reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W ciągu ostatnich pięciu lat przeszłam przez Invimed w Poznaniu, Vitrolive w Szczecinie a teraz Gyncentrum w Katowicach (lub w Częstochowie jeśli akurat tam mój lekarz przyjmuje w dany dzień). Ty też jesteś z Gorzowa? [emoji6]
O to już mamy druga wspólna klinikę. Też byłam w VI. Trolive...

reklama
Cześć dziewczyny,
Jestem tu nowa ale potrzebuje Waszych porad
Jesteśmy z moim starym po in vitro, pierwsza próba- szok- udana. W 7mym dniu po podaniu 5dniowych zarodków Beta - 58
Mam mega obawy, że coś się teraz stanie, czy częściej zdarza się to niż w ciąży naturalnej?
Schizuje...
Kolejna bete lekarz zalecił mi w piątek, jak często sprawdzałyście przyrost bety?
Jak długo po takim obrocie spraw chodziłyście do lekarza i przychodni w której wykonywany był transfer, czy prowadziłyście tam ciążę?

Poszłam tam z polecenia gorzowskiej ginekolog, bo pracuje tam profesor i wogole strasznie go wychwalała. Niestety zero badań, od razu w kolejnym cyklu podchodziliśmy, krótki protokół mimo iż wiem, że co miesiąc mam LUF, z tego pośpiechu jeden zarodek wyszedł, szybki transfer i szybkie liczenie kasy. Tyle mogę powiedzieć o tej klinice. Porażka.
Z okolic Gorzowa ,a w Szczecinie długo się staraliście?

Cześć dziewczyny,
Jestem tu nowa ale potrzebuje Waszych porad
Jesteśmy z moim starym po in vitro, pierwsza próba- szok- udana. W 7mym dniu po podaniu 5dniowych zarodków Beta - 58
Mam mega obawy, że coś się teraz stanie, czy częściej zdarza się to niż w ciąży naturalnej?
Schizuje...
Kolejna bete lekarz zalecił mi w piątek, jak często sprawdzałyście przyrost bety?
Jak długo po takim obrocie spraw chodziłyście do lekarza i przychodni w której wykonywany był transfer, czy prowadziłyście tam ciążę?

Cześć!
Beta bardzo ładna :) przyrosty co 48h.
Zazwyczaj robi się 3 lub 4 weryfikację. Potem już usg.
Kliniki rzadko prowadzą cała ciążę, choć się zdarza. Poza tym lepiej mieć gina pod ręką. Gratuluję i trzymam ✊✊✊

Poszłam tam z polecenia gorzowskiej ginekolog, bo pracuje tam profesor i wogole strasznie go wychwalała. Niestety zero badań, od razu w kolejnym cyklu podchodziliśmy, krótki protokół mimo iż wiem, że co miesiąc mam LUF, z tego pośpiechu jeden zarodek wyszedł, szybki transfer i szybkie liczenie kasy. Tyle mogę powiedzieć o tej klinice. Porażka.
Ja chyba wiem z jakiego polecenia,od dr Sz.?

I jak Twoje odczucia?
Początkowo super. Potem już mnie wkurza... Tylko. Tak jak piszesz, badania tylko we własnym zakresie, cały czas tak samo przy każdym transferze.😤Liczenie na cud, że może się uda. No i liczenie kasyyyy. Teraz jak mają dofinansowanie to już wogóle taśmociag. Choć są Dziewczyny tu co chwalą. Oczywiście te, którym się udało😉 To chyba nie jest klinika na trudniejsze przypadki.

reklama
Do góry