reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
To jest chyba najgorsze - dostałaś nadzieję a później została ci odebrana [emoji22]. Już chyba lepiej jak by od razu beta była zerowa... Straszne to[emoji22]
No właśnie... Straszne.. Ja kojarzę że przy pustym jaju jest raczej tak wynik wyjściowy niższy niż wg norm i lub przyrosty też..
@bazylia128 czy Ty mialas puste jajo plodowe? Dobrze pamiętam? Przepraszam że przywołuje źle wspomnienia. Mój gin był bardzo optymistyczny a ja ciągle myślę że mimo iż mam trzykrotne przybory bety w 48h i dobry wynik wyjściowy to ryzyko pustego jaja nadal jest realne :(

W załączniku weryfikacja.
Dzięki, a pamiętasz jakieś wartości w którym dpt ?
Screenshot_20200105-191500.jpeg

Załączniki

• Screenshot_20200105-191500~2.jpeg
    Screenshot_20200105-191500~2.jpeg
    42,3 KB · Wyświetleń: 46
Pieski..tez mi sie marzy jakis bialy "pluszak",ale szkoda mi go by bylo zostawić samego na 9-10godz dziennie,a niestety tyle Nas w domu nie ma.
4lata temu kupiliśmy dom w Irlandii takze jestesmy na swoim i do Pl narazie nie wracamy,ciezko mi sie odnaleźć jak jestem dłużej niz 10dni w PL. Ale myślimy na emeryturke wrócić i domek z bali moj chce zbudować na wsi:)
Poza tym w Pl nie byloby Nas stac na ivf,a poszlo juz 70tys zl od 2018roku a tu jeszcze loty na wizyty,hotele,bezplatne urlopy.

A co Ciebie przekonuje do powrotu? Macie jakies konkretne info odnosnie brexitu i zasad dla obcokrajowców?

W Irlandii przewidziana jest podwyżka, która jest narazie zamrożona,bo będzie zalezec od Brexitu.
My tez tutaj kupilismy dom najpierw w mieście malutkie dwa pokoiki a dwa lata temu przeprowadziliśmy się na wioske na dosc spory dom. Kocham ten dom i moją mala wioseczke.

A co do powrotu to dwa lata temu kupilismy działkę i chcieliśmy sie budowac ale stwierdziliśmy ze jeszcze raz spróbujemy z ivf. Kasa poszla domu nie ma , dziecka tez nie ma. Nasza decyzję podjelismy po stracie meza rodzicow. Tesknie za rodziną. A co do brexitu to nie wiadomo co bedzie. I napewno nie wpłynął na nasza decyzję. Raczej sie nic nie zmieni bynajmniej tak mówią ale co bedzie to nie wiadomo. Wiem ze u mnie w firmie nie chca zebym zjezdzala do Polski. Pracuje juz tu 12 lat i na pewno ciezko mi bedzie zmienic wszystko ale już mam dosyc ciagle sami święta, urodziny, rocznice. Na pewno zmienilo by sie jak bysmy mieli dziecko bo chciałabym mu dac wszystko. A tak sami jak palec jestesmy😔

Oprócz mojego samopoczucia i przeczucia, że coś jest nie tak, nic na to nie wskazywało. Wizyta była nie planowana, chciałam się dostać do jakiegokolwiek gina na usg na już, żeby tylko uśpić moje lęki. Jeszcze tego samego dnia zostałam przyjęta. Z taką diagnozą.
No tak, ciężko tu się do przyrostu i poziomu przyczepić

Nie wiem czy tylko ja tak mam ale zawsze jak bralam estrofem to i duzo sluzu bylo a im dluzej go bralam tym wieksze libido a zwlaszcza po transferze tylko wtedy oczywiscie balam sie chocby pomyslec o seksie bo wszystko mnie pobudzalo a balam sie ewntualnych skurczy :biggrin2: ale serio te wszystkie hormony tak na mnie dzialaja. Mogła bym wtedy codziennie :-D Moze zapodaj sobie z mezem jakis lekki fim erotyczny :biggrin2: mnie to tez rusza. Teraz mam niskie libido. Ale i tak staram sie meza nie zaniedbywac bo ten to znowu moglby kilka razy dziennie, zwlaszcza jak suplementuje profetril. Nawet dzisiaj rano mnie dorwal, i wczoraj przedwczoraj 💓:-D O dziwo jakos bardziej go bierze jak chodze w tych swoich pizamach bez makijazu, rozkopana :biggrin2: Taki z niego typ. Dlatego jutro sie juz musze ogarnac i ubrac bo mnie zameczy :rofl:
No i właśnie to jest piękne ❤️że podobasz się swojemu mężczyźnie taka jaka jesteś 🥰🥰🥰I tak jest cudownie ❤️❤️❤️

Oprócz mojego samopoczucia i przeczucia, że coś jest nie tak, nic na to nie wskazywało. Wizyta była nie planowana, chciałam się dostać do jakiegokolwiek gina na usg na już, żeby tylko uśpić moje lęki. Jeszcze tego samego dnia zostałam przyjęta. Z taką diagnozą.
Samopoczucia? Czyli coś Ci było? A w którym dpt postawili taką diagnozę?
Ja już się sfilmowalam że u mnie jajo puste :( Już wszystkie 'plagi egipskie' mnie spotkały oprócz akurat tej więc już się obawiam najgorzej

reklama
Dziekuje Ci bardzo[emoji8]
Ja chyba wlasnie nasluchalam sie o strasznie duzym ryzyku dla zycia kobiety po tych szczepieniach i pomyslalam ze nie zrobie tego bo sie boje... a jakies fakty albo artykuly naukowe o ryzyku sa??
Nie wiem tego, wątpię aby były, bo chyba gdyby były to Profesor od ponad 20 lat nie prowadziłby kliniki i nie robił tego gdyby w 100% było udowodniona zależność między szczepieniami a jakimiś powikłaniami. Ale może coś jest. Nie mam pojecia ja się aż tak w to ryzyko nie zaglebiałam, zdrowsza będę 😅

Do góry