reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A no tak przy mrozaczkach chyba nie trzeba. Ja z Łukaszem podchodzac do nowej stymulacji musze zrobic wszystkie zakazne plus te AMH i FSH, plus czystosc pochwy i morfologie. W umie koszt samych badan okolo 1000 zł a i tak je robie w miejscowym labo bo w klinice duzo drozej. Juz nie wspomne ze jak mialam mrozaki to i tak musialam JA bez Łukasza powtarzac czystosc, zakazne i nawet bez sensu grupe krwi. Bo to wszytsko ma waznosc chyba tylko trzy miesiace.
Tak, wazne 3 miechy tylko

reklama
A no tak przy mrozaczkach chyba nie trzeba. Ja z Łukaszem podchodzac do nowej stymulacji musze zrobic wszystkie zakazne plus te AMH i FSH, plus czystosc pochwy i morfologie. W umie koszt samych badan okolo 1000 zł a i tak je robie w miejscowym labo bo w klinice duzo drozej. Juz nie wspomne ze jak mialam mrozaki to i tak musialam JA bez Łukasza powtarzac czystosc, zakazne i nawet bez sensu grupe krwi. Bo to wszytsko ma waznosc chyba tylko trzy miesiace.
No wlasnie te zakaźne musze zrobic. Ważne pol roku ;(

zamiast morfologii mialam na mysli cytologie. Dzisiaj zrobilam mlorfologie tak kontrolnie. Dlatego mi sie pomieszalo. Morfologie mam super. Wszystko w gornych granicach :) Niby zdrowa a i tak duuuupaaaaa !!!

Ale Gameta respektuje badania z innyc lab, wiec spoko bo oni maja jakąś 40% przebitke a to dla mnie duzo. Wole sobie kupic nowe kosmetyki albo tak jak to dzisiaj zrobiłam zapisac sie na joge!!! JUZ NIE MOGE SIE DOCZKAC!!!!
Tak, kliniki z tego co wiem to akceptują badania robione gdzie indziej. Nawet moja Invicta tak ma, bo ja co mogę to robię w ramach pakietu med z pracy. Tym razem też mam taki plan😊

Tak, kliniki z tego co wiem to akceptują badania robione gdzie indziej. Nawet moja Invicta tak ma, bo ja co mogę to robię w ramach pakietu med z pracy. Tym razem też mam taki plan😊
No własnie ja z tego nie korzystałam BEZ SENSU. Jakos nie starczylo mi czasu na porownanie cen a przeciez napewno duzo taniej. W ogole wczoraj przegladałam moja umowe i cennik i tam jest ze kazda wizyta po transferze jest darmowa. Ja głupek poporstu szłam do recepcji i opłacałam. No ale przeciez tez maja w systemie i powinni mnie poinformowac. A jak to u Was jest?

reklama
No jak to jest z podawaniem accofilu co one powodują i dla czego pierwsza moja ciąża przebiegła bez powikłań i skąd one się wzięły teraz ??? Nie ogarniam tej immunologi!
Ja mam też teraz problem, którego chyba nie było wcześniej. Albo przynajmniej się nie ujawnił. No albo poprzednio mieliśmy szczęście a teraz nam go zabrakło. Ciężko stwierdzić póki nie się nie przebadamy dokladnie. Jesteśmy po jednej procedurze. Drugi transfer udany, na sztucznym cyklu, bez żadnych extra leków. Ciaza nudna aż miło, poród bez komplikacji. Po 9 miesiącach wróciliśmy po mrozaczki i kolejne 2 transfery dupa. Potem histeroskopia i kolejne 2 transfery nic. Aktualnie startujemy z drugą procedurą. I teraz chcemy zbadać co się da, bo albo coś mi się popsuło z immunologią, albo z czegokolwiek innym, albo po prostu nie mielismy szczęścia. Teraz tak myślę, że musimy temu szczęściu trochę więcej pomóc.

Do góry