reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny u mnie jakaś lipa... Estradiol tylko 184 w 16dc stosowania 2 x 1 estrofem... Sprawdzałam poprzednie wyniki i miałam 1200 dwa razy... Rano nie zaaplikowalam estrofemu może dlatego niski taki wynik?? Nigdy z endo nie miałam problemu a tu taka lipa. :( boję się że odwołał wtorkowy transfer.. Chyba że zwiększy mi kilka krotnie dawkę estrofemu na te 5 dni do transferu??? Co sądzicie?? Jestem trochę podlamana...
A wiesz ze ja teraz też miałam mniejsze endo w tym samym dniu cyklu (10dc) mimo takich samych dawek estrofemu? Dziwne, co? Tylko ja od jakiegoś czasu olewam zalecenia i stosuje 3x1 zamiast 2x1.Tak mam dokładnie takie efekty jkaie są potrzebne i dokładnie w takim samym czasie. Ale tym razem nawet mimo 3x1 musiałam mieć przesunięcie o 2 dni, żeby endo dorosło. Myślę że masz parę dni i spokojnie dasz radę podciągnąć. Więc wg mnie spokojnie😘

A wiesz ze ja teraz też miałam mniejsze endo w tym samym dniu cyklu (10dc) mimo takich samych dawek estrofemu? Dziwne, co? Tylko ja od jakiegoś czasu olewam zalecenia i stosuje 3x1 zamiast 2x1.Tak mam dokładnie takie efekty jkaie są potrzebne i dokładnie w takim samym czasie. Ale tym razem nawet mimo 3x1 musiałam mieć przesunięcie o 2 dni, żeby endo dorosło. Myślę że masz parę dni i spokojnie dasz radę podciągnąć. Więc wg mnie spokojnie😘
Dziękuję Ci ale jestem podlamana... Nigdy nie miałam problemu z endometrium a zawsze na najniższych dawkach jechałam.. A tu taka różnica.. Może skokowo jest wyrzucany?? Problem z tym że ja nie mam za bardzo jak transferu przesunąć.. Wszystko pod tą datę szykowane.. TSH też ładnie spadło do 1.6 :( załamka!! Za godzinę wizyta...

Dziękuję Ci ale jestem podlamana... Nigdy nie miałam problemu z endometrium a zawsze na najniższych dawkach jechałam.. A tu taka różnica.. Może skokowo jest wyrzucany?? Problem z tym że ja nie mam za bardzo jak transferu przesunąć.. Wszystko pod tą datę szykowane.. TSH też ładnie spadło do 1.6 :( załamka!! Za godzinę wizyta...
A masz doustnie czy dowcipnie ? Bo to 2 jest o wiele skuteczniejsze, bynajmniej u mnie tak było ;)

Kochana nie wartości z krwi są wyznacznikiem, a badanie USG i ocena lekarza. Mnie lekarka przetrzymała na samym estrofemie (criotransfer na cyklu sztucznym) do 20dc, poprzednie transfery miałam w 17, 18 i 19 DC. Na wizycie kontrolnej 12dc ja już byłam gotowa na transfer 16dc a ona mi mówi absolutnie nie, Endo potrzebuje jeszcze czasu i transfer 20dc i jak się okazuje nie ma zasady, musisz zaufać lekarzowi. Ważne by śluzówka była w przedziale 8,5-12 mm. O ile się orientuję to jest optymalna wartość, ale są transfery że i przy niższym i wyższym się udawało... Będzie dobrze, daj znać ✊

Kochana nie wartości z krwi są wyznacznikiem, a badanie USG i ocena lekarza. Mnie lekarka przetrzymała na samym estrofemie (criotransfer na cyklu sztucznym) do 20dc, poprzednie transfery miałam w 17, 18 i 19 DC. Na wizycie kontrolnej 12dc ja już byłam gotowa na transfer 16dc a ona mi mówi absolutnie nie, Endo potrzebuje jeszcze czasu i transfer 20dc i jak się okazuje nie ma zasady, musisz zaufać lekarzowi. Ważne by śluzówka była w przedziale 8,5-12 mm. O ile się orientuję to jest optymalna wartość, ale są transfery że i przy niższym i wyższym się udawało... Będzie dobrze, daj znać ✊
Ja mam mieć transfer 24.12 więc jest jeszcze 5 dni tylko że dziś miałam mieć kwalifikacje :(

Ja mam mieć transfer 24.12 więc jest jeszcze 5 dni tylko że dziś miałam mieć kwalifikacje :(
Nie załamuj się Kochana, może się okaże, że jest dobrze nie zawsze wartości z krwi są odzwierciedleniem badania USG. Poczekaj na wizytę, kwalifikacje i spokojnie, może wszystko będzie dobrze i śluzówka już będzie gotowa do włączenia progesteronu 😘 już niedługo się dowiesz!

Przytulam Cię mocno. Dziś już nowy dzień i mam nadzieję, że będzie lepiej. Ja po histeroskopii dlugo krwawilam/plamilam. Ponad tydzień.
Tak, dziś już trochę lepszy mam nastrój, właśnie wróciłam z długiegooo spaceru z moimi psiakami. Wystarczyło jedno spojrzenie na uśmiechnięte psie pyski i od razu lepiej się czuję 😄.
Mam dostać za tydzień okres i mam nadzieję że go jakoś nie przegapię i nie pomylę z tym krwawieniem po histero.
A okres dostanę w terminie czy się przesunie?
Jak było u ciebie? Ja mam bardzo regularne miesiączki

reklama
Bo byłam na sztucznym cyklu i miałam górę hormonów do brania... Po za tym wysoki poziom prolaktyny też nie pomaga w naszych staraniach. Jednak ivf to nie natura...
Ja tak myslalam ze jesli @ Nie przyjdzie sama to poprostu wezme sobie cleo zeby przywrocic owulacje i tak jak teraz mialam ze zrobie transfer na cyklu naturalnym, ja teraz nie bralam zadnych lekow zrobiono mi poprostu transfer w dniu w ktorym normalnie zarodek dostalby sie do macicy i tyle reszta zajela sie natura i kolejnym razem tez tak bede chcialam to o wiele wygodniejsze od sztucznego cyklu i u mnie zadzialalo.

Do góry