reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Początek przeczytałam mężowi, a on
- Ty czytasz o sobie ? 😂 ja też panikuje ..
niestety tutaj mi nikt zwolnienia nie wystawi 😑
Eeeeewentualnie w 7 miesiącu. Ja niby dużo nie pracuje, fizycznie ale tak w przeliczaniu to 3-4 h dziennie. Więcej siedzę ;)

Więc widzisz .. zawsze coś. Starasz się o tą ciąże jak „głupia” a jak już zajdziesz to jeszcze bardziej się stresujesz 🤦🏼‍♀️
Tylko spokój nas ratuje 😊
A nie możesz iść na zwolnienie nie ciążowe?? Nie wiem gdzie mieszkasz ale są sposoby pewnie na zwolnienie takie , ja nie korzystałam nigdy ale wiem że tak robią w podbramkowych sytuacjach

reklama
Początek przeczytałam mężowi, a on
- Ty czytasz o sobie ? 😂 ja też panikuje ..
niestety tutaj mi nikt zwolnienia nie wystawi 😑
Eeeeewentualnie w 7 miesiącu. Ja niby dużo nie pracuje, fizycznie ale tak w przeliczaniu to 3-4 h dziennie. Więcej siedzę ;)

Więc widzisz .. zawsze coś. Starasz się o tą ciąże jak „głupia” a jak już zajdziesz to jeszcze bardziej się stresujesz 🤦🏼‍♀️
Tylko spokój nas ratuje 😊
Dokładnie tylko spokój, muszę go gdzieś znaleźć w środku 😉 i przestać myśleć o innych tylko o sobie 😊

A nie możesz iść na zwolnienie nie ciążowe?? Nie wiem gdzie mieszkasz ale są sposoby pewnie na zwolnienie takie , ja nie korzystałam nigdy ale wiem że tak robią w podbramkowych sytuacjach
Właśnie nie mogę 😑😑 już próbowałam to jakoś obejść ale nic :/
Mieszkam na Islandii, jak to mówią - ciąża to nie choroba 😑

Właśnie nie mogę 😑😑 już próbowałam to jakoś obejść ale nic :/
Mieszkam na Islandii, jak to mówią - ciąża to nie choroba 😑
W Anglii jest podobnie... Wiem że jak jest problem biorą zwolnienie na inne rzeczy nie ciążę.. Biorą np zwolnienie z powodu 'stres at work', nawet do pół roku! Ja sama będę musiała coś wymyślec jeśli się mi uda, mam niewydolność szyjki więc od połowy drugiego trymestru to już baaardzo trzeba się oszczędzac.

W Anglii jest podobnie... Wiem że jak jest problem biorą zwolnienie na inne rzeczy nie ciążę.. Biorą np zwolnienie z powodu 'stres at work', nawet do pół roku! Ja sama będę musiała coś wymyślec jeśli się mi uda, mam niewydolność szyjki więc od połowy drugiego trymestru to już baaardzo trzeba się oszczędzac.
Rozumiem.. dobrze, że masz jakaś alternatywę. A na skracającą szyjkę nie dostaniesz zwolnienia ? Przecież to jest zagrożenie przedwczesnego porodu

reklama
Do góry