reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Poszłam tam z polecenia gorzowskiej ginekolog, bo pracuje tam profesor i wogole strasznie go wychwalała. Niestety zero badań, od razu w kolejnym cyklu podchodziliśmy, krótki protokół mimo iż wiem, że co miesiąc mam LUF, z tego pośpiechu jeden zarodek wyszedł, szybki transfer i szybkie liczenie kasy. Tyle mogę powiedzieć o tej klinice. Porażka.
Kochana a mozesz mi wiecej wyjaśic co do LUF - zespol niepenietego pecherzyka - czylibrak owulacji i jakies pecherzyki antralne na jajnikach? Cos jak PCOS? Moze głupie pytanie ale jak to sie własnie ma do krotkiego protokołu ?

reklama
To są trudne decyzje niestety. Ile masz za sobą prób? Jaka ilość zarodków? Ile ciąż?
Emek spoko. Tyłka ta opcje dopuszcza. Bo Az już kompletnie nie, co z mojej perspektywy jest durne. No ale, wiesz testosteron, męska dumą. Z kd będzie wiedział, że to JEGO geny. A mi tam wsio ryba. Oby się udało. Chcę być gruba [emoji1768][emoji1768][emoji1768][emoji16][emoji16][emoji16]

Jedna porządna lekarka na całą klinikę to niestety marny wynik. Gdybym mieszkała w większym mieście to miałabym jakiś wybór, a tak to jestem na Szczecin skazana... Mam niewiele ponad 120km a już mam problemy żeby się ukrywać z pracy i dojeżdżać. A co dopiero jak bym miała tyle km co Ty
emoji33.png
Dałabyś radę😉
Nie no jeszcze jest tam
Jedna porządna lekarka na całą klinikę to niestety marny wynik. Gdybym mieszkała w większym mieście to miałabym jakiś wybór, a tak to jestem na Szczecin skazana... Mam niewiele ponad 120km a już mam problemy żeby się ukrywać z pracy i dojeżdżać. A co dopiero jak bym miała tyle km co Ty[emoji33]

Nie, no. Brelik też wydał mi się mega spoko. 😉A to już dwoch🤣🤣🤣

To są trudne decyzje niestety. Ile masz za sobą prób? Jaka ilość zarodków? Ile ciąż?

Nigdy nie byłam w ciąży. Miałam jedna stymulację a z niej 6 zarodków. Pisałam klasy chwilę wcześniej. Miałam ponad rok przerwy że względu na tarczycę-nie mogłam wrócić z poziomu tsh 0.005. No a teraz przerwa, bo kasa plus rozszerzone badania dla Paśnika i Gyn. Immunosupresja to u mnie chyba za mało.
Myślę też, że 4 stopień endometriozy też nie sprawia, że jestem łatwym przypadkiem 😑
A Ty lecisz pakietem 3w1?Tym razem długi protokół?

Dziewczyny, a ja tak z innej beczki.. Któraś z Was wspomniała, że ma libido prawie zerowe i suchoty...U mnie też takie słabe a u męża odwrotnie [emoji846]. Może znacie jakiś sprawdzony środek na poprawę? U mnie w sumie zawsze było trochę słabo z seksem i zazdroszczę kobietom, które tak uwielbiają seks. Chodź troszeczkę bym chciała dogonić męża w tych sprawach [emoji12]
No u mnie po hormonach dramat. A nigdy nie trzeba było mnie specjalnie namawiać na sex[emoji55]

reklama
To nie jest głupie pytanie. U mnie naturalnie nie występują owulacje, w początkowych miesiącach starań byłam stymulowana, chodziłam na monitorowania i miałam podawany Pregnyl, niestety nawet on sobie nie radził i pęcherzyki poprostu nie pekaly. Tworzyły się torbiele krwotoczne zwane LUF. Każdy lekarz (poza prof. K), zawsze zalecal długi protokół, aby jajniki były wyciszone i czyste. To nic innego jak przyjmowanie wcześniej antykoncepcji.
Kochana a mozesz mi wiecej wyjaśic co do LUF - zespol niepenietego pecherzyka - czylibrak owulacji i jakies pecherzyki antralne na jajnikach? Cos jak PCOS? Moze głupie pytanie ale jak to sie własnie ma do krotkiego protokołu ?

Do góry