reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Najpiękniejsze święta w moim życiu. Cztery lata temu przeplakalam cała wigilię, bo dowiedziałam się, że szwagierka jest w ciąży i starali się AŻ 3 MIESIĄCE!!! Potem jakoś zebrałam się w garść, bo stwierdziłam że za rok ja będę z brzuszkiem na święta. Trzy lata temu cale święta przeplakalam, bo nic z moich planów nie wyszło, dwa lata temu już byłam bojowo nastawiona, bo w styczniu miałam zaczynać stymulacje. Rok temu już miałam swoje święta z brzuszkiem ale tegoroczne były najpiękniejsze. I to jest warte każdej walki, każdego poświęcenia, każdego zastrzyku, mieszania w immunologii itp. I tego właśnie Ci życzę kochana 😘
I każdej staraczce of kors!

Basia, nie myśl o najgorszym. Wszystko może być dobrze, trzymaj się tej myśli. Jednak statystyka jest po twojej stronie, w większej ilości przypadków udaje się.
Nie myśl o tym co ktoś ci pisał o słabych zarodkach, niejedna ciąża tutaj była z tych naj naj najsłabszych zarodków, zdrowe i piękne dzieciaczki są na tym świecie dzięki nim!
Masz rację, wiesz ja zwyczajnie nie mogę uwierzyć a tak pomyślałam że przecież przeszłam już poronienie (18 lat temu co prawda), ciążę pozamacziczna, dwie biochemiczne, potem ryzyko przedwczesnego porodu i szew na cito... Więc zostaje mi .. Puste jajo! Ale myślę logicznie że gdyby tak miało być beta chyba nie rosła by trzykrotnie a do pustego jaja się też immunologia przyczynia więc u mnie to raczej się biochemami kończyło.. Objawy wciąż te same, wręcz się nasilają wobec tego pozostaje mi czekać..
Dziękuję że przemawiasz mi do rozsądku ;)

reklama
A no to masz to samo wskazanie na accofil co ja brak 3 ważnych DSow przy BX i kilk ciąży biochemicznych na koncie.. a co masz na NK bo duże są? Ja na 15% dostałam immunosupresje, steryd i dorzucilam 2 x Intralipid
A jaka immunosupresyjne stosowałaś??? I jakie są ważne DS-y kurczę ja w tej immunologii to wogole się nie orientuje !! Podziwiam Cię za wiedzę!!!!!! Już wiem do kogo się zwrócę jak wyniku dostanę 😁

Dziewczyny czy miała któraś z Was puste jajo plodowe ? Jeśli tak to czy mieliście wtedy wolniejszy przyrost bety albo niższy poziom wyjściowy bety niż normalnie powinno być?
Postaraj się choć troszkę nie myśleć o tym co może być nie tak. Wiem, że to łatwo tak napisać, a trudno zrobić. Ale na razie nic nie wskazuje przecież na to, że może być źle. Mówiłaś że przy poprzedniej ciąży w ogóle beta nie była szałowa, a młody pokazał wszystkim teoretycznie mądrzejszym, że jest silny i dał radę 😘Teraz na razie niestety tylko czas. To czas pokaże co dalej, ja tam wierzę że już najgorsze masz za sobą i że kropek jest i już z Tobą zostanie. I będziesz mogła odetchnąć jak usłyszysz serduszko❤️ To już niedługo, jeszcze troszkę tylko. Zleci szybko. Nie martw się Kochana😘😘😘

Nie wiem tego, wątpię aby były, bo chyba gdyby były to Profesor od ponad 20 lat nie prowadziłby kliniki i nie robił tego gdyby w 100% było udowodniona zależność między szczepieniami a jakimiś powikłaniami. Ale może coś jest. Nie mam pojecia ja się aż tak w to ryzyko nie zaglebiałam, zdrowsza będę [emoji28]

Jasne, mysli sie o pozytywnym celu...[emoji173]️
Tez wyrzucalam ulotki przy stymulacji zeby sie nie martwic na zapas:/

Jasne, mysli sie o pozytywnym celu...[emoji173]️
Tez wyrzucalam ulotki przy stymulacji zeby sie nie martwic na zapas:/
Czytając ulotkę witaminy C też jest masa skutków ubocznych 😉 ja uważam, że w materii niepłodności lekarze są mądrzejsi ode mnie, zakładam, że mają dobrą wolę i chcą mi pomóc i po prostu staram się im ufać :)

reklama
Do góry