reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A ja mam całkiem inne odczucia co do Vitrolive, a prowadzi mnie dr Budzińska. Wspaniała i wspierającą kobieta. Nie naciąga na kasę, proponuje kilka scenariuszy dając mi wybór. Zawsze odpisuje na moje smsy i jest szczerze przejęta moimi porażkami. Sama mnie namówiła na wizytę u Paśnika, bo trochę już watpilam w moje powodzenie.
Może trafiłaś na nieodpowiedniego lekarza po prostu [emoji846]
Fredka każdy ma inne odczucia. Budziń. Ska robiła mi laparoskopia i też mam pozytywne wspomnienia z Nią związane. Mnie po prostu po początkowym super podejściu zaczęli trochę olewać. I rozważałam zmianę lekarza ale koniec, końców uznałam, że lepiej będzie mi gdzie indziej spróbować. A Tobie z całego serducho życzę tylko dobrych wspomnień, bo to będzie znaczyć, że się udało😘😘😘

reklama
Gratulacje ! Taka beta to piękna ciąża nie martw się na zapas - wiem ze łatwo powiedzieć 😉 ale czytałam w wielu opracowaniach ze ciąża z in vitro prowadzona jest jak ciąża naturalna ( chyba ze zdiagnozowano inne zaburzenia np immunologiczne lub związane z trombofilia). W naturze równie często zdarzają się poronienia lub ciąże biochemiczne ale nie obawiaj się. Jesteś pod kontrola lekarza, ciąża jest weryfikowana wiec w porę dołożą lub zmienia leki 😍 trzymam mocno kciuki i życzę spokojnych 9 miesięcy ❤
Jeśli chcesz to opowiedz coś więcej o waszym przypadku. Jakie było wskazanie do in vitro. Jaki protokół i w jakiej klinice.
✊✊✊
Ja jestem jeszcze przed stymulacja i bardzo licze na taki scenariusz jak twój - pierwsza próba udana 😘
Bardzo dziękuję za ciepłe słowa,
W sumie z mężem nigdy się nie zabezpieczalismy A jesteśmy małżeństwem 8lat, 5lat temu zaszłam w ciążę naturalnie, niestety poronilam szybciej niż się o niej dowiedziałam.
Następne próby, w następstwie okazało się że mam nowotwór jajnika - no i się zaczęło, sterydy, tycie, chemia.
Po tym wszystkim - próby, lekarze , stymulacje natualnego cyklu i tak rozwalili mnie hormonalnie, więc decyzja o in vitro- 1 przymiary - szpital na Starynkiewicza w Warszawie, ale niestety lekarz w moim odczuciu był wstrętnym prostakiem, zmiana bocian- Warszawa Stawki 2a
Długi protokół, dużo zastrzykow, punkcja 23.12 pobrano 10 pęcherzyków, zapłodniono 6, przetrwały 3,
Dwa transferowane 28.12
Wizyta 4.01 beta 58
Kolejna wizyta ustalona na 10.01

Ja tym samym trzymam za Was BARDZO MOCNO KCIUKI 🤞✊✊✊✊

Może faktycznie warto spróbować z kd, co na to M.? Ja tylko konsolidację robię od próby do próby [emoji1787]

Emek spoko. Tyłka ta opcje dopuszcza. Bo Az już kompletnie nie, co z mojej perspektywy jest durne. No ale, wiesz testosteron, męska dumą. Z kd będzie wiedział, że to JEGO geny. A mi tam wsio ryba. Oby się udało. Chcę być gruba 🤰🤰🤰😁😁😁

Cześć!
Beta bardzo ładna :) przyrosty co 48h.
Zazwyczaj robi się 3 lub 4 weryfikację. Potem już usg.
Kliniki rzadko prowadzą cała ciążę, choć się zdarza. Poza tym lepiej mieć gina pod ręką. Gratuluję i trzymam ✊✊✊
Dlatego zastanawiam się dlaczego kolejna betę mam 6dniod ostatniej 😟😟😟😟
Dziękuję za cudowne słowa

Jedna porządna lekarka na całą klinikę to niestety marny wynik. Gdybym mieszkała w większym mieście to miałabym jakiś wybór, a tak to jestem na Szczecin skazana... Mam niewiele ponad 120km a już mam problemy żeby się ukrywać z pracy i dojeżdżać. A co dopiero jak bym miała tyle km co Ty[emoji33]
Fredka każdy ma inne odczucia. Budziń. Ska robiła mi laparoskopia i też mam pozytywne wspomnienia z Nią związane. Mnie po prostu po początkowym super podejściu zaczęli trochę olewać. I rozważałam zmianę lekarza ale koniec, końców uznałam, że lepiej będzie mi gdzie indziej spróbować. A Tobie z całego serducho życzę tylko dobrych wspomnień, bo to będzie znaczyć, że się udało[emoji8][emoji8][emoji8]

Zacznij najpóźniej od 18tc, co Max 2 tyg. Jak jest niewydolność to w porę zdiagnozuja.. Ja miałam już lejkowata w 22tc... :(
Teraz będę miała wizytę w 16 TC to wspomnę lekarzowi już o szyjce, kurcze ale co 2 tygodnie to będzie ciężko bo wizyty mam co miesiąc....bo to tylko lekarz może przy pomocy USG zbadać? Bo szczerze mówiąc to nie mam pojęcia 😉 kurde super że u Ciebie wszystko dobrze się skończyło...

reklama
Do góry