reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Poszłam tam z polecenia gorzowskiej ginekolog, bo pracuje tam profesor i wogole strasznie go wychwalała. Niestety zero badań, od razu w kolejnym cyklu podchodziliśmy, krótki protokół mimo iż wiem, że co miesiąc mam LUF, z tego pośpiechu jeden zarodek wyszedł, szybki transfer i szybkie liczenie kasy. Tyle mogę powiedzieć o tej klinice. Porażka.
Kochana a mozesz mi wiecej wyjaśic co do LUF - zespol niepenietego pecherzyka - czylibrak owulacji i jakies pecherzyki antralne na jajnikach? Cos jak PCOS? Moze głupie pytanie ale jak to sie własnie ma do krotkiego protokołu ?

reklama
To są trudne decyzje niestety. Ile masz za sobą prób? Jaka ilość zarodków? Ile ciąż?
Emek spoko. Tyłka ta opcje dopuszcza. Bo Az już kompletnie nie, co z mojej perspektywy jest durne. No ale, wiesz testosteron, męska dumą. Z kd będzie wiedział, że to JEGO geny. A mi tam wsio ryba. Oby się udało. Chcę być gruba [emoji1768][emoji1768][emoji1768][emoji16][emoji16][emoji16]

Jedna porządna lekarka na całą klinikę to niestety marny wynik. Gdybym mieszkała w większym mieście to miałabym jakiś wybór, a tak to jestem na Szczecin skazana... Mam niewiele ponad 120km a już mam problemy żeby się ukrywać z pracy i dojeżdżać. A co dopiero jak bym miała tyle km co Ty
emoji33.png
Dałabyś radę😉
Nie no jeszcze jest tam
Jedna porządna lekarka na całą klinikę to niestety marny wynik. Gdybym mieszkała w większym mieście to miałabym jakiś wybór, a tak to jestem na Szczecin skazana... Mam niewiele ponad 120km a już mam problemy żeby się ukrywać z pracy i dojeżdżać. A co dopiero jak bym miała tyle km co Ty[emoji33]

Nie, no. Brelik też wydał mi się mega spoko. 😉A to już dwoch🤣🤣🤣

To są trudne decyzje niestety. Ile masz za sobą prób? Jaka ilość zarodków? Ile ciąż?

Nigdy nie byłam w ciąży. Miałam jedna stymulację a z niej 6 zarodków. Pisałam klasy chwilę wcześniej. Miałam ponad rok przerwy że względu na tarczycę-nie mogłam wrócić z poziomu tsh 0.005. No a teraz przerwa, bo kasa plus rozszerzone badania dla Paśnika i Gyn. Immunosupresja to u mnie chyba za mało.
Myślę też, że 4 stopień endometriozy też nie sprawia, że jestem łatwym przypadkiem 😑
A Ty lecisz pakietem 3w1?Tym razem długi protokół?

Dziewczyny, a ja tak z innej beczki.. Któraś z Was wspomniała, że ma libido prawie zerowe i suchoty...U mnie też takie słabe a u męża odwrotnie [emoji846]. Może znacie jakiś sprawdzony środek na poprawę? U mnie w sumie zawsze było trochę słabo z seksem i zazdroszczę kobietom, które tak uwielbiają seks. Chodź troszeczkę bym chciała dogonić męża w tych sprawach [emoji12]
No u mnie po hormonach dramat. A nigdy nie trzeba było mnie specjalnie namawiać na sex[emoji55]

reklama
To nie jest głupie pytanie. U mnie naturalnie nie występują owulacje, w początkowych miesiącach starań byłam stymulowana, chodziłam na monitorowania i miałam podawany Pregnyl, niestety nawet on sobie nie radził i pęcherzyki poprostu nie pekaly. Tworzyły się torbiele krwotoczne zwane LUF. Każdy lekarz (poza prof. K), zawsze zalecal długi protokół, aby jajniki były wyciszone i czyste. To nic innego jak przyjmowanie wcześniej antykoncepcji.
Kochana a mozesz mi wiecej wyjaśic co do LUF - zespol niepenietego pecherzyka - czylibrak owulacji i jakies pecherzyki antralne na jajnikach? Cos jak PCOS? Moze głupie pytanie ale jak to sie własnie ma do krotkiego protokołu ?

Do góry