reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Netiaskitchen specjalnie dla ciebie malinowa chmurka. Bardzo łatwy przepis ale długo wczoraj robiłam bo mi sie galaretka nie chciała siąść bo wrzuciłam mrozone maliny ;) No i beza mi popękała. Zdjecie robił mąż bo ja narazie nawet nie chce na nia patrzec boje sie ze ja pozre. Ale dzisiaj po poludniu napewno zjem kawałeczek :)
I tak flower box dostałam. Uwielbiam miec urodziny !!! [emoji173] [emoji173] :-D :-D :-D Chociaz nie powinnam sie cieszyc bo kolejny rok do przodu bez spelnienia marzen. W tamtym roku ryczalam jak bobr. To była sobota. Wtedy sie dowiedzialam ze moja przyjaciolka jest w ciazy. Do tego wypiłam winco i łzy same leciały chociaz caly czas tłumaczyłam mezowi ze to nie dlatego ze jej zle zycze tylko zwyczajnie jej zazdroscilam. Ale wiecie co w tym roku pierdziele :) Nie mam zamiaru sie nawet na sekunde martwic. Chce przezyc ten dzien najlepiej jak sie da :) chce sie cieszyc i śmiac. Przeciez mamy swoje plany, przeciez przed nami kolejne szanse :) Przeciez sie nie poddaliśmy :) Przeciez sie kochamy, dbamy o siebie i rozumiemy. Przeciez ja tez mam dobre zycie a do pełni szczescia brakuje nam tylko małej dzidzi ale PRZECIEZ moooocno sie staramy wiec wszytko przed nami. A dzieki temu ze juz jestesmy starsi bedziemy tez bardziej swiadomymi rodzicami. Bedziemy tak bardzo kochac to dziecko i doceniac kazdy dzien z nim spedzone :) [emoji173][emoji173][emoji173]Alllleluja
Jak ktos chce sprawdzony i łatwy przepis to napewno pomoge :)

Wszystkiego dobrego na te urodziny [emoji512][emoji507]🥂[emoji483][emoji484]🥄🧁[emoji510]🥳🥳 życzę przede wszystkim spokoju i nadzieji [emoji4]

Aaaa i poproszę przepis na to cudo na dole [emoji12]

reklama
Dziewczyny ile kosztuje w sumie zabieg ICIS . Dla mnie z mezem to tez bedzie jedyne wyjscie aby miec upragniona dzidzie. Moj maz jeszcze ma nadzieje ze nssienie sie poprawi. Ze uda sie naturalnie. Ja juz w to nie wierze. Gdzies z tylu glowy nastawiam sie na in vitro. Moze nie juz. Moze nie w tym roku. Ale wiem ze to bedzie konieczne Od dnia wynikow meza nie wiem cos we mnie pękło. Zastanawiam sie dlaczego my. Ciesze sie ze mąż ma jeszcze nadzieje że chce zmienić diete , ograniczyc papierosy ,wdrążyć suplementy i jest pewny ze za 3 tygodnie na powtorce badan wyniki beda lepsze. Wspieram go w tym . I udaje ze tak naprawde tez w to wierze. Ale szczerze ja wiem ze nic to nie da. Wyniki beda takie same a diagnoze jaka uslyszymy to in vitro . Dlatego juz teraz sie interesuje ile to w sumie kosztuje. Jak te zabiegi pogodzić z pracą.
Mnie całe in vitro kosztowało 10 tys w tym dojazdy, wizyty i mrożenie zarodka. Trochę oszczędziłem na badaniach bo mam pakiet w pracy. Nic dodatkowego nie robiłam czyli kariotypy itd. Klinika Bocian Białystok.

Wszystkiego dobrego na te urodziny [emoji512][emoji507]🥂[emoji483][emoji484]🥄🧁[emoji510]🥳🥳 życzę przede wszystkim spokoju i nadzieji [emoji4]

Aaaa i poproszę przepis na to cudo na dole [emoji12]
Biszkopt:
7 białek ubijasz z 250 ml cukru. Po ubiciu dodajesz 7 zółtek miksujesz.
Dodajesz po troszku 500 ml mąki i ja dodaje troche proszku do pieczenia ale nie trzeba i delikatnie miesza
Piekę góra dól 180
Galaretka x 3 rozpuszczasz po ostygnieciu wrzucasz malinki, wstawiasz do lodowki zeby sie troche siadła
Jak masz juz biszkopt to ja go przekrawam na pol wzdłuz i polewam troche juz zastygnieta galaretka bo inaczej biszkopt ja wsiaknie.

Krem:
ubijam smietane 36, dodaje smietan fix, troche cukru pudru. Ubijam chwilke mascarpne i wszystko razem mieszam.
Smaruje na całośći z nowu do lodowki.
Beza:
3 białka ubijam dodaj bardzo powolutku cukier 3/4 szklanki, tak zeby sie calkowicie rozpuscił i 1 łyżke mąki ziemniaczanej. Piekarnik termoobieg 130 stopni 60 minut. Beze wyjełam i zostawiłam na noc do wysuszenia. Dzisiaj caly płat położyłam na biszkopt, galaretke i krem i posypałam prazonymi migdałami :)

No właśnie ja tez biorę drugie opakowanie bez przerwy i czuje się już jakby na okres. W poniedziałek mamy wizytę w klinice wiec zobaczę do dr powie. Pierwszy dzień stymulacji mam wyznaczony 27.01 wiec jeszcze 2 tygodnie i martwie się ze odwołają ta stymulację przez wcześniejsze krwawienie. 🥺🥺
Ja brałam antyki i lekarz mówił że mogą być plamienia żeby się nie przejmować i przyjść na kontrolę usg wyznaczonym terminie. Ja plamien nie miałam dostałam dopiero jak odstawiłam a potem za 2 dni normalny okres

A u do jakiego lekarza chodzisz w Bocianie?
U mnie to skomplikowane. Jestem u dr Pietrz.....on rozpoczął stymulację, dwie wizyty stymulacyjne u niego, potem miał urlop i przejął mnie dr M. Polecam w sumie tego i tego. Dr Pietrz. to oaza spokoju. Dr M. jest bardziej bezpośredni , np. walnął że już "stara' jestem. W sumie udało się za pierwszym razem:) Atmosfera w klinice fajna.

reklama
Do góry