reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej przepraszam ze tak z butami sie wpraszam, ale mam pytanie dzis 1 dc i mam zacząć antykoncepcje od dzisiaj a jutro mam zrobic badania typu LH FSH testosteron PRL i AMH czy ta jedna tabletka dzisiejsza zmieni wyniki tych badan? Jezeli tak co zrobic ? Lekarz mi zlecil a ja nie pomyslalam zeby zapytac. Prosze o odpowiedz
Mysle ze jedna tabletka nie powinna zmienić wyniku. Dawki są niewielkie. Może weź dziś ta tabletkę najpóźniej jak się da np. 22? A z samego rana biegnij na badanie. Może któraś z dziewczyn lepiej zna ten temat i się wypowie.
Jeśli chodzi o badanie PRL to dziś dobrze się wyśpij, nie stresuj, nie wysilaj fizycznie i bez przytulanek dzisiaj bo to mocno zaburza wynik. Ja się tak stresowałam badaniami ze ciagle prolaktyna ponad normę a raz zrobiłam tak tylko dla sprawdzenia przy okazji innych badań i było wszystko w normie i o tej pory jak podchodzę na spokojnie do badań to prolaktyna idealna nawet po teście z obciążeniem.

reklama
Mysle ze jedna tabletka nie powinna zmienić wyniku. Dawki są niewielkie. Może weź dziś ta tabletkę najpóźniej jak się da np. 22? A z samego rana biegnij na badanie. Może któraś z dziewczyn lepiej zna ten temat i się wypowie.
Jeśli chodzi o badanie PRL to dziś dobrze się wyśpij, nie stresuj, nie wysilaj fizycznie i bez przytulanek dzisiaj bo to mocno zaburza wynik. Ja się tak stresowałam badaniami ze ciagle prolaktyna ponad normę a raz zrobiłam tak tylko dla sprawdzenia przy okazji innych badań i było wszystko w normie i o tej pory jak podchodzę na spokojnie do badań to prolaktyna idealna nawet po teście z obciążeniem.
Dzięki ;) tez tak mysle. Z drugiej strony gin zlecając te badania w 2 dc wiedzial ze w 1 dniu mam zaczac brac anty . No nic zrobie wedlug zalecen pozdrawiam cieplo

@bazylia128 a ja proszę o zmianę w kalendarzu, bo szczepienia mam 13.01 a nie 14.01 :) i jeszcze na ten czwartek 07.01 kontrolą wyników badań.
Wiecie co... Jeszcze taka ciekawostka. Wy tak piszecie o wpływie tego estrofemu, a bardziej progesteronu na np tkliwość i bolesność czy rozmiar piersi, a ja przyjmuje końskie dawki progesteronu- ok 800 dziennie i nic. Ani nie są bardziej tkliwe, wrażliwe ani tym bardziej większe. Choć ja mam małe piersi bo 85B, ale jednak to wskazuje jak bardzo indywidualnie każda z nas to przechodzi. Tylko ja np nigdy przed okresem też nie miałam nabrzmiałych czy tkliwych piersi.
A na ten "skutek uboczny" najbardziej czekam 😅 koleżanka mnie nie pocieszyła bo powiedziała, że jej urosły dopiero podczas karmienia 😄 więc zobaczymy.
Kochana jeszcze raz bo jesli czwartek to bedzie 09.01 a 07.01 jest dzisiaj to jak? na czwartek? Szczesliwi czasu nie mierzą 😍

No my już (dopiero) w domu. Długo to wszystko trwało. Papiery wstępnie podpisane. Będzie PICSI, dołożymy 3 mrożone komórki jajowe do puli nowo pobranych. Od jutra pierwszy zastrzyk gonapeptylu.
@bazylia jeśli możesz to wpisz mnie proszę na 23.01 na podglądanie pęcherzyków. Zrobiłam AMH, az jestem ciekawa ile wyjdzie. Nasz lekarz nie widzi potrzeby dodatkowych badań. No cóż, to będę badać na własną rękę.
Kiedy masz wyniki AMH? Bedziesz miala wczesniej ode mnie punkcje :)

No i już mam wynik AMH. Duża różnica vs 01.2018 ale to pewnie już kwestia wieku. Było ponad 8 jest 4.88. Biorę zatem spokojnie te suplementy. Raczej ich efektu na razie nie ma, bo zaczęłam niecały tydzień temu.
Jesuuuu !!! Raczej nie kwestia wieku bo ja tez w tym samym chyba co ty i mi zamiast malec to rośnie :( Co ze mna jest nie tak??!!!

Hej przepraszam ze tak z butami sie wpraszam, ale mam pytanie dzis 1 dc i mam zacząć antykoncepcje od dzisiaj a jutro mam zrobic badania typu LH FSH testosteron PRL i AMH czy ta jedna tabletka dzisiejsza zmieni wyniki tych badan? Jezeli tak co zrobic ? Lekarz mi zlecil a ja nie pomyslalam zeby zapytac. Prosze o odpowiedz
A ja myślę, że spokojnie możesz wziąć tabletkę antykoncepcyjną dopiero od 2 DC. Ja zaczynałam nawet od 3ego z zalecenia lekarza. Będziesz miała pewność, że w hormonach nic nie namieszałas :)

Nie ma na to wpływu ale zrob te badania jak najszybciej trzeba je zrobić do 5 dnia cyklu.

reklama
Jestem już zdecydowana na zmianę kliniki. Na razie raczej Kraków. Waham się między Macierzyństwem a Artivimedem. Może masz jakieś wyrobione zdanie na ich temat?
Jedeli krk to zastanow się nad filią gyncentrum w Krakowie. Musisz iść do najlepszych bo niestety wiek nie jest sprzymierEncem

Do góry