reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Prawda...Mój fatalizm wynika z doświadczeń. W ciąży komplikacje mnie od 23tc spotkały również ale na to tym razem jestem przynajmniej przygotowana i jest plan aby nad tym zapanować..
Kiedy będziesz znać wyniki PGD?
Do 4tygodni,a wysnilam juz chyba kazdy możliwy scenariusz.
Chyba juz przestanę zaprzeczać jak mąż będzie mówił ze jestem obłąkana,bo lepiej juz ze mną nie będzie

reklama
Mnie sie polepszył kontakt z siostrą odkąd jestem daleko i widzimy sie kilka razy w roku,ale po tej akcji co na mnie psioczyla z bratową,to jakoś w nią zwątpiłam.
Wielki plus bycia tu samymi jest taki ze nikt sie nie wtrąca w nasze sprawę, wiedzą tyle im powiemy. Nie próbują "już" nas ustawiać na swoje tory, zwłaszcza moja mama,ktora chetnie by mi całą przyszłość rozplanowala. Fajnie jest widzieć sie tylko kilka razy w roku,bo nie ma klotni i kazdy sie cieszy z naszego przyjazdu,my na ogol jezdzimy na jakies imprezy okolicznościowe,w maju mamy 2 komunie,ale nie wiem czy chce mi się spedzić jedną niedz w pospiechu z miasta do miasta,a wszystko i tak zalezy czy bedzie transfer i czy sie uda.
Tak to prawda to jest plus bycia daleko ze nikt sie do nas nie wtrąca. Nikt nie wie o naszych problemach.
Kochana bede trzymać mocno kciuki zeby wam się udało ✊✊✊a ja wierze ze sie uda😘😘😘

Witajcie dziewczynki, dzielne staraczki.
Czytam Wasze forum już od niemal roku. Właśnie przygotowuje się do in vitro. Narazie jestem na wyciszanie czyli na antykoncepcji. 27.01 zaczynam stymulację. Do tej pory w miarę spokojnie przechodziłam cały proces „diagnozy i leczenia” ale im bardzie realna staje się procedura tym bardziej wariuje i poprostu potrzebuje wsparcia. Nikt w rodzinie nie wie ze się staramy i ze spotkały nas takie trudności, mąż oczywiście wspiera mnie całym sercem ale na niczym się nie zna a ja mam najwiecej wątpliwości związanych z sama procedura. Licze na to ze mnie przyjmiecie i podtrzymanie na duchu bo czuje ze jestem na skraju załamania mimo ze nie zaczęłam jeszcze stymulacji.

Oprócz mojego samopoczucia i przeczucia, że coś jest nie tak, nic na to nie wskazywało. Wizyta była nie planowana, chciałam się dostać do jakiegokolwiek gina na usg na już, żeby tylko uśpić moje lęki. Jeszcze tego samego dnia zostałam przyjęta. Z taką diagnozą.
Bardzo mi przykro,ze Was to spotkało.
Czesto sie słyszy, ze kobieta czuje,ze jest w ciąży. Ja w sumie nie pamiętam jak wytrzymałam 14 dni do zrobienia testu, dziś mam wrazenie, ze to bardzo szybko minęło. Piersi momentalnie zrobiły się duze i takie zylaste. I mimo,ze beta ladna po 48h tez to od razu mialam jakies zle przeczucia, nie potrafiłam sie do końca cieszyć. Po tygodniu zaczęły się okropne plamienia, a po dwóch ciaza pozamaciczna pęknięta. I mimo,ze przez tydzień lekarka uspokajala,ze plamienia mogą być ja czulam,ze cos jest nie tak. I tak było. Właśnie takie przeczucie..

Cross match 13.6%
ANA ujemne
KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5 i 3DS1.
U mnie NK na poziomie 23%.
A no to masz to samo wskazanie na accofil co ja brak 3 ważnych DSow przy BX i kilk ciąży biochemicznych na koncie.. a co masz na NK bo duże są? Ja na 15% dostałam immunosupresje, steryd i dorzucilam 2 x Intralipid

Mi prócz tego accofilu i heparyny nic więcej nie przepisał. A ten intralipid to na co? Mogę zasugerować lekarzowi prowadzacemu podanie tego?
A no to masz to samo wskazanie na accofil co ja brak 3 ważnych DSow przy BX i kilk ciąży biochemicznych na koncie.. a co masz na NK bo duże są? Ja na 15% dostałam immunosupresje, steryd i dorzucilam 2 x Intralipid

reklama
Do góry