reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jaka dawkę encoetonu brałaś i jak rozjechały się wyniki ? Ja niewiem w jakiej dawce dostanę encorton ale mam go brać chyba od transferu

Ja bralam 10 mg od 10dc, czyli jakieś 2 tyg przed transferem, bo przez encorton słabiej mi rosło endometrium i trochę dłużej musiałam brać estrofem.
Przed braniem encortonu tsh miałam ok 1.6 a po tygodniu brania 3.7. Bralam euthyrox 75 przez kolejny tydzień i tsh mi spadło w ciągu tygodnia do 1.7-1.8 więc transfer się odbył.

reklama
Ja bym stanowczo skonsultowala z Twoim lekarzem. Miałaś jakieś zakażenia układu moczowego? Ogtt miałaś już robione? Masz jakieś krwawienia? Przepraszam ale nie pamiętam który t.c.
Dzwoniłam wczoraj do lekarza miał dać znać jak się zapozna z wynikami a drobne bakterie miałam w moczu ale nie wprowadzał żadnego antybiotyku a ogtt tak na granicy

Ja bralam 10 mg od 10dc, czyli jakieś 2 tyg przed transferem, bo przez encorton słabiej mi rosło endometrium i trochę dłużej musiałam brać estrofem.
Przed braniem encortonu tsh miałam ok 1.6 a po tygodniu brania 3.7. Bralam euthyrox 75 przez kolejny tydzień i tsh mi spadło w ciągu tygodnia do 1.7-1.8 więc transfer się odbył.

OK dziękuje za info , będę monitorować wyniki

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

❤ ❤ ❤ ❤ Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😍😍😍😍 Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout 👍👍👍👍
Będzie sie działo 😍😍😍😍😍

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz

"Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację ""Arkusze Google""?"
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

2019-12-18 @s.ols3404 - BETA
2019-12-18 @Breath_less - USG
2019-12-19 @bazylia128 - wizyta w klinice
2019-12-20 @Skarbulenka - termin porodu
2019-12-23 @Śliwka12345 - USG 1 trymestu
2019-12-23 @Sterlicja - USG 1 trymestu
2019-12-23 @E-lenna - wizyta w klinice przed procedura
2019-12-23 @Netiaskitchen - BETA
2019-12-23 @juchaa_87 - USG prenatalne
2019-12-24 @Aduś16 - transfer
2019-12-27 @Aneczka85_01 - wizyta w klinice
2019-12-28 @Alicja90 - kolejna wizyta w klinice
2020-01-07 @Netiaskitchen - START PROCEDURY
2020-01-09 @sandra777.12 - USG
2020-02-05 @Konstancja27 - temin prorodu
2020-02-10 @AleAle27 - termin produ
2020-05-27 @goffa13 -termin porodu
2020-06-08 @Gość gość ANNA - termin porodu
2020-06-08 @nieagatka - termin porodu
2020-08-03 @Justi55 - termin porodu

@s.ols3404 dzisiaj weryfikuje BETE ✊✊✊✊ mooocnnniuutko trzymamy kciuki, żeby beta poszybowala wysoko do gory 😍😍😍😍

@Breath_less zobaczysz swojego upragnionego dzidiusia 😍😍😍😍 pochwal nam sie fotką. Ciocie przywitają maleństwo ❤❤❤❤

Nieustannie trzymamy ✊✊✊✊ i kibicujemy @Skarbulenka zeby szybko zaponiała juz o trudach porodu i jak njaszybciej wróciła z coreczka do domku 😘 😘 😘 😘

Miłego dnia 💞💞💞💞💋💋💋💋💋

Dziewczyny, pytanie. Przystępuje do drugiej.procedury.Pierwsza zakończona niepowodzeniem beta nawet nie drgneła. Od wczoraj po owulacji przyjmuje co drugi dzień gonapeptyl oraz dhea eljot na poprawę komórek jajowych w święta powinien przyjść okres i ruszamy ze stymulacja. Jakie suplementy przyjmujecie oprócz leków czy lepiej nic nie brać?? Będę wdzięczna za informację
Dhea eljot 25 mg 2x dziennie
wit D
metformina
wit B
profetril
kwas foliowy METYLOWANY
Debutir - probiotyk na jelita eby nie doszlo do stanu zapalnego z racji brania metforminy
magnez 600

Oj tak sie ciesze ❤️ To teraz duzo odpoczywaj najwazniejsze te pierwsze tygodnie, nie przemęczaj sie bo to taki najgorszy czas na chorowanie a grypa jest bardzo niebezpieczna przez pierwsze tygodnie. U mnie bedzie dziewczynka ale imienia jeszcze nie wybraliśmy bedziemy o tym myslec juz pod koniec albo jak sie urodzi moze na nia spojrzę i odrazu bede wiedziała czasem człowiek wybierze imię a potem dziecko sie rodzi i to imię wogole nie pasuje do dziecka wiec my sie jakos specjalnie nie nastawiamy na jakies imię teraz pod koniec wybierzemy kilka a decyzje podejmiemy jak sie urodzi :-) juz nie mozemy sie doczekac. Mam tylko nadzieje ze nie Da nam popalić bo zaraz chcemy wracać po kolejne Max 6 miesięcy.
To trzymam kciuki żeby już wszystko szło po Twojej myśli ;)

Ja bym stanowczo skonsultowala z Twoim lekarzem. Miałaś jakieś zakażenia układu moczowego? Ogtt miałaś już robione? Masz jakieś krwawienia? Przepraszam ale nie pamiętam który t.c.
Zakładam, że to do mnie 😂
Więc tak wczoraj miałam „akcje”
Pęcherz zaczął mnie bardzo boleć i nie ukrywam, że się zdenerwowałam.. ale jak zobaczyłam krew w moczu to już myślałam, że padnę. Widziałam najgorsze .. napisałam do dr SMS - kazała jechać do szpitala. No i pojechaliśmy, zbadali mnie, mocz, dali antybiotyk 😑 i jest już lepiej.
Z całej tej stresującej sytuacji zobaczyłam pęcherzyk ❤️ Mój Andrzej jest na miejscu ;)
Teraz leżę w łóżeczku i się wygrzewam ;)

A pęcherzyk jest jakoś od bety 1500 ? Aaaa zarodeczek ?

reklama
Zakładam, że to do mnie 😂
Więc tak wczoraj miałam „akcje”
Pęcherz zaczął mnie bardzo boleć i nie ukrywam, że się zdenerwowałam.. ale jak zobaczyłam krew w moczu to już myślałam, że padnę. Widziałam najgorsze .. napisałam do dr SMS - kazała jechać do szpitala. No i pojechaliśmy, zbadali mnie, mocz, dali antybiotyk 😑 i jest już lepiej.
Z całej tej stresującej sytuacji zobaczyłam pęcherzyk ❤️ Mój Andrzej jest na miejscu ;)
Teraz leżę w łóżeczku i się wygrzewam ;)

A pęcherzyk jest jakoś od bety 1500 ? Aaaa zarodeczek ?
Ale miałaś stresa... Najważniejsze, że Andrzej na miejscu 😍 dużo pij i odpoczywaj 🙂

Do góry