reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No te co mówiłaś 😊KIR mój, HLA-c meża i IMK. Myślisz że jeszcze coś dołożyć przed pierwszą wizytą? Mam jeszcze wizytę u endokrynologa 8.01 to będę chciała żeby mi zlecił co się da z tarczycy, tą krzywą cukrową,no i co tam jeszcze wymyśli. Będę próbować umowić się do P. do Wawy, ale oszacowałam szanse jako słabe i zadzwoniłam dziś do Łodzi😊 Trudno nie uwierzyć że to może coś pomóc jak jest tu Was już tyle, którym wizyty u niego i zlecone leczenie pomogły ❤❤❤
A do lutego czas szybko zleci. Jak mnie przestymulują (a pewnie tak będzie) to i tak pierwszy transfer będzie odroczony), więc czy marzec czy maj to już nie będzie różnicy w czasie, a może będzie różnica w efekcie 😘 Naprawdę dałaś mi tym wynikiem taki wiatr w żagle 😍Trzymam kciuki za przyrosty, ale jestem spokojna że będą. 20.8 to mega wynik😊
A bierzesz jakąś heparyne albo acard to transferów? Może jeszcze tylko zespół antyfosfolipidowy bo to dla niego ważne badanie. Resztę na miejscu Ci zleci to co wywnioskuje potrzebne z wywiadu. A robiłas genetyczne na trombofilie kiedyś te Leiden, PAI-I i inne ?

reklama
Żadne sposoby. Ja też zielona, ale zdeterminowana😁😁😁Ja zanim Kiry przyjdą to też 3 tygodnie.
Jak będzie na początek lutego to tyż git😁😁😁Po prostu będę dzwonić codziennie jak już będę miała Kir-y. Zawsze coś się zwalnia 😘
No też ta babka tak mówiła żeby dzwonić i próbować. My KIRy robimy 11.01, więc też pewnie trochę poczekamy na wyniki.

No też ta babka tak mówiła żeby dzwonić i próbować. My KIRy robimy 11.01, więc też pewnie trochę poczekamy na wyniki.
Napisalas, ze masz tabletki na 7 dni to zrozumialam, ze potem juz odstawiasz [emoji6] A ze wiem, ze sa tacy lekarze-ryzykanci to stad moj komentarz.
Ale faktycznie masz sporo progesteronu. Ja caly czas mialam 6x100.

Dziewczyny świat się kończy. Decyzją polityczną odwołano ordynatora oddziału wcześniaków z Białej Podlaskiej. Dodam to był jeden z lepszych oddziałów w Polsce. Zabrali finansowanie in vitro, a teraz jeszcze lekarze muszą być wyznawcami władzy:(

A bierzesz jakąś heparyne albo acard to transferów? Może jeszcze tylko zespół antyfosfolipidowy bo to dla niego ważne badanie. Resztę na miejscu Ci zleci to co wywnioskuje potrzebne z wywiadu. A robiłas genetyczne na trombofilie kiedyś te Leiden, PAI-I i inne ?
Nie biorę nic takiego do transferów. Co one dają?
Z genetycznych rzeczy robiłam kariotyp, cftr bo u męża wyszła jakąś mutacja, i jakieś 3 inne (detekcja mutacji w genie protrombiny, MTHFR, detekcja mutacji Leiden), wszystkie badania wyszły mi ok.

Dziewczyny świat się kończy. Decyzją polityczną odwołano ordynatora oddziału wcześniaków z Białej Podlaskiej. Dodam to był jeden z lepszych oddziałów w Polsce. Zabrali finansowanie in vitro, a teraz jeszcze lekarze muszą być wyznawcami władzy:(
Niewiarygodne.
Nic więcej nie pisze, bo musiałabym ujjjjami rzucać😠😠😠

Tak to k... jest jak w PL rządzi kk i PiS. To tak a propos tego jak dobrze jest w naszym pięknym kraju. I czy warto wracać jak już ktoś wyjechał ...

Nie biorę nic takiego do transferów. Co one dają?
Z genetycznych rzeczy robiłam kariotyp, cftr bo u męża wyszła jakąś mutacja, i jakieś 3 inne (detekcja mutacji w genie protrombiny, MTHFR, detekcja mutacji Leiden), wszystkie badania wyszły mi ok.
No to właśnie to chyba. Na to jest heparyna. Rozrzedza krew.😉

reklama
Do góry