reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Laski. Gdzie robiłyście wyniki immuno z listy którą wrzucałyście na forum? Bo albo słabo patrzę albo to jest w milionie miejsc.

reklama
A ja myślę, że spokojnie możesz wziąć tabletkę antykoncepcyjną dopiero od 2 DC. Ja zaczynałam nawet od 3ego z zalecenia lekarza. Będziesz miała pewność, że w hormonach nic nie namieszałas :)
Serio tak zaczynalas brac antykoncepcyjne? Mi to sie pomieszalo tak ze szok bo stymulacje zaczynalam od 2 dc a antykoncepcje od 1 dc a myslalam ze tez od 2 dc. To nie wiem czy brac ta tabletke. Hmm
A potem wizyte kiedy mialas taka co doklada te zastrzyki? Ja umowilam sie na 18 dc bo juz sama nie wiem czy dobrze ;( ehh

Serio tak zaczynalas brac antykoncepcyjne? Mi to sie pomieszalo tak ze szok bo stymulacje zaczynalam od 2 dc a antykoncepcje od 1 dc a myslalam ze tez od 2 dc. To nie wiem czy brac ta tabletke. Hmm
A potem wizyte kiedy mialas taka co doklada te zastrzyki? Ja umowilam sie na 18 dc bo juz sama nie wiem czy dobrze ;( ehh
Oj kurcze nie pamiętam szczerze mówiąc. To już prawie rok temu było u mnie. Ale widzę dziewczyny piszą, że to nie ma wpływu? Kochana nie chce Ci namieszać w głowie. Najlepiej napisz do lekarza jak masz możliwość 😉

Wiem wiem jutro jade zrobic ;) zas badan cala kartka.
Milka może jednak nie bierz tej anty dzisiaj bo to pewniejsze. Jeden dzień na pewno nie wpłynie na antykoncepcję a będziesz miała 100 % pewności ze hormony są Ok. Pierwszy dzień cyklu to nic jeszcze jajniki nie ruszają. Idź raniutko na badania i po badaniach odrazu weź anty. Tak czy siak i tak będzie dobrze nie martw się. Czy weźmiesz czy nie to wyniki będą miarodajne. 😉 to wszystko jest takie skomplikowane dla nas. Lekarze wielu rzeczy nie mówią bo dla nich to oczywiste a my potem mamy rozkminy 😂😂

Ja chyba robiłam o różnych porach. Ale miałam menopur. Teraz mam na razie sam gonapeptyl j jego mam robić rano. Bo podobno najlepiej się wtedy wchłania.

Orgalutran to lek który hamuje wydzielenie lh itd zeby nie doszło do owulacji przed czasem . Napisane w ulotce zeby przyjmować w tym samym czasie co ten pierwszy zastrzyk na wzrost pęcherzyków ale w różne miejsca podawać najlepiej w udo pod katem 45 stopni . Tamten zastrzyk robię w brzuch pod katem 90 stopni i wchodzi łatwo . Myśle jak to w udo zrobię ;( jak ja się boje igły [emoji23]

Kobietki a powiedzcie mi jakie choroby muszą współtowarzyszyć żeby została zapłodniona większa ilość komórej niż 6 przy pierwszych dwóch procedurach?

reklama
A mnie meczy jeszcze jeden temat związany z moim długim protokołem. Czy to normalne ze lekarka zaleciła 6 tygodni antykoncepcji ? 3 tyg brałam tabletki, kazała pominąć placebo i kontynuować minęły 4 tygodnie a jeszcze dwa przede mną. 20.01 ma być miesiączka i potem zaczynamy stymulację. Strasznie się boje ze za długo trwa to wyciszanie i potem jajniki nie rusza prawidłowo 🥺🥺wszędzie gdzie czytam to anty trwa max 4 tygodnie. Napiszcie proszę coś o swoich doświadczeniach przy anty bo już mi najgorsze myśli chodzą po głowie a wizyta dopiero w poniedziałek ...

Do góry