reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nic mi konkretnego nie powiedziała, zarodki były piękne i nie wiadomo czemu się nie udało, przecież wiadomo, że in vitro ma niską skuteczność, miałam wrażenie jakby w ogóle się nie przejęła, jakby to było oczywiste, że transfer się nie powiódł, bo skoro mamy jeszcze dwie próby to nie ma problemu, ale dla mnie jest problem, bo moje 40 letnie ciało bardzo źle znosi zabawę hormonami a mój budżet nie jest w stanie udźwignąć kosztów leczenia. Okres przyszedł siedem dni po transferze, zgodnie z "rozkładem jazdy", tak jakbym w ogóle nie podchodziła do procedury :-/
To takie smutne co piszesz. Myślę, że jednak lekarz powinien mieć więcej serca dla pacjenta.

reklama
@Śliwka12345 ale wiesz potem myślę kopie za bardzo jak coś nie tak. ..
Trzeba poprostu to przejść i nie zwariować. ...raz boli raz nie a dzidzius napewno rośnie zdrowo.
Co do brzuszka się nie przejmuj ja mam tylko 8 na plusie i prawie nic nie widać
Ja na koniec ciąży miałam 10 na plusie i młody urodził się 3750g 10/10. Więc spoko. Będzie dobrze!!!

Nawet gorzej 😉jak się już urodzą to ten strach się nie zmniejsza😊powodzonka Kochane!!!
Moja siostra mi to samo mówi- że strach jest od momentu zajścia w ciążę i już zostaje. Najpierw o pierwsze tygodnie czy wszystko wporzadku czy będzie pęcherzyk, później serduszko, a później czy rusza się, nie rusza czy zdrowe, jak poród a porodzie czy śpi czy oddycha czego tak długo płacze itp.

@Śliwka12345 kiedy masz usg? Mi gin powiedzial że od 20t.c dopiero realny brzuch ciążowy jest, wcześniej trochę się tylko rośnie, reszta to wzdecie, leniwa perystaltyka, zaparcia i hormony😂
Mi się kończy 12 tc oczywiście cały czas panika bo jak boli to źle dziś nie boli i też źle :( że brzuch za mały i strach że zajade na wizytę i będzie brak serduszka :( no poprostu oszaleje sama ze sobą...

reklama
@Śliwka12345 na brzuszek to sobie jeszcze chwilkę poczekasz zwłaszcza że to pierwsza ciąża.Wkraczasz w bezpieczniejszy okres ciąży w nim ryzyko poronienia bardzo spada.Troche się uspokoić jak będziesz czuć ruchy dzidziusia ale nie do końca bo do głowy można sobie brać naprawdę dużo.Kochana wiem jakie to trudne ale musisz wbić sobie że to ten moment i twoje szczęście przyszło w końcu.Czasami trudno nam uwierzyć że to się dzieje naprawdę że nie możliwe zbyt piękne by było prawdziwe.Tez tak miałam do czasu potem w pewnym momencie powiedziałam dość i zaczęłam wyobrażać sobie życie z dzieckiem.Wyobraz sobie kochana że jestem w drugiej ciąży i również myślę jak to??za kilka miesięcy będę mieć dwujke dzieci???jeszcze lekarz mówił że córka będzie,synka już mam takie szczęście niewyobrażalne.Jestem szczęśliwa i ty też badz tu i teraz bo nie wiadomo co nam życie przyniesie za kilka lat.Bedzie dobrze kochana trzymam za Was ogromne kciuki!

Do góry