reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Powiedział ze laparoskopia daje więcej informacji a jak mam szukać dlaczego się nie udaje to juz wole konkret niż robić małe kroczki
Za młoda tez juz nie jestem
Za kilka lat stuknie 40 stka[emoji33]
😁😁😁Kilka lat??? U mnie za dwa🤣🤣🤣
Idź na laparo, więcej da się zrobić i zobaczyć. Ja miałam hsg(żałuję) a potem i tak laparo. Będziesz miała szwy, więc zl jak najbardziej. Ja byłam coś około 2tyg.

Dziewczyny , które suplementujecie DHEA . Czy same od siebie , z poleceń lekarza, czy któraś miała znacząca poprawę w ilości lub jakości komórek po tym ? Zastanawiam się nad tym ze względu na niskie AMH. Poradzicie coś 😘

Bo chce zeby razem sie chowały różnica roku to prawie żadna różnica gdyby tez była dziewczynka to nawet poslalabym je razem do szkoły zeby trzymały sie razem U mnie tak było, tylko 11 miesięcy różnicy. Moja corka teraz tak ma z kuzynka jest między nimi rok różnicy i chowają sie razem, razem chodzą do klasy i wogole wszystko robia razem.

Doktor rozważał też dipherelinę, ale ostatecznie stwierdził, ze nie jest jej zwolennikiem ze względu na skutki uboczne, a Visanne można w każdej chwili przerwać. Kurde... sensownie gadacie dziewczyny, aż zaczynam powątpiewać w sposób w jaki ze mną „działają” mimo, że ufam facetowi i wydawało mi się (teraz już trochę mniej), że chyba wie co robi...
Tabletki nie wycisza endometriozy tak jak zastrzyki. Wg mojego profesora warto, bo nir zadzkodzi a moze pomoc na jakosc komorek. Wiadomo, menopauza nic fajnego, ale da sie przezyc.

Do procedury to nie wiem, ale 8 miesięcy od porodu do transferu tak. Znaczy zależy od lekarza. Bo jak byłam kiedyś u innego to mi brzęczał że rok najlepiej odczekać... Mój lekarz zna mnie już trochę i nie miał takich obiekcji. Jedyny warunek to było odstawienie dziecka od piersi i zakończenie laktacji.
A czemu musiałaś odstawić laktację? Moja przyjaciółka zaszła w ciaze po 4 miesiącach po porodzie i normalnie karmiła cała ciaze a potem tylko po porodzie odstawiła jedno dziecko i karmiła drugie.

A czemu musiałaś odstawić laktację? Moja przyjaciółka zaszła w ciaze po 4 miesiącach po porodzie i normalnie karmiła cała ciaze a potem tylko po porodzie odstawiła jedno dziecko i karmiła drugie.
Jak zaszla naturalnie to nie ma problemu, a jak podchodzisz do procedury to nie mozesz karmic przyjmujac wszytskie leki..

Bo byłam na sztucznym cyklu i miałam górę hormonów do brania... Po za tym wysoki poziom prolaktyny też nie pomaga w naszych staraniach. Jednak ivf to nie natura...

Dziewczyny u mnie jakaś lipa... Estradiol tylko 184 w 16dc stosowania 2 x 1 estrofem... Sprawdzałam poprzednie wyniki i miałam 1200 dwa razy... Rano nie zaaplikowalam estrofemu może dlatego niski taki wynik?? Nigdy z endo nie miałam problemu a tu taka lipa. :( boję się że odwołał wtorkowy transfer.. Chyba że zwiększy mi kilka krotnie dawkę estrofemu na te 5 dni do transferu??? Co sądzicie?? Jestem trochę podlamana...

reklama
Dziewczynki, 5 dni do Wigilii 😊😊😊

Załączniki

• filing_images_9ecced0787fe.jpg
    filing_images_9ecced0787fe.jpg
    65,2 KB · Wyświetleń: 70
Do góry