reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A ja właśnie się zdenerwowałam.. poszlam zrobic ksero dla interesanta A tam nasza stara, emerytowana sprzątaczka.. I pyta mnie czemu ja taka zgrabna, młoda.. A ja mowie,ze już nie taka młoda.. A ona do mnie "urodziłas juz?"... wiec udaje,ze nie ma pytania i mowie, ze zaraz będę miała 33 lata.. A ona "To Ty już lepiej nie rodź!"... co za małpa... uśmiechnęłam się i wyszłam.. Ale ludzie mają tupet.. gdyby nie była taką miejską plotkarą to bym jej pocisnęła chyba... jej, obiecałam, że będę lepszą wersją samej siebie w Nowym Roku, ale cóż.. natury się nie oszuka!!!

reklama
Miałam blastke 2BC więc B, całkiem dobre, to węzeł zarodkowy, z tego będzie człowiek, a C slabe to trofektoderma, z której jest trofoblast a później łożysko więc jeśli tu miała być przeszkodą to już na etapie implantacji, pewnie nadgonil w środku
To jest piękny zarodeczek, waleczny kropek, który czekał cierpliwie na swoją kolej!!! Niech się gonią wszyscy ! Ciesz się kochana;) to prawdziwy CUD

Wiesz to na tym forum gdzie są dziewczyny od P. Poznałam tam super dziewczyny... A dlaczego zwalniacie i zatrudniacie nowe ?? Pewnie chodzi o cięcia kosztów... Ja za to odeszlam że swojej ukochanej pracy i od moich przyjaciół do pracy której nienawidzę bo mi ambicje do łba odbiły!!!!!! I na sama myśl mi słabo... Planowali mnie zgarnąć z powrotem do banku jak wrócę ale w ciąży się nie da już :laugh2: Ale jaja!!!! Będę musiała zostać dobra aktorka aby w UK zwolnienie na okresie próbnym uzyskać! Nigdy nie byłam, zawsze zapier.....za 3.. Teraz trzeba coś z tym zrobić :confused:
Nie chodzi o ciecie kosztow. Firma dosc potezna ale nie sieciowka. Robia co chca. Pomagaja drugiej jakby corce w sensie nowo powstalej. Wiecznie sa ogloszenia o prace i handluja info o danych(pracownikach) No taki myk :( Osoby, ktore pojda w odstawke i tak chyba nie sa zadowolone ze swojej pracy. Pracuja na produkcji. Firma typowo reklamowa. Wedlug szefostwa mało wydajne. Zreszta duuuuzooo by opowiadac.

Lekarz mi powie że zarodek nie był badany pgd więc nic nie wie.. już raz pytałam.. gdyby był chory to by się nie zaimplantowal raczej... Pozatym dlaczego miałby być chory??? Był jedną z 3 blastek że stymulacji, ja byłam młoda mąż nie najgorsze nasienie... u mnie immunologia siadala bo widać po historii 6ciu transferów... napisała to dziewczyna które do IVF zaczela podejścia po 40 i skończyła z AZ, może chciała się na mnie wyżyć...
Tylko myśli ci zatruła i całą radość. Jeśli zarodek jest genetycznie uszkodzony to nie poznasz tego po morfologii.
Może właśnie ona nie mogła zajść w ciążę dlatego że jej zarodki miały wadę? Ja tam stara podeszłam i pyk od razu ciąża. Nie ma znaczenia wiek, u mnie z 8 zarodków do blastki dotrwały 2 i pewnie tutaj wiek się ujawnił. Ponadto ani przez moment nie myślałam że moje dziecko będzie chore. Większośćk kobietna patologii ciąży to stare baby w ciąży, dzieci zdrowe tylko one cukrzyca, ciśnienie, itd. Niy ma co porównywać par niepłodnych bo każda ma inne problemy.
Myśl pozytywnie, jesteś w ciąży. Teraz byle beta rosła, potem serducho, badania prenatalne i relaks w ciąży aż do porodu. :D

Cześć dziewczynki , dzisiaj 2dc i pierwszy zastrzyk za mną , 7.1 mam rano usg i lekarz powie kiedy punkcja czy w sobotę czy w poniedziałek 13.1. Jeszcze niedawno mówiłam ze tyle czasu a tu pyk nadeszła pora na nas . 14.1 mam jeszcze gin która da mi receptę na encorton i heparynę bo oczywiście w klinice nie da mi encortonu

Dlaczego zwolnić?
Ps piękna babeczka z ciebie, wcale nie dziwię się mężowi, że dba i pilnuje hehe:)
Dziekuje. Nie czuje sie jakos PIEKNIE:) Nie ma na to czasu hehehe to tylko dobre geny. Ale fakt zawsze bylam w centrum uwagi rodzicow, braci, rodziny i innych mezczyzn. Raz nawet bylam zareczona z kims i nie wiem po co :( Dwa miesiace po zareczynach bylo juz po wszystkim. Poporstu wszystko mnie w nim drazniło. To jak jadł, To jak spal, to ze udawal kogos innego, to ze sie nie smiał, to ze nie lubial zwierzat, a pozniej juz tylko szukalam pretekstow. No i pojawil sie Łukasz ale po wczesniejszych wydarzeniach balam sie zobowiazan bo wydawalo mi sie ze nie potrafie, ze to ze mna cos nie tak. A ja poprostu trafilam na nieodpowiednia dla siebie osobe. I wiecie ze ten moj niedoszly ma dzisiaj 3 dzieci!!! Czyli tak musialo byc :)

A ja właśnie się zdenerwowałam.. poszlam zrobic ksero dla interesanta A tam nasza stara, emerytowana sprzątaczka.. I pyta mnie czemu ja taka zgrabna, młoda.. A ja mowie,ze już nie taka młoda.. A ona do mnie "urodziłas juz?"... wiec udaje,ze nie ma pytania i mowie, ze zaraz będę miała 33 lata.. A ona "To Ty już lepiej nie rodź!"... co za małpa... uśmiechnęłam się i wyszłam.. Ale ludzie mają tupet.. gdyby nie była taką miejską plotkarą to bym jej pocisnęła chyba... jej, obiecałam, że będę lepszą wersją samej siebie w Nowym Roku, ale cóż.. natury się nie oszuka!!!
I jak w takich przypadkach zachować zimną krew???

reklama
Do góry