reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kurczę musiała Ci to mówić teraz będziesz w stresie przez tydzień!! Zarodek duży jak na ten dzień po teramsferze wiec myśle ze będzie dobrze!! Mam nadzieje ze trochę stresowo odpoczniesz jak już wiesz ze wszystko jest na miejscu!! Kciuki nadal zaciśnięte !!!!
Wiesz to co mi ta angielska lekarka powiedziała jednym uchem wpuścilam a drugim wypuściłam. Wystarczyl mi obraz z usg z widocznym pęcherzykiem i zarodkiem we właściwym miejscu i jego CRL ( jest u góry endo) jest duży jak na ten dzień więc to na poronienie nie wygląda.. Sama mogłam sobie zinterpretować, oni mają tam małe doświadczenie z ciazami po Ivf. Ogólnie mówią do pacjentów jak do głupków, to moja 6ta ciąża więc już coś wiem. Najważniejsze aby krwawienie nie wróciło! Źródła krwotoku nie było widać więc albo już wyleciało co miało albo źle patrzyła.. Oby to pierwsze! W poniedziałek zadzwonia do mnie powiedzieć kiedy mam być na serduszkowym, pewnie najszybciej czwartek.
Leżę i odpoczywam... Dzięki Wam za wiarę!! Ja byłam od wczoraj popołudnia już jakaś pogodzona i spokojna. Mój mąż był najbardziej przerażony!

reklama
Ja po wczorajszym już widzę czarny scenariusz odnośnie naszego ostatniego transferu w lutym 😔 W związku z powyższym, że to będzie nasz ostatni mrozaczek zastanawiam się nad zmiana kliniki i rozpoczęcia wszystkiego od nowa. Zastanawiamy się nad Bocianem w Białymstokiem dokładnie dr Mrugacz albo nad Novum 😊i tu pytanie która klinie polecacie? I jakie przez ten czas brać witaminy na poprawę komórek jajowych...bo mi już ręce opadają 😥
Dr M z Białegostoku to taki trochę czarodziej z wyczuciem. Nieco oschły, ze specyficznym poczuciem humoru. Mój wybór w tej klinice padł na dr Pietrz.... Lekarz ten jest niezwykle spokojny, delikatny i wiedziałam że dobrze trafiłam. Polecam z całego serca. Jednak jego urlop spowodował że miałam tylko dwie wizyty podczas stymulacji w 1 DC i następną. Oczywiście informował o urlopie, jednak zdecydowałam o podejściu. Potem już w zasadzie prowadził mnie dr M. Na pierwszej wizycie nie omieszkał mnie poinformować o mojej starości hehe, oraz po co podchodzę z mięśniakiem w macicy, dr P. nie powinien się zgadzać. No myślałam sobie co za gbur. Podczas punkcji był miły, fajnie żartował. Potem przy transferze to on zdecydował o podaniu jednego zarodka, dziękuję mu za to bo ciąża okazała się bardzo problemowa. Mam więc wielki sentyment do dr M. Laboratorium to sama nie wiem, mnie obsługiwał taki młody embriolog iż myślałam czy to aby nie student. Z 8 zarodków zostały mi 2. Dziewczyna z endometriozą w 5 dobie miała 5 muroli, jedną transferowali reszta nie nadawała się do mrożenia. Murola dała radę i piękne dziecko jest już na świecie. Ja polecam Bociana, choć piszę to przez pryzmat udanego in vitro.

Dokładnie... Na chłopski rozum nie wygląda to na poronienie.. Oni tu podchodzą szablonowo, cia) po IVf są trochę inne na początku uważam szczególnie jak się jest na tonie leków które powodują pogrubienie endometrium a inne rozrzedzenie.. Gdybym poronila to myślę że zarodek byłby mniejszy i zatrzymał się wcześniej w rozwoju.. No będę czekać na rozwój sytuacji.. Do pracy nie wracam bo już mam traumę
Masz poniżej link , dokładnie jest opisane co kiedy się pojawia. Serce zarodka pojawia się ok. 6+1 dzień.

Ja po usg, tutaj położone to robią. Jest pęcherzyk z zarodkiem, około 3-4mm. Powiedziała że bicia serca nie sprawdza bo za mały zarodek ale coś tak migotal, może by już było słychać. Czekam na rozmowę z lekarzem ale powiedziała że najprawdopodobniej za tydzień mam przyjść na follow-up czyli sprawdza czy mały żyje i czy bije mu serce.. Źródła krwotoku nie widać, pewnie juz tyle że mnie chlusnelo że mało co zostało.. Plamie jeszcze, głównie ciemne pozostałości więc acard na razie nie włączam. Przy heparynie zostanę ale napiszę maila do mojego gina. Tu oni wogole po Ivf nie podają leków na rozrzedzenie więc tu sie nic nie dowiem.
No widzisz, super. Dobrze, że sprawdziłaś.

hehehehehe zaraz ci zrobie zdjecie ;) Dopiero niedawno wrocilismy :)
Pochodzilam troche po miescie i weszłam do sklepu ze zrową zywnością :) allleee było fajnie :)
Na zdjeciu tego tak nie widac ale to takie spore opakowania. Zwłaszcza pokrzywa w koncentracie bo i tak pije w herbacie a tam pewnie tego tyle co nic. Wiec bede pic koncentrat pokrzywy i aloesu :) Ale i tak najlpesza jest pigwa bo to nie jest lyn tylko taki gesty mus :) Chcialam w tym roku zetrzec pigwy bo sie tyle dobrego o nich naczytalam ale sa bardzo twarde i balam sie termomix popsuje :) A tu prosze mam gotowca :) Bulion wołowy naturalny, czkowlady bez cukru, dla mnie landtyny ksylotilki jak mi sie słabo zrobi tez bez cukru, kisiel, galaretka no sugar i bez glutenu no i yerba mate. Łukasz właśnie wypił i mowi ze jest MOC :)
@Liliana87 no to dałąs czadu :) Zeby tyle km zrobic poczatkowo to nie lada wyzwanie. SZACUN :) Ja tez właśnie wstawiam rosółek bo u mnie zawsze musi byc i kocham jak pachnie w całym domku. Załączam ci zdjecie mojego krokomierza. Świetna sprawa. Sam mi reguluje cały dzien. Mierzy fazy snu. Wuyświetlacz juz ten lepszy jak komórka. Duzo aplikacji. Przyjmuje połączenia przychodzące i smsy. Dla mnie nie zastapiony. Jak byłam ostatnim razem na transferze czyli jakies pół roku temy to mojD od razu zamowil sobie taki sam :)

Załączniki

• 20200111_162040.jpg
    20200111_162040.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 90
  • 20200111_162145.jpg
    20200111_162145.jpg
    854,1 KB · Wyświetleń: 93
Dokładnie... Na chłopski rozum nie wygląda to na poronienie.. Oni tu podchodzą szablonowo, cia) po IVf są trochę inne na początku uważam szczególnie jak się jest na tonie leków które powodują pogrubienie endometrium a inne rozrzedzenie.. Gdybym poronila to myślę że zarodek byłby mniejszy i zatrzymał się wcześniej w rozwoju.. No będę czekać na rozwój sytuacji.. Do pracy nie wracam bo już mam traumę
A co wymyślisz żeby nie wracać?

Dziewczyny, offtop😊
W ten weekend jest WOŚP, może nie jestem fanką mamaginekolog, ale popieram jej akcje, może któraś będzie zainteresowana😊
mamaginekolog.pl/sklep
Może kupić ebooki i gotowaniu za 21zl
20zl idzie na WOŚP, 1zl idzie na podatek.
Trzymajcie sie😘
napewno tam pozniej popatrze i pewnie kupoei jakiegos e-booka ;)

reklama
A to z Ciebie prawdziwa kuchara jest ! Zazdraszczam. ;)
Jak jest czas, to powiem Ci że lubię siedzieć w garach. Może nie są to technicznie wtbitne rzeczy ale smaczne. Najbardziej Paweł się dziwi jak mogę przyprawiać bez próbowania a ja posypię, wymieszam i uznaję że jest ok[emoji3]

Z młodą od Wigilii ćwiczę muffinki. Obraziła się na łyżeczkę i papki więc zostało mi mnóstwo słoiczków warzywnych. Tym sposobem dzisiaj powstały maślane muffiny żytnie buraczkowo cynamonowe, z rodzynkami, morwą, berberysem i czekoladą 90. W sam raz dla io[emoji6]

Do góry