choć jakiś zapas metypredu bo skończy mi się a jest bardzo prawdopodobne że docent mi wydłuży..Nawet jeśli poproszę o receptę docenta to małe szanse że zdąży dojść od niego pocztą w porę, czy któraś może poratowac choć połowa opakowania metypred jeśli zalega którejś? Bardzo dziękuję!!!
Ja ostatnio dostałam receptę od docenta w ciągu pół godz 🙂
Napisałam że potrzebuje recepte na accofil, poprosił tylko o dane do recepty i za pół godz miałam maila z kodem do recepty.
Może spróbuj w ten sposób.

Ja się w 100% zgadzam każdy wierzy że jak już dojdzie do tego etapu to ma bank teraz się uda.
Mnie też bardzo to bolało i trudno było mi się pogodzić z brakiem ciąży ale teraz już myślę o następnej próbie i tylko tym żyje trzeba działać dalej bo wygrywają tylko Ci którzy uparcie pchają się do przodu. Jak zamykają jedne drzwi to trzeba wchodzić drugimi a następnie oknem. Ja wierzę że na każdego w końcu czeka to upragnione szczęście. Trzeba tylko się zebrać i wytrzymać żeby do tego czasu dotrwać.
Doskonale to ujęłaś❤️

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty. :D :D :D

😍😍😍Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😍😍😍 Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout 💛💛💛
Będzie sie działo 👍👍👍

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz

"Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację ""Arkusze Google""?"
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

2020001-14 @NadziejaJest - transfer
2020-01-14 @Liliana87 - wizyta w klinice chyba sprawdzanie endo

2020-01-16 @E-lenna - BETA
2020-01-16 @Caro♤♤♤♤ - transfer
2020-01-16 @Artemida90 - transfer
2020-01-17 @Olusja1987 - USG - podglądanie jajek
2020-01-17 @cikulinka - traansfer
2020-01-17 @Dakita30 - wizyta kontrolna USG
2020-01-20 @fredka84 - BETA
2020-01-21 @goffa13 - wizyta u lekarza prowadzącego
2020-01-23 @juchaa_87 - USG ciążowe
2020-01-23 @Netiaskitchen - USG - podglądanie jajek
2020-01-23 @nadzieja xxx - prenatalne
2020-02-02 @Apola - USG genetyczne
2020-02-05 @Konstancja27 - temin prorodu❤
2020-02-07 @Czarna1985 - tel. wizyta z dc Paśnikiem
2020-02-10 @agulla84 - wizyta u dc Paśnika
2020-02-10 @AleAle27 - termin produ❤
2020-02-20 @Sterlicja - USG połówkowe
2020-02-27 @Netiaskitchen - wizyta u dc Pasnika
2020-03-17 @Tasza - wizyta u dc Pasnika
2020-05-27 @goffa13 -termin porodu❤
2020-06-08 @Gość gość ANNA - termin porodu❤

2020-06-08 @nieagatka - termin porodu❤
2020-07-02 @Sterlicja - termin porodu❤
2020-07-08 @Apola - termin porodu❤

2020-08-20 @sandra777.12 - termin porodu❤

@NadziejaJest - dzisiaj Twoj wyjatkowy dzień !!!! Dzisiaj bedziesz w ciąży 💛💛💛 Trzymamy mocno ✊✊✊ żeby bejbik zadomowil sie na 9 miesiecy 👏👏👏

@Liliana87 - Tylko zeby mi tam zadnych toreb nie było !!!! Za grubuitkie endometrium. Prosze nam od razu meldować 👍👍👍 Bedziemy czekac ❤❤❤

URODZINKI: 🎂🎂🎂🍰🍰🍰🍾🍾🍾🍾

03.01 @Aneczka85_01
11.01 @Olusja1987
12.01 @bazylia128
29.01 @Śliwka12345
02.02 @Liliana87
16.02 @s.ols3404
05.03 @Czarna1985
06.04 @Netiaskitchen
15.04 @Waleczna36
28.04 @fredka84
01.05 @Candygirl600
08.05 @sandra777.12
15.06 @cikulinka
15.06 @Wiórka
07.07 @Artemida90
13-07 @Laurka2019
13.09 @Lola83
27.10 @anulka36
11.11 @KarolinaJ79
24.11 @Tasza

Kochane wiem, ze są jeszcze dziewczynki z nami, ktore nie podały daty urodzin. Nie chce nikogo pominąć. Nie chce tez byc natrętna. Prosze dajcie znac, kiedy jest ten szczególny dzien bo uwierzcie mi jak miło jest celebrowac z Wami urodzinki ;)

Miłego dnia 💋 💋 💋 😍 😍 😍

reklama
Tak ale musisz założyć konto na gov.pl czyli profil zaufany dla pacjenta najlepiej wejść na stronę E-recepta tam wpisujesz maila albo nr telefonu i recepta powinna przyjść albo tu albo tu zalezybjak opcje wybrałaś. Tak to jest w teorii a w praktyce ... hm myśle ze jakw w Polsce

Do góry