reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jejku, dziewczyny moje życie ostatnio jest jak z filmu... będąc księgowym niechcący znalazłam się w nowej firmie i zrobili że mnie inżynieria, chwilę potem pozytywne testy po IVF i płacz! Przez chwilę myślałam że tego nie ogarnę co mam teraz zrobić a moja poprzednia firmy już zadziałała żeby mnie ściągnąć z powrotem! Powiedziałam im że najprawdopodobniej jestem w ciąży bo nie będę kłamać i zawsze byłam z nimi szczera a im to nie przeszkadza, kumacie!!!? A ja nawet nie wiem czy będzie serduszko jeszcze nawet :( Looooo matko co ja narobilam!
A nie pisałam czasem , żeby praca sie nie przejmować i wszystko się ułoży? ;) to wszystko nagroda za tyle czasu starań;)

reklama
Mi moja lekarka też kazała do 8tyg zejść z estrofemu. Ja nie wiem- co klinika to inaczej. Ja się boję tego odstawienia 🙄 a z drugiej strony mówią, że z estrofemu powinno się schodzić szybciej niż progesteronu- prog do 12tyg, ale estrofem wcześniej...
No właśnie też tak słyszałam.

Dziewczyny powiedzcie ?! Któraś schodziła tak ?

W niedzielę to będzie 19dpt.. W Polskiej klinice która jest najbliżej w niedziele przyjmują.. Ale to będzie za szybko na serduszko. Pęcherzyk już musi być... boję się śmiertelnie.. kolejna niedziela to urodziny męża w dodatku !
Kochana będzie wszystko dobrze, idziemy łeb w łeb z beta, wizytami i usg wiec zawsze wypatruje Twoich postów, kibicuje i trzymam kciuki :) koniecznie dawaj znać jakie to uczucie zobaczyć kropka na ekranie! Potem ja w poniedziałek :) a następnie razem będziemy czekać do wizyty serduszkowej ❤️❤️

PEWNIE TAK.Ale MASZ TEN STAN.Pewnie,że się zamartwiasz.Ale przynajmniej masz o kogo.
NO nic każda z NAS ma swoje zmartwienia i problemy.Ja zwyczajnie-w związku z tym ,że mój MAŁŻ nie wierzy w nic-wolę byc optymistką😉
Rozchwianie emocjonalne zwalam na hormony😘
I masz tyle energii i wiary i siły, mimo ze sama tak długo walczysz żeby pozytywnie wspierac innych 💞

Mi doktor mówił, ze estrofem i progesteron będę brała gdzieś do 18tygodnia... co lekarz to inaczej chyba
Progesteron to jeszcze bym zrozumiała (ja mam brać normalnie do 15.02 - czyli 14 tc, a pózniej zacząć schodzić) ale estrofem tak długo ?
Przelecialam forum ciężarówek po in vitro u tak dziewczyny piszą, że około 9-10 tc

A nie pisałam czasem , żeby praca sie nie przejmować i wszystko się ułoży? ;) to wszystko nagroda za tyle czasu starań;)
Haha.. Teraz najważniejsze serduszko! Wiesz moi hiszpanscy szefowie że swoim latynowskim temperamentem to jedno, a HR jeszcze to drugie ale co ma być to będzie! Na razie trzęse gaciami na myśl o USG że strachu :eek::eek:

Kochana będzie wszystko dobrze, idziemy łeb w łeb z beta, wizytami i usg wiec zawsze wypatruje Twoich postów, kibicuje i trzymam kciuki :) koniecznie dawaj znać jakie to uczucie zobaczyć kropka na ekranie! Potem ja w poniedziałek :) a następnie razem będziemy czekać do wizyty serduszkowej ❤❤
Jasne! Pamiętam, Ty miałaś transfer chyba dzień szybciej tak? 23.12 ? A nie pisałaś czasami że 2 kropki już widziałaś??

Haha.. Teraz najważniejsze serduszko! Wiesz moi hiszpanscy szefowie że swoim latynowskim temperamentem to jedno, a HR jeszcze to drugie ale co ma być to będzie! Na razie trzęse gaciami na myśl o USG że strachu :eek::eek:
Nie dziwię się. Ale to już tuż tuż ;) Będzie gitara, zobaczysz ;) ja ciągle trzymam kciuki. Za wszystkie !

reklama
A nie wiesz jakim szła protokołem? Dziekuje za odpowiedz ;)

Z tego co kojarzę to krótki z antagonista, ale ja już zbyt młoda nie jestem, więc pamięć też może mnie mylić 😂

Dziewczyny, nie ogarniam tego wyniku biocenozy. Jest prawidłowy czy nie? Zobacz załącznik 1065801

Bardzo dobry. Nie martwimy się!

Powiem Ci szczerze ,że jak tu jestem( a niestety jestem już trochu) to nie kojarzę takiej sytuacji 🤔🤔🤔
Chyba ,że coś nie pamiętam... @Netiaskichen, @Aduś16 ,@ilmenau -coś kojarzycie?

Si, seniorita, były przypadki pęknięcia.
Czasem lekarze wolą poświęcić jeden duży pęcherzyka, żeby poczekać na kilka równej wielkości.

Jejku, dziewczyny moje życie ostatnio jest jak z filmu... będąc księgowym niechcący znalazłam się w nowej firmie i zrobili że mnie inżynieria, chwilę potem pozytywne testy po IVF i płacz! Przez chwilę myślałam że tego nie ogarnę co mam teraz zrobić a moja poprzednia firmy już zadziałała żeby mnie ściągnąć z powrotem! Powiedziałam im że najprawdopodobniej jestem w ciąży bo nie będę kłamać i zawsze byłam z nimi szczera a im to nie przeszkadza, kumacie!!!? A ja nawet nie wiem czy będzie serduszko jeszcze nawet :( Looooo matko co ja narobilam!

Jak jesteś taka zajebista to co się dziwisz 😁

Do góry