reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja po usg, tutaj położone to robią. Jest pęcherzyk z zarodkiem, około 3-4mm. Powiedziała że bicia serca nie sprawdza bo za mały zarodek ale coś tak migotal, może by już było słychać. Czekam na rozmowę z lekarzem ale powiedziała że najprawdopodobniej za tydzień mam przyjść na follow-up czyli sprawdza czy mały żyje i czy bije mu serce.. Źródła krwotoku nie widać, pewnie juz tyle że mnie chlusnelo że mało co zostało.. Plamie jeszcze, głównie ciemne pozostałości więc acard na razie nie włączam. Przy heparynie zostanę ale napiszę maila do mojego gina. Tu oni wogole po Ivf nie podają leków na rozrzedzenie więc tu sie nic nie dowiem.

Czytam że echo serca w zarodku słychać jak osiągnie conajmniej 5mm więc w sumie dobrze że nie sprawdzala jeszcze dziś.. Dziś dopiero 18dpt więc dość spory jak na ten dzień, z synem w tym samym dniu był tylko mały pęcherzyk bez zarodka.
Jak wrócę to leżę plackiem! Tylko przy 6cio latku to średnio wykonalne..

A
Ja po usg, tutaj położone to robią. Jest pęcherzyk z zarodkiem, około 3-4mm. Powiedziała że bicia serca nie sprawdza bo za mały zarodek ale coś tak migotal, może by już było słychać. Czekam na rozmowę z lekarzem ale powiedziała że najprawdopodobniej za tydzień mam przyjść na follow-up czyli sprawdza czy mały żyje i czy bije mu serce.. Źródła krwotoku nie widać, pewnie juz tyle że mnie chlusnelo że mało co zostało.. Plamie jeszcze, głównie ciemne pozostałości więc acard na razie nie włączam. Przy heparynie zostanę ale napiszę maila do mojego gina. Tu oni wogole po Ivf nie podają leków na rozrzedzenie więc tu sie nic nie dowiem.
Wiedziałam, że będzie dobrze !! Teraz czekamy na serducho ❤️

Czytam że echo serca w zarodku słychać jak osiągnie conajmniej 5mm więc w sumie dobrze że nie sprawdzala jeszcze dziś.. Dziś dopiero 18dpt więc dość spory jak na ten dzień, z synem w tym samym dniu był tylko mały pęcherzyk bez zarodka.
Jak wrócę to leżę plackiem! Tylko przy 6cio latku to średnio wykonalne..
Bosko ;)). Najważniejsze, że wszystki dobrze a kiwdy masz teraz wizytę serduszkową?

reklama
Do góry