reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny czy PGS zarodka jest wiarygodne?Czy da to 100% pewność?
Kochana z tego co kojarzę to tam nie badają WSZYSTKICH możliwych chorób, tylko te najczęściej występujące. Na pewno daje to jakiś spokój.
Teraz koleżanka robiła to na 10 uzyskanych zarodków(39 lat) i wyszło, że 4 są ok.
Trochę mnie to rozjaśnilo, nie powiem.
A. I może wybrać płeć po tym badaniu😉

Dziewczyny podlamalam się bardzo teraz.. Właśnie dzwoniła do mnie położna aby umówić mnie na następny scan na który muszę czekać aż do kolejnego poniedziałku... Ale nie w tym rzecz, poczekać dam radę.
Rzecz w tym że położna twierdzi że ma wpisane w raporcie ze szpitala z Bristolu że był uwiecznione w usg zarodek 4mm ale bez echa serca.. Ja jej tłumacze że echo serca nie było sprawdzane bo położna stwierdziła że za mały ten zarodek jeszcze (to był 18dpt) I się tak wku.....Bo to ogromna różnica stwierdzic że nie ma echa serca a go nie sprawdzac bo za mały.. No zesz k..... Tak się zdenerwowalam że masakra.. I ja mam teraz z tą myślą kuzwa tydzień żyć! Ten kraj pod tym względem mnie dobija!
Ja nawet nie oczekiwalam że na usg uwidocznia zarodek w pęcherzyku tak szybko więc wiem że na serduszko było za szybko ale to jest ogromna różnica stwierdzic że czegoś nie było jak się tego nie sprawdzalo! Tamta małpa źle wypełniła raport, przecież pamiętam co do mnie mówiła... Cała się trzęse .. Nie wiem jak do poniedziałku wytrzymać, chyba w weekend pojadę je prywatnie gdzieś zrobić tylko że najbliżej to 100 mil :(
Jak masz teraz wolne a jestes mobilna i jestes sama sobie poradzic z taka odległości to jedz. Ja napewno bym pojechała :) Bedziesz spac spokojniej ;)

Adus akurat Ty tutaj na forum to jesteś "stara" wyjadaczka i dobrze wiesz, że na serce w 18dpt mogło być za wcześnie. Co by ta kobieta wtedy nie powiedziała, ważne abyś pojechała i sprawdziła sytuację na USG i dopiero teraz można spodziewać się akcji serduszka,dużo zależy od sprzętu, ja z opowieści w rodzinie i znajomych wiem, że wiele kobiet w 5tc czy 6tc były odsyłane ponieważ serduszka JESZCZE nie było i uwidaczniało się np dopiero w 7. Wyznacznikiem jest zarówno TC jak i wielkość zarodka. Mamaginekolog pisze, że wielkość zarodka, w której powinna być uwidoczniona akcja serduszka to 3-6mm, a kiedy u kogo się pojawi to bardzo indywidualna kwestia. Ja wiem, że Ty dobrze zrozumiałaś tą kobietę, na Twoim miejscu pojechałabym możliwie jak najwcześniej prywatnie na badanie. Trzymam kciuki i myśl pozytywnie! ✊😘
Dziękuję że mi przemawiasz do rozsądku :D Naprawdę tego mi potrzeba teraz bo hormony biorą górę! Wiesz jak robiła usg to mówiła i pokazywała zarodek jak go mierzyła i mowi ze ma ponad 3mm ( i tak wpisała 4). Nie sprawdila tętna mówiąc że jeszcze za mały. A my z mężem uśmiech bo ważne że jest! Kto by oczekiwał tętna w 18dpt haha tak jak mówisz..
Ale żeby tak przekręcić raport to kurna mnie doprowadzila do szewskiej pasji! To są właśnie Anglicy, typowe ich podejście do wszystkiego ta sytuacja.. W innych przypadkach można być na luzie ale to jest ważny szczegół. Aż się z nią poklocilam przez telefon, bo mówię że to nie prawda, że położna nie sprawdzala tętna a ona że nie, że przecież ma w raporcie 'brak tetna' Przeciez nie da się tego sprawdzić jak się mierzy zarodek do jasnej cholery..
Już sie umówiłam na sobotę 125 mil ode mnie do polskiej kliniki na 18 dopiero więc czeka mnie długie 5 dni :(
na zdrowy rozum gdybym poronila to bym dalej krwawila ale moja podświadomość zaczyna lykac naiwnie to co mi ta durma baba nagadala.. Jeszcze kilka razy pytała czy i jak długi był ból przy krwawieniu.. FFS!

Jak masz teraz wolne a jestes mobilna i jestes sama sobie poradzic z taka odległości to jedz. Ja napewno bym pojechała :) Bedziesz spac spokojniej ;)
Jestem mobilna ale sama 125 mil w jedną stronę wolę nie jechać.. Do soboty wytrzymam.. Pozatym jeśli jest krwiak to mam nadzieję że polski lekarz go wypatrzy bo tamta mówiła że czysto ale już jej nie ufam! Dzięki za wsparcie! Naprawdę już nie wiem z kim o tym gadać, mąż powiedział że mam zapomnieć co mi gadała bo też pamięta że tętna nie sprawdzala i powiedziała że na to za wcześnie..

reklama
Do góry