reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ciężko stwierdzić, umysł czasami płata nam figle człowiek tak się stresuje i przejmuje sam sobie wyszukuje objawy. A przy tych lekach co bierzemy to już nie wiadomo czy ma boleć czy ma nieboleć. W sumie jutro możesz polecieć na betę zawsze to jeden dzień stresu mniej. Powodzonka będę trzymać za Ciebie kciuki
Właściwie to masz rację, te wszystkie dni były tak w kratkę ze wszystkim że sama się pogubiłam. Ale jutro pójdę zrobić będę i napewno się odezwę ;)

A podczas stymulacji co ile dni jeździłaś do kliniki na kontrole?
1 DC, potem około 8 DC, 10 DC, 12 DC i 15 DC punkcja. 20 DC transfer. Od 8 DC byłam tam cały czas na miejscu. Wynajęłam pokój w akademiku za grosze, ale to były wakacje więc pusto. Akademik mieści się w Parku Branickich do kliniki spacerkiem, bardzo blisko.

1 DC, potem około 8 DC, 10 DC, 12 DC i 15 DC punkcja. 20 DC transfer. Od 8 DC byłam tam cały czas na miejscu. Wynajęłam pokój w akademiku za grosze, ale to były wakacje więc pusto. Akademik mieści się w Parku Branickich do kliniki spacerkiem, bardzo blisko.
Super dzięki śliczne za odp 😊 nam został jeszcze jeden mrozak z Artemida Białystok po którego pewnie jedziemy w lutym. Jestem już pewna że 4 transfer się nie uda...bo 3 również się nie udały i nawet beta nie drgnęła 😥 i dlatego myślimy o zmianie Kliniki na Bocian Białystok lub Novum w Warszawie

Ja chyba nigdy nie zrozumiem, dlaczego nas to spotyka. Ale z czasem przestaje się już nad soba uzalac bo to i tak nic nie da. Oboje mamy dwie ręce i dwie nogi i musimy wziąć zycie w swoje ręce. I właśnie w piątek podjęliśmy bardzo trudna dla nas decyzje. Maz byl na rozmowie o pracę i wypadł bardzo dobrze. Zdecydowalismy sie,ze zostawi tutaj prace pewną, państwowa, ale ze słabymi zarobkami i wyjedzie za granicę.. będzie pracował w najgorszych momentach w rotacji 6tyg na 2 w domu. Dla nas to bardzo trudna decyzja, bo jesteśmy razem juz ponad 17 lat i zawsze, zawsze razem. Najdłuższy czas na jaki sie rozstawalismy to 5 dni, kiedy jechał na szkolenie. Ale wiem,ze musimy raz rade. Po to, aby spłacić kredyt i zarobić na dalsze leczenie, a w najlepszym wypadku na zabezpieczenie jakiekolwiek sytuacji losowych. Nie czekamy aż nam ktos da, lub nasze cudowne państwo uzna,ze in vitro to szansa dla setek tysięcy ludzi.. mam nadzieje,ze przetrwamy.

Wazne ze macie w sobie tyle siły i nie załamujecie sie. Zobaczysz ze jak wam sie uda to wszystko pojdzie w niepamiec a malego szkraba bedziecie kochac tak ze bardziej sie juz nie da. Wszystko wam wynagrodzi jego usmiech :-) oby jak najszybciej ! Trzymam za was kciuki !

reklama
@bazylia128 Z okazji Twoich 18-tych urodzin życzę Ci zdrowia, szczęścia, pomarańczy- niech Ci Paweł w łóżku tańczy!!! [emoji16][emoji23] samych sukcesów w pracy i w życiu osobistym. Niech uśmiech z Twojej buźki nigdy nie ucieka, niech Twa pozytywna energia zaraża wszystkich dookoła a dobroć i miłość jaką dzielisz się z ludźmi wraca z podwójną siłą !!! [emoji513][emoji512][emoji517][emoji898] Niech Ci się spęłnią wszyszciuteńkie marzenia, a cele, które sobie założysz niech realizują się na pstryknięcie palca ![emoji123][emoji123][emoji108][emoji1696] Życzę Ci aby grono ludzi, wśród których jesteś w centrum zainteresowania, i którzy dbają o Ciebie z całego [emoji173] się powiększyło- ju noł [emoji8] Nie zmieniaj się i bądź tu naszym motorkiem napędowym każdego dnia !!!
P.s dziś wirtualnie ugryzę kawałek malinowej chmurki- bo uwielbiam! [emoji513]I wzniosę toast- 100 lat! [emoji898][emoji1635][emoji483][emoji485][emoji484]
DZIĘKUJE 😍😍😍 Jak napisałąs ze Paweł niech tańczy to sobie wyobraziłam swojego lekarza ( bo tak ma na imie) jak mi tanczy w łóżku😂😂😂 Jedank wole zeby Łukasz mi tanczył ;) Piękne życzenia. Bedę szczęsliwa jesli i Tobie sie spełnią marzenia 😘😘😘

Do góry