reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
@bazylia128 no naprawdę moja wizyta 04.01 to hit 😄 wystarczy wizyta u ginekologa.o ile będzie z czym, bo od 2 dni minęły mi zawroty głowy i oczywiście jak to my tutaj się martwię czy to dobrze czy źle i tak ciągle 🤦
Powoli też schodzę z leków, dziś ost zastrzyk accofil, od wczoraj mniejszy progesteron o żel crinone i mam skontrolować proga ok środy lub czwartku i z estrofemu mam powoli schodzić. Chyba mam jeszcze tabletki na ok 7 dni i tyle. Wydaje mi się to wszystko za szybko. Z drugiej strony ufam lekarce i wiem, że wie co robi. jak wykonam badania to będę spokojniejsza :)

@bazylia128 no naprawdę moja wizyta 04.01 to hit [emoji1] wystarczy wizyta u ginekologa.o ile będzie z czym, bo od 2 dni minęły mi zawroty głowy i oczywiście jak to my tutaj się martwię czy to dobrze czy źle i tak ciągle [emoji1751]
Powoli też schodzę z leków, dziś ost zastrzyk accofil, od wczoraj mniejszy progesteron o żel crinone i mam skontrolować proga ok środy lub czwartku i z estrofemu mam powoli schodzić. Chyba mam jeszcze tabletki na ok 7 dni i tyle. Wydaje mi się to wszystko za szybko. Z drugiej strony ufam lekarce i wiem, że wie co robi. jak wykonam badania to będę spokojniejsza :)
Ja bym nie odstawila progesteronu do 12tyg chocby nie wiem kto mnie zapewnial, ze mozna.

Super że udało Ci się umówić. Robisz jakieś badania przed ?
No te co mówiłaś 😊KIR mój, HLA-c meża i IMK. Myślisz że jeszcze coś dołożyć przed pierwszą wizytą? Mam jeszcze wizytę u endokrynologa 8.01 to będę chciała żeby mi zlecił co się da z tarczycy, tą krzywą cukrową,no i co tam jeszcze wymyśli. Będę próbować umowić się do P. do Wawy, ale oszacowałam szanse jako słabe i zadzwoniłam dziś do Łodzi😊 Trudno nie uwierzyć że to może coś pomóc jak jest tu Was już tyle, którym wizyty u niego i zlecone leczenie pomogły ❤️❤️❤️
A do lutego czas szybko zleci. Jak mnie przestymulują (a pewnie tak będzie) to i tak pierwszy transfer będzie odroczony), więc czy marzec czy maj to już nie będzie różnicy w czasie, a może będzie różnica w efekcie 😘 Naprawdę dałaś mi tym wynikiem taki wiatr w żagle 😍Trzymam kciuki za przyrosty, ale jestem spokojna że będą. 20.8 to mega wynik😊

No te co mówiłaś 😊KIR mój, HLA-c meża i IMK. Myślisz że jeszcze coś dołożyć przed pierwszą wizytą? Mam jeszcze wizytę u endokrynologa 8.01 to będę chciała żeby mi zlecił co się da z tarczycy, tą krzywą cukrową,no i co tam jeszcze wymyśli. Będę próbować umowić się do P. do Wawy, ale oszacowałam szanse jako słabe i zadzwoniłam dziś do Łodzi😊 Trudno nie uwierzyć że to może coś pomóc jak jest tu Was już tyle, którym wizyty u niego i zlecone leczenie pomogły ❤❤❤
A do lutego czas szybko zleci. Jak mnie przestymulują (a pewnie tak będzie) to i tak pierwszy transfer będzie odroczony), więc czy marzec czy maj to już nie będzie różnicy w czasie, a może będzie różnica w efekcie 😘 Naprawdę dałaś mi tym wynikiem taki wiatr w żagle 😍Trzymam kciuki za przyrosty, ale jestem spokojna że będą. 20.8 to mega wynik😊
Ja kochana jeszcze się nie nastawiam bo każdy scenariusz jeszcze możliwy ale jest to najwyższa beta w 6dpt jaka miałam na 6 dotychczasowych transferow z których tylko raz betę miałam 0 więc u mnie zaskakuje tylko potem coś siada, nawet przy synu beta była niska i nisko przyrastala. Pasnik mi to wytłumaczyl co on uważa że jest problemem i jak widać pierwsze jego leczenie i implantacja się powiodła a czy dalej będzie z tego ciąża to już chyba tylko od zarodka zależy.. Jak kolwiek tak jak pisałam jest to lekarz którego naprawdę czuje się zaszczycona że mogłam spotkać na swojej drodze, jak kolwiek się ta ciąża zakończy. Także trzeba iść za intuicja i nie słuchać za dużo teorii o chorych zarodkach.

reklama
Do góry