reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Za tydzień w szpitalu, mówiła że jak bicia serca nie będzie wtedy to poronienie.. Ale jak bym poronila to zarodek chyba byłby mniejszy i bym nadal bóle miała??
Bicie serca moze pojawic sie dopiero w 7tc, zdaza sie i pozniej wiec niech nie bredzi. Z doswiadczenia wiem, ze poronienie to taki maly porodzu mnie 24h skurczy, naprawde silnych, duzo krwi i duzo skrzepow. Poza tym w momencie kiedy zaczely sie bolesne skurcze pojechalam na IP i juz na usg widzieli, ze to poronienie. Wiec ja mysle, ze bedzie oki, spokojnie [emoji4]

reklama
Bicie serca moze pojawic sie dopiero w 7tc, zdaza sie i pozniej wiec niech nie bredzi. Z doswiadczenia wiem, ze poronienie to taki maly porodzu mnie 24h skurczy, naprawde silnych, duzo krwi i duzo skrzepow. Poza tym w momencie kiedy zaczely sie bolesne skurcze pojechalam na IP i juz na usg widzieli, ze to poronienie. Wiec ja mysle, ze bedzie oki, spokojnie [emoji4]
Dokładnie... Na chłopski rozum nie wygląda to na poronienie.. Oni tu podchodzą szablonowo, cia) po IVf są trochę inne na początku uważam szczególnie jak się jest na tonie leków które powodują pogrubienie endometrium a inne rozrzedzenie.. Gdybym poronila to myślę że zarodek byłby mniejszy i zatrzymał się wcześniej w rozwoju.. No będę czekać na rozwój sytuacji.. Do pracy nie wracam bo już mam traumę

A my dziś z Maksikiem pierwszy raz do fryzjera[emoji85], a potem też zakupy[emoji4]Tylko nietypowe, bo to mąż potrzebuje nowe buty i może kurtkę. No i może obiad na mieście, żeby choć raz w tygodniu nie gotować [emoji4]Lubię soboty[emoji4]
Ale macie fajnie ;) pierwszy raz u fryzjera To trzeba uwiecznić na zdjęciach;) udanych zakupów i pysznego obiadku ! [emoji8]

Czytam że echo serca w zarodku słychać jak osiągnie conajmniej 5mm więc w sumie dobrze że nie sprawdzala jeszcze dziś.. Dziś dopiero 18dpt więc dość spory jak na ten dzień, z synem w tym samym dniu był tylko mały pęcherzyk bez zarodka.
Jak wrócę to leżę plackiem! Tylko przy 6cio latku to średnio wykonalne..
Sparaj się leżeć i pachnieć;) widzisz. Wszystko ok!

Estriadiolu mi nie robili, progesteron 5.63 myslisz że dobry ?? 19 dc. Czytałam na internecie że przez wzięciem zastrzyku musi być mniej niż 2. A ja miałam 0,3
Aż sprawdziłam sobie, faktycznie mam wyniki ale 2 dni przed punkcją, tylko że ja nie miałam wtedy świeżego transferu, ze względu na za wysoki estradiol. Moje wyniki z 2018 te 2 dni przed punkcją (13 dzień stymulacji) LH 5.9,estradiol 4763, progesteron 0.41. Zakładam, że jeśli masz świeży transfer, to u Ciebie poziom estradiol jest niższy, a progesteron uznali za ok

Czytam że echo serca w zarodku słychać jak osiągnie conajmniej 5mm więc w sumie dobrze że nie sprawdzala jeszcze dziś.. Dziś dopiero 18dpt więc dość spory jak na ten dzień, z synem w tym samym dniu był tylko mały pęcherzyk bez zarodka.
Jak wrócę to leżę plackiem! Tylko przy 6cio latku to średnio wykonalne..

Uff, to czekamy z tobą na 💓
Musisz utrzeć nosa tym co nie wierzyli w twojego Kropka, że niby słaby... A on tu pokazuje jaki z niego silacz! 💪

Za tydzień w szpitalu, mówiła że jak bicia serca nie będzie wtedy to poronienie.. Ale jak bym poronila to zarodek chyba byłby mniejszy i bym nadal bóle miała??
Kurczę musiała Ci to mówić teraz będziesz w stresie przez tydzień!! Zarodek duży jak na ten dzień po teramsferze wiec myśle ze będzie dobrze!! Mam nadzieje ze trochę stresowo odpoczniesz jak już wiesz ze wszystko jest na miejscu!! Kciuki nadal zaciśnięte !!!!

reklama
Do góry